pondělí 2. března 2015

Lidl - Dax Cosmetics cukrový tělový peeling Perfecta SPA marcipánový


Dneska vám chci něco povědět o výrobku, který si můžete zakoupit v Lidlu za 79,90 Kč. Společnost Dax Cosmetics byla založena v r. 1984 v Polsku. Je to první soukromá polská společnost s vlastní výzkumnou kosmetickou laboratoří. Začátkem r. 2004 společnost představila novou značku Perfecta, určenou pro ženy, které chtějí být perfektní. Společnost vyrábí zdravou kosmetiku na bázi přírodních surovin. Tolik ve stručnosti o výrobci a teď už se pojďte honem podívat na peeling samotný.

Miluji tělové peelingy. Nyní mi dochází můj úžasný broskvový peeling, jehož hlavní složkou je sůl, a proto jsem se nyní rozhodla vyměnit sůl za cukr, což je druhá moje oblíbená složka tělových peelingů. Kdysi jsem měla cukrový peeling od LUSH a dodnes si vybavím jeho vůni a tu krásné heboučkou pleť po jeho použití, u něj je ale i cenová relace někde jinde. Sůl i cukr jsou složky dobře rozpustné ve vodě, proto je moje pokožka snáší lépe než peelingy založené např. na drcených meruňkových jádrech.


Lidl má v nabídce hned několik druhů těchto peelingů, jsou s různými vůněmi, některé cukrové a některé solné. Já jsem si tedy vybrala ten cukrový a to s vůní marcipánu, tedy s mandlovým základem. Škoda, že vůně nejde do článku vnést, protože je nádherná! Je tak jemná, že mi připadá jako nějaký parfém. Ať už když si přivoním přímo k peelingu nebo po použití, když si přivoním k pokožce. 


Takto peeling vypadá po otevření:



Lehce se nabírá, množství, které vidíte na další fotce, krásně vystačí na celou paži. Nabírám ho raději za sucha, aby se mi voda nedostala do produktu a cukr se mi nějak nerozpustil v kelímku. Je škoda, že ho nedělají spíš v tubě, z té si lehce vymáčknete peeling na prst i mokrou rukou.



Já si peeling nanáším buď přímo na mokrou pokožku nebo nejprve na suchou, je to v podstatě jedno. Takže takto vypadá nanesený na sucho: 


I na sucho jej můžete roztírat po pokožce, takže se dá krásně použít např. při nějaké masáži těla. Ale pokud pak pleť namočíte, třeba ve sprše, peeling vytvoří příjemnou pěnu a díky ní vám houba po těle krásně klouže a pokožka je ještě líp "vypeelingovaná".


Po spláchnutí je pleť tak heboučká, že si připadám o 20 let mladší, a ta krásná vůně, která je ovšem cítit, jen když přivoníte zblízka ke kůži, je prostě kouzelná. Alespoň co se této marcipánové týče, jinou jsem bohužel nezkusila a asi jen tak nezkusím, protože to balení vydrží podle mě na dlouho. Kelímek obsahuje 250 g. Cukrový mají ještě pomerančovo-vanilkový, ostatní bohužel nevím.

Zde vidíte popis z kelímku:




Já jsem měla původně v plánu pořídit si cukrový peeling od Dermacolu, který nyní začaly vyrábět v řadě Aroma Ritual (200g), ale dostal se ke mně tento z Lidlu, který je o polovinu levnější a plně mě uspokojuje. Na rozdíl od toho dermacoláckého obsahuje i olej, což má taky vliv na to, že je pokožka hebká, aniž bych si ji pak musela něčím mazat! Prostě luxus :) Ale i tyto peelingy najdete na e-shopech za cenu vyšší, proto se to vyplatí koupit nyní v Lidlu.

Tady vidíte složení. Je tam i nějaký paraben, ale to mně nevadí, pro mě je důležité, jak se při a po použití produktu cítím. Dobu spotřeby má tento krásné 2 roky, takže i při použití jednou za 14 dní se jen tak nezkazí a vydrží.





Jak je asi z mého článku zřejmé, jsem z tohoto produktu unesená, moje pokožka jásá a krásně voní, lebedí si, jak je hebká. Takže pokud o nějakém cukrovém peelingu za rozumnou cenu a s dobrým efektem uvažujete, myslím, že tohle je dobrý tip.




Máte rádi kosmetiku z Lidlu? 
A zkusil jste nebo zkusíte některý z těchto peelingů? 


16 komentářů:

  1. Mám nejraději svůj peeling Nuxe. U Perfecty mi vadí parabeny a paraffinum liquidum.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten Nuxe neznám, taky cukrový? Já právě u produktů, které se oplachují, parabeny nějak moc neřeším, je jich v těch výrobcích stejně maličko a když to pak spláchnu, tak se mi do těla nedostávají. A vazelínu taky moc nemusím, ale jednou za čas taky neuškodí, spousta lidí ji používá, někomu i pomáhá na lupenku apod., třeba zázračný kelímek od Oriflame jsem používala snad 15 let a nic se mi nestalo :)

      Vymazat
  2. Koukám, že se budu muset v Lidlu po drogerii víc podívat. Jestli se po něm budu taky cítit o dvacet let mladší, tak pro něj rozhodně jdu :D

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá dobře, i vůně by mě zajímala, ale ty parabeny a par.liquidum mi vadí, takže zase musím zůstat u domácí směsi "sůl, olej, skořice a nějaký esenc.olejíček" ... :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak ten vypadá vážně skvěle!!! Cukrový jsem ještě nikdy neměla...., takže nenápadně naznačím, že bude MDŽ :))))
    Krásný den...Kat....

    OdpovědětVymazat
  5. Já na něj v sobotu koukala a nakonec jsem ho nekoupila..očividně to byla chyba :) Jen, Raduš, pozor. Expirace je sice 24 měsíců ale otevřený - podle obrázku by měl být spotřebovaný do 6 měsíců ;)

    barusminky.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jo! No vidíš, toho jsem si vůbec nevšimla! :))) Tak díky.
      Stejně ho vyplácáme do půl roku, s dcerou jsme si slíbily, že ho budeme mít napůl :)

      Vymazat
  6. :)))) No mě víc vyděsilo to, že je vyrobené v Polsku než složení. Po těch různých aferách se občas bojím, jestli tam fakt dávají jen to, co je na etiketě. Ale je to škoda, protože mě tak překvapila ta jeho vůně, že jsem si na tebe vzpomněla, ty jsi takový odborník na ty vůně, to by mě zajímalo, co bys na to řekla. A neznáš nějaký parfém, kde by hrály roli mande/marcipán? :)

    OdpovědětVymazat
  7. Do lidlu moc nechodím, ale asi udělám vyjímku a zajdu to tam omrknout. :-)
    vmemzivote

    OdpovědětVymazat
  8. Tak ta marcipánová vůně mě teda začala hrozně zajímat, musí to být fakt nádhera! Navíc peeling není vůbec drahý, takže někdy můžu vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
  9. To je hrozné, jak jsou všichni proti Polsku zaujatí, i když to na jednu stranu chápu, protože česká média se snaží polské výrobky vždy shodit a na lidi to bohužel působí, přitom vadných výrobků a potravin je na světě plno, a to ve všech zemích... Přitom například na polskou značku Ziaja nedám dopustit :)

    OdpovědětVymazat
  10. Do Lidlu si zájdem výnimočne. Ale minule testovali krémy proti vráskam a najlepšie dopadol práve z Lidlu. Dokonca porazil aj drahé značky. Tak zo zvedavosti som si kúpila denný a nočný krém značky Cien. A musím povedať, že som s nimi spokojná. :-)
    Katharine-fashionisbeautiful

    OdpovědětVymazat
  11. TAK TENHLE PEELING VYPADÁ SKVĚLE!! já se chystám na vlastní domácí, tak jsem zvědavá, jak to dopadne :))

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář ke článku, Radka.