neděle 13. prosince 2015

Micelární vody, které mi vyhovují

Ahoj, krásnou třetí adventní neděli všem!


Dnes vám chci ukázat, které micelární vody mi nejvíce vyhovují a proč. 
Mám pleť spíše sušší, občas mastná t-zóna, se sklony k drobným pupínkům a rozšířeným pórům. 


Co je to micelární voda?

Je to čisticí pleťová voda, která obsahuje hypoalergenní čisticí látky, tzv. micely, které mají vlastnost vázat na sebe nečistoty. Slibují dokonalé odlíčení pleti i voděodolného make-upu.

Mým největším oblíbencem za posledních 5 let je rozhodně Dermacol. Odličovací a čisticí voda 2v1. S extraktem z mořské řasy. 
Cena: 99 Kč (200ml)

Je na ní uvedeno, že je pro mladou pleť, ale mně opravdu hodně vyhovuje. Ze všech micerálek mi tato dokáže nejrychleji odlíčit oči, stačí přiložit na pár sekund tampon a vše jde lehce dolů, druhým to pak dočistím. Když mám fakt pocit, že mám hodně nalíčené oči, voděodolné linky, řasenku, color tattoo apod, tato voda nezklame. 

Mám už 3. balení, ale brzy mi dojde. Jinak mi vždy vydrží tak rok, ale odličuju se každý den jinak (micerálky, oleje, ubrousky), střídám to. 
Koupíte ji ve většině drogerií nebo na stránkách Dermacolu či jiných e-shopech. 


Druhá, kterou mám v horní koupelně, je tato micelární voda Maxi Format od Bourjois. Měla jsem ji v nějakém časopise a docela mě překvapila. Není drahá, stojí kolem 120 Kč a odličuje docela slušně, i když s řasenkou si neporadí tak lehce jako předchozí dermacolka. Je potřeba tamponek namočit více a nechat déle působit a pak opakovat. Ale obličej vyčistí krásně, dokonale odstraní všechen make-up, pudr apod. Líbí se mi i její zvláštní vůně - vůně čistoty. A má 250 ml.


Třetí je Yves Rocher Hydra Végétal. I tuto mám docela ráda, připadá mi také taková čistá, nelepkavá a pleť nijak nevysušuje. Její vůně je jemná a svěží. Neumí si ale až tak poradit s každým make-upem, takže ji používám, když nejsem zrovna nalíčená a chci si před spaním pleť očistit pleť od mastnoty a prachu nebo na čištění pleti ráno. Její předností je, že pleť hydratuje a zanechává ji hebkou na dotyk, proto je dobrá pro můj typ pleti (pro suchou).
Nyní se již vyrábí v jiném obalu, dám vám tedy druhou fotku, jak vypadá nyní. 

Cena je 229,- Kč za 200 ml.




nový obal Yves Rochel Hydra Végétal
zdroj

Čtvrtou mojí oblíbenou micelárkou je tato od Lirene, kterou můžete zakoupit v drogerii (já ji kupovala v DM). Cena byla něco kolem 70 Kč, objem 200 ml. 
Mám ji ráda, protože za tu cenu umí dobře odlíčit a rozpustit i voděodolný make-up. Jak vidíte, je to voda 3v1. Odlíčí, vyčistí, hydratuje a tonizuje. S tou hydratací to až takové není, ale já za tu cenu nečekala žádný extra zázrak. Jelikož mám od Lirene ještě vodu hydratační, tak tu používám po této. Tím se zbavím i lepkavého povrchu, který po vyčištění touto vodou někdy cítím. 
Na čištění touto vodou je potřeba víc tampónků, první vám make-up rozpustí, takže ho máte kolem očí jako velký flek, druhým pak špínu stáhnu. Asi si ji už nekoupím, protože chci zkoušet i jiné značky, ale pokud nemáte žádnou a dermacol se vám zdá drahý, tak tato není špatná.



Z těchto čtyř, které používám nejčastěji, mám nejradši tu od Dermacolu. Tady vidíte, že sotva mi dochází, kupuji si další. Občas se dá na jejich e-shopu sehnat i v akci. Bez této si to neumím už představit. I když tu mám doma už jiné milárky (např.Mixu), takže budu mít co dále zkoušet, bez té dermacolí se už neobejdu, dokud ji budou prodávat. 


Tyto čtyři mám nyní na dně, tak jsem měla chuť je mezi sebou porovnat. Nedávala jsem sem vody, které jsem zkusila zatím 2x.

Některé vody mohou nechat lepkavý pocit, ale to mně nevadí, jelikož po každém vyčištění pleti dávám ihned krém (denní/noční) a tím se lepkavý pocit odstraní. 

A jaká je vaše nej? Máte nějakou, kterou kupujete opakovaně nebo zkoušíte nové? Dejte mi tipy. 


14 komentářů:

  1. vyskúšala som ich viacero, ale moje najobľúbenejšie sú zelená sebium bioderma a od dermacolu s takým fialovým vrchnačikom s kyselinou hyaluronovou :)) tá mi pleť zanechala dokonalo odlíčenú a ako keby už nakremovanú, proste takú mňam :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chci asi příště, až budu kupovat nové, zkusit nějakou novější od Dermacolu. S tou HA by mi mohla snad také vyhovovat.

      Vymazat
  2. Moje nejoblíbenější je nová dermacolácká s kyselinou hyaluronovou, potom taková ta nejznámější velká (400 ml) od Garnier a dvoufázovka Balea. Ta Tavá Dermacol mě ale zaujala, určitě ji vyzkouším. Nějak jsem ji v obchodě přehlížela, asi kvůli tomu obalu, který se mi moc nelíbí a je až moc retro ;)

    www.simply-pleasures.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu, obal nic moc, i když ho možná už nějak pozměnili, dokonce jsem na jedné snad měla už nápis micelární voda. Baleu jsem chtěla, tu novou, ale dostala jsem v boxu Mixu, tak ji budu muset používat. Ale zkusila jsem asi 3x a hrozně lepila.

      Vymazat
  3. Značku Dermacol mám veľmi rada. Ostatné výrobky však nepoznám.

    Pozývam teba aj tvojich čitateľov na moju vianočnú GIVEAWAY o kozmetiku, šperky ale aj knihy

    OdpovědětVymazat
  4. Z techto jsem zkousela Dermacol a jsem s ni nejvice spokojena! :)

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk

    OdpovědětVymazat
  5. Dermacol je super, naopak Lirene byla příšerná a YR také žádný zázrak, musím oči hodně dřít.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  6. Asi se nechám zlákat na ten Dermacol, i přestože je na mladší pleť. Podle tvé recenze vypadá dobře. Mě třeba dost zklamala Mixa, zanechávala taky ten lepivý povrch a to mě docela vadilo. Od ní jsem si slibovala víc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto stejná zkušenost s tou Mixou. A to se o ní psalo tolik dobrých recenzí. :/

      Vymazat
  7. Já jsem přesně tuto od YR (nové balení) měla už 2x protože mi hodně vyhovala. Micelárku, kterou jsem si koupila 5x je ta od Nivei (ta mi totiž vyhovovala jak na pleť, tak na odlíčení). Pak jsem taky měla micelárku od Garnieru (super, jako ta od Nivei). Micelárku jsem taky měla ještě od Mixy a momentálně mám tu od Dermacolu z řady Hyaluron, ta mi ale nesmí přijít do očí (hrozně mě pálí, štípou, až z toho brečím), ale na pleti je fajn, i když mi přijde, že mám po ní pleť suchou, takovou trošku napnutou, takže se musím hned natřít krémem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je přesně ono, každému sedne jiná :( Člověku nezbývá, než si ji koupit. A co pak s ní, když nesedne? :( Škoda, že nedělají nějaké malé 15ml balení na vyzkoušení. Když nesedne šampon, dá se využít při úklidu, ale co s micerálkou.

      Vymazat
  8. Tu ještě ne. Už tolikrát jsem ji chtěla, jenže jsem čekala, až zas bude v nějaké akci a místo toho si koupila jiné (Cien, Ellie) a ty jsou fakt příšerné. Jen mě nenapadá, co s nimi udělat, budu je prostě muset dopotřebovat. Ale Biodermu bych fakt ráda zkusila.

    OdpovědětVymazat
  9. Hydra vegetal od YR mám taky (moje první micelárka!) a nejdřív mi přišlo, že není tak dobrá, jako klasické mléko na odličování, pak jsem si ji vzala jako jedinou na dovolenou a od té doby jsem s ní spokojená. Používám ale spíš na dočištění pleti. Ostatní neznám :)

    OdpovědětVymazat
  10. Podle mě Dermacol už je obecně v péči o pleť odzkoušená klasika a tak se ani nedivím, že ti tolik vyhovuje :) Mě docela zaujala ta micelárka od Yves Rocher, protože tato značka má některé produkty dost přírodní a to se mi na ní líbí, navíc zrovna tato má i hezký obal :) Zkoušela jste některá micelární vodyodtud?

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář ke článku, Radka.