neděle 3. března 2013

Moje dojmy z veletrhu WORLD OF BEAUTY & SPA



Včera (2.3.) jsem navštívila veletrh WORLD OF BEAUTY & SPA, který se konal v areálu PVA EXPO Praha - Letňany od pátku 1.3. do soboty 2.3. Moc jsem si přála tam jet, proto jsem zkusila štěstí ve dvou soutěžích o vstupenky, které jsem na netu našla, a světe div se, v jedné mě vylosovali. A tak jsem kromě dvou vstupenek na veletrh vyhrála ještě balíček kosmetiky.

Plocha výstavy nebyla moc velká, ale v pohodě mi stačilo necelých 5 hodin, abych si prošla všechno, co mě zajímalo, i když skoro půlku plochy zabíraly stánky na gelové nehty a ty jsem v podstatě vynechala.

Zajímavý byl přístup vystavujících, zatímco někteří byli milí, ochotní, představili vám své produkty a dali třeba i vzoreček, někteří byli nepříjemní, např. pán prodávající Tangle Teezer. Jiní stáli pomalu opření o pult a koukali raději někam do časopisu nebo alespoň do zdi, aby je nedej bože někdo s něčím neotravoval, žádný oční kontakt, žádný zájem. A někteří se snažili prodat vám své zboží doslova za každou cenu, když člověk řekl NE, ihned dávali další a další slevy, výrobek zdarma, poukázku do jejich salónu na ošetření pleti zdarma, další argumenty, jak je jejich produkt účinný, bezkonkurenční a výhodný, prostě nehodlali pustit ani myšku, aniž by něco neprodali.

Ještě musím podotknout, že jsem tam jela s dvěma cíli, za prvé mě zajímala dekorativní kosmetika a za druhé pečující kosmetika. Nakonec to ale dopadlo obráceně, většinu času jsem věnovala kosmetice pečující. Ono tam totiž té dekorativní moc nebylo (mé představy byly o něco vyšší). Když už tam nějaký stánek s dekorativní byl, tak to byl spíš prodejní tržnicový stánek, sice levný, ale dojem to na mě neudělalo, zkusila jsem si bílou tužkou na oči udělat linku na ruku a kde nic, tu nic, takže jsem další jejich výrobky už vůbec nezkoumala. Hezký byl ale třeba stánek Artdeco, tam měli opravdu dobrý výběr dekorativky.




Kdybych za sebe měla říct, kteří vystavovatelé na mě udělali nejlepší dojem, tak bych vybrala tyto (jelikož je to těžké, vybírám top 5).

TOP 5 podle mě nejlepších (nejpříjemnějších) vystavovatelů


1. Miss Cosmetic Praha (odkaz ZDE) - moc příjemná slečna u stánku, ukázala mi sortiment firmy, nechyběly testery, změřili vám hydrataci vaší pleti - vše nenásilně, nevnucujícím způsobem, kosmetika se mi moc líbila a tak jsem si tam jeden krém koupila a mám z něj fakt radost.

2. Macon - mořská kosmetika pro kosmetické salony (odkaz ZDE) - krásný stánek, příjemná obsluha, vysvětlili, ukázali, předvedli (testery nechyběly), dali mi vzorky výrobků, které by byly pro moji pleť dobré. Tato kosmetika se mi opravdu moc líbila a přístup paní i pána, kteří tam stáli, byl milý a profesionální zároveň.

3. Dr.Grandel - (odkaz ZDE) - opět (jako v případě Macon) německá firma s kosmetikou pro profesionální kosmetičky. Hezky udělaný stánek, příjemná obsluha, nádherné balení výrobků (to samo už z dálky působilo jako magnet a člověk se na to prostě musel jít podívat). Slečna byla velice příjemná, seznámila mě s výrobky (ačkoliv nejsem profesionální kosmetička), zakoupila jsem si tam ampulku séra a dostala i nějaký ten vzoreček krémů.

4. Jenny Lane s.r.o. - (odkaz ZDE) - český výrobce dekorativní kosmetiky, s jehož výrobky jsem se dosud osobně nesetkala, ale slyšela jsem už o nich (pozitiva). U tohoto stánku byla taková fronta, že mě to nejdřív odradilo, ale protože byl hned u vchodu do haly, cestou ven jsem tam šla ještě jednou a podívala se, co mají. A dobře jsem udělala. Nakoupila jsem si tam za dobré ceny nějaké stíny, pigmenty a laky na nehty. A musím říct, že ty stíny se mi tak líbějí, že už večer jsem si vyčítala, proč jsem si jich nekoupila víc, nicméně hodlám si je dokoupit přes e-shop. Ve stánku obsluhovali dva chlapi, jejichž přístup mi nepřipadal nijak profesionální (spíš prodavači než odborníci na kosmetiku), ale výrobky vypadají dost dobře a mám z nich fakt velikou radost. Takže tohoto vystavovatele řadím do svého TOP 5 jako jediného zástupce dekorativní kosmetiky.

5. Cannaderm (odkaz ZDE) - aneb léčivé konopí. O účincích výrobků z konopí jsem toho slyšela už mnoho, ale nikdy jsem neměla potřebu jít si nějaký koupit (většinou je vidím v lékárnách - a nebývají ani moc levné). Zde měli vystaveno hodně produktů, asi mě zaujala i paní, která se mě ujala, sotva jsem se ke stánku naklonila a nevtíravým způsobem mi o produktech řekla informace. Jelikož mám 15 letého syna, kterému se asi před půlrokem objevila lupenka, napadlo mě totiž, že bych mu tady mohla něco koupit (on je v jeho věku velkým příznivcem trávy). Překvapila mě chuť konopného oleje (chutná jako oříšky) a ačkoliv oleje požívat nemusím, tento jsem mu v malém balení na zkoušku koupila - a můžu říct - chutná mu :) Dostala jsem zde také vzorky kosmetiky, aby si ji mohl vyzkoušet a pak si ji můžeme objednat přes e-shop.

No a tím jsem vyčerpala 5 míst, ale stejně mi to nedá a zmíním ještě jednu firmu, a to RossaBella s.r.o. (odkaz ZDE) - miluji totiž růže a jejich vůni a tyto výrobky opravdu voní jako živé. Koupila jsem tam aspoň pár dárků ve formě různě tvarovaných glycerinových mýdel. Obsluha na tomto ministánku byla také velice příjemná a ochotná a dokonce mi dali vzorky (což opravdu většina vystavovatelů nedávala).

Jakmile budu mít více času, napíšu článek, kde vám některé výrobky představím podrobněji. Od Jenny Lane s.r.o. určitě doobjednám další výrobky a koncem měsíce vám na ně udělám recenzi, protože se mi zatím jeví jako hodně dobré a jsou za dobré ceny. Možná mě ovlivnilo i to, že jsem šla na veletrh s jasnou představou koupit si tam konkrétní odstín stínů na oči, nejvíce se jim přibližovaly stíny ARTDECO, ale nebylo to pořád přesně to ono, co jsem potřebovala. Sehnala jsem je vlastně až v tomto stánku a ještě za super ceny. Takže jak se říká: Konec dobrý, všechno dobré.

Co se programů na hlavním podiu týká, zajímala mě akce Štěpánky Podroužkové (která mi mimochodem nechala na recepci Hotelu Duo, kde má svůj salon, taky vstupenky zdarma, ale já jsem se pro ně neměla pak už jak dostat), takže jsem se podívala na její program Foto makeup s názvem Benátská noc. K obdivu tam byl nejen make-up, ale i kostýmy modelek. A nemohla jsem se nepodívat na nádherné kousky ze soutěže Svatební dort roku. 



Co mě na výstavě zklamalo, byla technika - ta moje. Když jsem chtěla udělat první fotku, zjistila jsem, že mám ve foťáku úplně vybité baterie, přestože jsem je při odchodu z domu vytahovala z nabíječky. :( Proto bohužel pro vás nemám fotky z místa činu.

Sice jsem si na veletrh záměrně nebrala moc peněz, ale u některých prodejců se dalo platit i kartou. Samozřejmě poskytovali zajímavé výstavní slevy, takže jsem si toho nakonec nakoupila docela dost. Např. něco z kosmetiky z Mrtvého moře (kterou tam prodávalo hodně vystavovatelů). Ale s tou mám dobré zkušenosti a zase jsem dostala tak výhodnou nabídku, že jsem do toho nakonec šla. Domů jsem si kromě pár kousků kosmetiky nesla i spoustu kusů letáků, ale ty jsem si většinou brala sama, tedy takové, které mě zaujaly a vzít jsem si je chtěla, abych se na ně podívala podrobněji.



Nejvíce letáků mi dali u Saloosu, kam jsem si šla koupit jejich odličovací olej a osvěžovač vzduchu. Měli letáky připravené v igelitkách, do kterých vám dali nákup. Ale tuto značku mám ráda a jejich odličovač očí jsem si koupila už několikrát, tentokrát Argan Revital.

Domů jsem přijela úplně utahaná, ale nadšená. Počasí bylo už opravdu jarní, parkoviště na celý den stálo 100 Kč, na výstavě bylo i dost stánků s občerstvením a bez front (možná proto, že je to výstava především pro ženy, ale i tak si pán u stánku s pivem liboval - říkal kolegovi: na to, že jsou tu samý ženský, jsem prodal už 3 sudy piva :) ).
A na závěr ještě pár fotek, něco z toho, co jsem si domů přivezla a co jsem zde v článku zmínila:

Saloos

Cannaderm

RossaBella - glycerinové mýdlo (ještě zabalené v igelitu)

RossaBella - glyrerinové mýdlo ještě zabalené






ObeyYourBody - Mrtvé moře - peeling, olejíček na nehty

Miss Cosmetics (Monika Žídková) - Denní ochranný krém

6 komentářů:

  1. Ty jo, to je štěstí vyhrát vstupenku :) Doufám, že sis to užila :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tyjo..asi zacnu setrit na pristi rok - bych se asi zblaznila z toho vseho, jak se znam:/ :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já taky, budu si předem šetřit, protože většinou tam měli slevy kolem těch 30%, takže krém za 390 mě vyšel na 290 apod.

      Vymazat
  3. Jednou bych se tam taky chtěla jet podívat, fňuk, tiše závidím.. :(

    http://wormake.blogspot.cz/2015/05/vybarvi-se-do-fialova.html

    OdpovědětVymazat
  4. krásně jsi pokoupila, já jsem v Letňanech byla jednou, letos na jaře a to jsem také vyhrála vstupenky, bylo to fajn ale čekala jsem více značek...teď na podzim mi to nevyjde, tak snad příště :)

    OdpovědětVymazat
  5. krásně jsi pokoupila, já jsem v Letňanech byla jednou, letos na jaře a to jsem také vyhrála vstupenky, bylo to fajn ale čekala jsem více značek...teď na podzim mi to nevyjde, tak snad příště :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář ke článku, Radka.