čtvrtek 30. ledna 2014

Praskací lak od essence a druhý od NYC

Dneska vám ukážu praskací lak od essence v barvě černé, který jsem si koupila včera za 49,90. Jako podklad jsem zvolila lak od NYC z řady Minute Quick Dry, ten byl taky zakoupený včera ve výprodeji za 29,90.  Jak jsem s nimi spokojená a jak se mi první pokus povedl? Podívejte se samy, celý postup jsem pro vás nafotila.





Nejprve jsem použila podkladový výživný lak s kalciem.





Pak jsem nanesla lak NYC v první vrstvě.






Po zaschnutí přišla na řadu i druhá vrstva laku NYC.


No a nakonec černý praskající lak od essence.





Závěr a moje poznatky:



1/ NYC New York Color - Minute Quick Dry - 206 East Village


Musím říct, že z laku NYC vůbec odvázaná nejsem. Odstín je nádherný, ale první vrstva je průhledná a nerovnoměrná, druhá vrstva se nanáší ještě hůř, místy se nehet úplně odkrývá, bylo opravdu náročné nanést rovnoměrnou vrstvu. Druhá vrstva strašně dlouho usychala, žádných 60 sekund to opravdu nebylo. Na nehtu se choval jak modelína, když jsem se nehtu po 5 minutách dotkla. Takže jako plus hodnotím jen odstín a cenu 29,90 Kč. Jako mínus aplikaci samotnou, měkký dlouhý štěteček, kterým se špatně nanáší a občas vám proto lak přistane i na kůžičce kolem nehtu, a dlouhou dobu schnutí.


2/ essence nail art cracking top coat - 01 crack me black


Jedná se o můj první praskací lak, takže jsem se trochu bála, jak se to povede. Musím říct, že jsem spokojená, lak se nanáší dobře, během pár vteřin rozpraská (opravdu je to tak 10-20 sekund). Černá barva se mi taky líbí a po nanesení hodně rychle uschne. Takže spokojenost. Jediné, čemu nerozumím, proč na některém nehtu praská ve všech směrech a na jiném jen podélně, když jsem ho nanášela pořád stejně.

Máte nějakou radu, trik, tip, jak praskací lak nanášet? Je lepší dát větší vrstvu nebo menší? Moc by se mi líbil rozpraskaný ve všech směrech, aby vytvořil takový tygří vzor. To se mi povedlo jen na prostředníčkách, viz. foto. 

Budu ráda za vaše rady. 



10 komentářů:

  1. Já jsem k Vánocům dostala jeden praskací lak od Essence, bohužel je to takový korálově červený a tuhle barvu moc nemusím, tak to nevypadá tak hezky a povedeně jako tvé nehty. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Mě akorát mrzí, že to na každém nehtu rozpraskalo jinak. Ale budu stále zkoušet a snad na to přijdu, jak to dělat co nejlíp. Ten červený se asi hůř kombinuje s jinou barvou, ani nevím, na jaký podklad bych ho dávala. Proto jsem sáhla po černém, ten půjde na jakýkoliv světlý lak. :)

      Vymazat
  2. Ale tak to je dobře, že se to rozprskalo jinak, ne? :) Já tomu tedy moc nerozumím, ale zas pokud to má vytvořit popraskaný efekt, tak by to vypadalo zvláštně, kdyby to bylo všechno stejné :) Dle mého názoru to takto vypadá dost perfektně :))

    Radko, jinak dneska konečně jedu na poštu a zašlu tedy balíček :) Snad ho stihnou ještě poslat, že byste ho do pátku, max v pondělí mohla mít doma :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Balíček mi už došel, rtěnka je nádherná, moc mi sluší :) Díky.

      Vymazat
  3. Hodněkrát jsem po tomto laku pokukovala v Claires a hrozně se mi to líbí! Myslím si také, jako Ketrin, že to vypadá právě super, že je to na každém nehtu jiné :)) Je to skvělý náhodou :)))))

    http://sugar--spice--nice.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Nějak jsem si na to za ty 2 dny zvykla a taky už se mi to líbí, pořád se na ty nehty musím koukat :)))

      Vymazat
  4. Praskací lak od essence jsem ještě neměla, ale obecně se používá co nejtenčí vrstva a je důležité lakovat rychle, aby to všude popraskalo ve všech směrech ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za typ, tohle jsem přesně chtěla vědět, jestli dát tenkou vrstvu nebo víc atd. Takže příště vyzkouším. :)

      Vymazat
  5. Mě se ty praskací laky moc líbí, chtěla bych nějaký vyzkoušet, jenom jsem chtěla vědět, jestli to není moc extravagantní - a překvapivě není. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem se trochu bála, ale je mi 42 a vůbec mi to nepřipadá přehnané, naopak. Nosila jsem 7 let zdobené gelové nehty, tak jsem si nějak zvykla mít je výrazné, jednobarevný hladký lak mi připadá nudný, tak i když mám už jen své nehty, hledám furt způsoby, jak je zdobit a zvýrazňovat. Tohle mě mile překvapilo. :) Uvidím, co na to řekne můj syn - to je můj kritik. Protože na glitrový topcoat mi minulý víkend řekl, že je to moc dětské :D

      Vymazat

Děkuji za váš komentář ke článku, Radka.