pátek 30. května 2014

1. díl seriálu - Arganový olej ATHENA´S Erboristica

Úvodem:
Začátkem roku jsem zjistila, že nutně potřebuji arganový olej, protože ten z Maroka mi už dochází. Jenže jsem nevěděla, který koupit. Četla jsem různé recenze, ale moc mi nepomohly. Tak jsem dostala nápad, že jich vyzkouším víc a pak si vyberu, který je v ČR ten nej. Takže jsem otevřela google a hledala všechny možné dostupné dodavatele a značky, které mají v nabídce arganový olej. Bude mezi nimi opravdu tak markantní rozdíl? O tom bude můj seriál, kde vám nejprve popíšu svoje zkušenosti s každým olejem zvlášť a na závěr je nějak shrnu do jednoho článku všechny. Některé oleje jsem dostala, jiné jsem si koupila, ale budu se snažit nebýt tímto faktem ovlivněná a podat vám objektivně mé subjektivní zkušenosti. Od začátku roku jsem zatím vyzkoušela 7 různých značek. Více informací o arganovém oleji se dočtete ZDE .



Díl 1. Made in Italy, Athena´s Erboristica

Jako první, o kterém vám napíši, je arganový olej italské značky Athena´s Erboristica. Jedná se o olej nefiltrovaný, ručně lisovaný za studena, 100% přírodní. Obsahuje 1% esenciálního oleje a právě díky tomu je jedinečný. Jeho aroma je opravdu velice příjemné. Kdo arganové oleje již vyzkoušel, zajisté ví, že v čisté podobě příliš nevoní. Aplikace tohoto na tělo i obličej je příjemná i díky té vůni, kdy je zapojen další z vašich smyslů. Je proto úžasný i na příjemné masáže těla. I když mě to v první chvíli zaskočilo, že není 100% čistý, nakonec jsem mu to 1% odpustila, protože výrobce moc dobře věděl, proč to dělá. Byl to jediný typ arganového oleje z těch, co jsem našla, který příměs esenciálního oleje obsahoval.


Velice kladně hodnotím také balení. Zdá se to jako banalita, ale při porovnávání více druhů jsem zjistila, jak mě dokáže nevhodné balení rozčílit, když olej nemůžu vykápnout, otevřít nebo teče moc apod. Tento prošel mým přísným pohledem na jedničku, není mu co vytknout. Lahvička má zaklapávací víčko, takže není potřeba jej šroubovat, což bývá někdy u olejů díky mastným rukám problém. Těsní pevně, takže se nemusíte bát, že by se vám vylil, občas cestuji a chci kosmetiku, která cestu v kufru přežije. S dávkováním nebyl problém, protože kapací dírka je akorát a lahvička se dá mírně zmáčknout, takže s ní nemusíte klepat a třepat a bát se, že vám olej cákne mimo ruku.


Olej má dobrou konzistenci, není ani hustý ani řídký, takže jedna dávka stačí na celý obličej i krk. Takže moje počáteční obavy, zda není předražený, byly brzy rozehnány. Za měsíc používání na obličej a 1x-2x týdně na další části těla jsem vypotřebovala půl balení (cca 25ml), což u jiných značek nebylo vůbec možné! Tato skutečnost mě hodně ovlivnila, protože jsem si nejdřív říkala věty jako "olej jako olej, jaký mezi nimi může být rozdíl, když jsou všechny z Maroka, jinde přeci arganie trnitá neroste". Ale je mezi nimi rozdíl asi tak, jako když se v supermarketu podíváte, kolik různých olivových olejů je v nabídce a jak je každý jiný hustotou, barvou a samozřejmě i vůní a chutí. A zrovna tam možná tu zkušenost máte, že ty dražší bývají lepší. Tady to vypadá, že to bude stejně tak. Drahý, ale přesto bych si ho ráda koupila zas, protože ho doma mít chci. Mám dosud v lahvičce pár kapek a občas dostanu chuť si máznout na hřbet ruky a očichávat. :)




Další jeho velikou předností je to, že se poměrně rychle vsákne do pokožky a nejsem po něm doslova mastná. Takže jsem se nemusela bát si jej namazat i na tělo a za pár minut se obléct. (Tím mám na mysli 5-10 min). Osvědčil se jak na noční použití, tak na denní, dá se použít jak pod make-up, tak na osvěžení obličeje během dne. Je to tím, že stačí opravdu malé množství, které snadno rozetřete na velkou plochu Tím pádem nevytváří skoro žádný mastný film, rychle se vstřebá. Díky tomu mi ani nijak neucpával póry! což byl pro mě dost důležitý ukazatel. Pokožka je po něm krásně hebká a hladká, s mírným odleskem, vypadá svěže a zdravě, není vysušená. I když na pleť jsem samozřejmě dávala denní hydratační krém a večer noční, protože mám pleť hodně suchou a arganový olej beru jako doplněk k běžné péči, používám ho místo séra na obličej. Na tělo jsem ho používala samostatně, místo tělového mléka.


Shrnutí:

klady: konzistence, aroma, snadné dávkování, malá spotřeba, dobré balení, rychle se vstřebává, viditelný efekt, zdravě vypadající pleť, hebká pokožka těla, zdravěji vypadající konečky vlasů

zápory: pořizovací cena (ne však cena za 1 dávku)

moje hodnocení: 9/10 - hledáte-li opravdu kvalitu, efekt, luxus i požitek, pak je toto správná volba
* váhala jsem, jestli mu nedat 10 bodů, ale nechám si rezervu, ať hned nezačnu tím nejvyšším hodnocením.

Bod mu strhávám za tu cenu, kdyby ho výrobce byl schopný dodávat levněji, bylo by to skvělé. Na druhou stranu asi víte, že oleje vyrábějí marocké ženy, že je to ruční práce.



Kde se dá objednat:
e-shop Tendence-esence.cz - odkaz ZDE
cena: 572,- Kč/ 50 ml - dá se koupit i levněji, když si zakoupíte více věcí, což není problém, je tam opravdu z čeho vybírat



Už jste někdo zkusil nějaký produkt této italské značky? Mě zaujala, a proto budu zkoušet ještě jejich krémy, o nich vám napíši později. 

















4 komentáře:

  1. vždycky jsem nějaký chtěla zkusit, ale ještě jsem se k tomu nedostala :(

    OdpovědětVymazat
  2. Juu tak já jsem hodně zvědavá, který olej to vyhraje :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Chcela by som také niečo vyskúšať :)
    Pozývam ťa na moju giveaway :)BellesFleurs

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj díky za recenzi, arganový olej jsem si jednou kupovala v Polsku a tam byl docela levný něco kolem 150kč ale co mě zajímá jestli by se takový olej dal použít i třeba na takové olejové masáže? Doma docela poslední dobou jedem různé masáže a používáme kokosový olej ten se sice dobrý ale nemá skoro žádné aroma ale zase se dá použít na spousty věcí.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář ke článku, Radka.