úterý 27. května 2014

Saloos jako spouštěč mých migrén.....




Je to už delší dobu, co používám výrobky Saloos, víceméně asi proto, že jsem podlehla mánii, která kolem této značky kdysi byla. Už jsem své zkušenosti mnohokrát komentovala v diskuzích pod články jiných blogerek, ale ještě jsem o nich nenapsala na svůj blog. Tak to musím napravit.


Začnu Regeneračním obličejovým olejem.

Vyrábí se v těchto provedeních: Avenia, Argan Revital, Heřmánek, Granátové jablko, Jasmín, Levandule, Lemon Tea Tree, Meduňka, Neroli, Rosalina, Neutrální, Růže, Santalové dřevo, Ylang-Ylang. Uffff!

*

Vybrala jsem si ten, který vidíte na obr.1, tedy ten ze sady "Růže". Jeho cena je kolem 140,- Kč, celá vyfocená sada stála 299,-Kč. Olej se dávkuje pomocí kapátka, což mi vyhovuje u olejů asi nejlépe. Používala jsem ho místo séra na noc, na navlhčenou pleť malé množství, cca 1-2 kapky. Vydržel mi dlouho, necelý rok. Vsákl se poměrně dobře, i když trochu mastnoty jsem cítila. Co mi trochu vadilo, bylo silné aroma. Takže olej bych si možná zase někdy koupila, ale rozhodně už ne "růži". Přestože ta by mi zas vyhovovala nejvíc, protože je určená na tu nejcitlivější pleť a pro pleť zralou.  Vyživuje, tonizuje, zmírňuje záněty a zklidňuje podrážděnou pokožku. Jen ta vůně mi není příjemná, chce to opravdu dávat jen malé množství. Ale rozhodně olej považuji za nejlepší výrobek z celé sady jako alternativu místo drahých sér.

................



Druhým produktem ze sady je Květinová pleťová voda

Vyrábí se v těchto provedeních: Neroli, Levandule, Růže, Rosalina, Lemon Tea Tree, Rozmarýna, Tea Tree, Santalové dřevo, Máta peprná, Meduňka.

*

Pleťové vody jsou dobré k osvěžení a hydrataci pleti i během dne, dají se použít i do vlasů. Cena cca 100,- Kč. Dávkuje se pomocí rozprašovače, což chválím. V případě suché pleti jsem ji používala i přes make-up. Tím ovšem mé pochvaly končí. Žádný zvláštní efekt jsem neviděla. Co mi vadilo hodně, bylo hodně silné aroma. Opakovaně se mi stalo, že po použití vody jsem dostala migrénový záchvat. Kdo to zná, ví, jak je to nepříjemné, trpím na migrénovou auru, takže mě to vyřadilo z provozu na pár hodin. Chvíli mi trvalo, než jsem našla souvislost, že mi to spouští právě tato růžová voda. Stalo se mi to asi 6x, a to podotýkám, že od puberty jsem mívala migrénu jen 2x do roka! Ale co mi vadilo úplně nejvíc a dost mě to naštvalo, voda se brzy zkazila, a to před uplynutím doby trvanlivosti. Silně pak zapáchala a musela jsem ji vylít, schovala jsem si jen tu lahvičku, která je díky rozprašovači fakt dobrá a na něco ji využiju. Jak jsem se později dozvěděla od dodavatele úplně jiné značky růžové pleťové vody, je vhodné ji uchovávat v lednici. To mi ovšem Saloos nijak nesdělil, na popisu to neuvádí. Pleťovou vodu už nikdy nechci. 


.......



Třetím produktem ze sady je Hydrofilní odličovací olej

Vyrábí se v provedení: Argan Revital, Růžové dřevo, Lemon Tea Tree, Neutrální, Tea Tree - Manuka, Bergamot, Levandule, Meduňka, Ylang-Ylang a Granátové jablko.

*

Tyto oleje jsou k odlíčení a čištění pleti. Jejich základem je bio slunečnicový olej. Cena cca 79,- Kč. Používají se pomocí navlhčeného tamponku, protože spolu s vodou vytváří emulzi, která odstraní nečistoty. Také se dají použít ve sprše i bez tamponků. Po vyšroubování víčka je v lahvičce nálevkový uzávěr, jaký bývá třeba u stolních olejů, což chválím. Odličují dobře, měla jsem celkem 3 druhy. Co je u nich (nebo u mě) problém, že když se dostanou do oka, vidím pak zamlženě několik minut. Kvůli tomu jsem je nakonec používat přestala. Stejně dobře se odlíčíte jakýmkoliv olejem, který máte. Já jsem přešla na micerální vody a s těmi jsem spokojená víc.





 .................

Od Saloosu jsem měla i osvěžovač vzduchu z řady Nature Aroma Airspray v provedení Anti-tabac. Cena cca 100,- Kč. Ten byl úžasný! Opravdu nádherně provonil místnost a překryl tak pachy. Nevydržel však dlouho, v jedné lahvičce s rozprašovačem bylo 50 ml. Ale za zmínku stojí, protože s ním byla spokojená celá moje rodina.  Omlouvám se, ale nestihla jsem ho ani vyfotit, jak rychle zmizel. 


...............

Co se tedy těchto výrobků značky Saloos týká, přestala jsem si je už kupovat, protože jsou to věci, bez kterých se klidně obejdu. Vyzkoušela jsem je ráda, ale nejsem asi vhodný koncový spotřebitel a byla jsem z nich spíše zklamaná. Mám však jednoho miláčka této značky, kterého si kupovat budu, o tom byl můj nedávný článek ZDE . 

A jak jste na tom vy a Saloos? Vyzkoušeli jste? Máte tuto značku rádi? 

5 komentářů:

  1. To je sila s tou migrenou tedy. Ja jsem zase v dobre vire v prirodni produkty koupila ruzovou pletovou vodu. Tak hnusnou plet jsem nemela snad ani v puberte... myslela jsem ze to prejde, ale zlepsilo se to, az kdyz jsem ten kram vyhodila. Uz si nikdy nic prirodniho nekoupim, zlata chemie! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď, taky od tý doby pomalu koukám, jestli v tom je nějaký paraben, protože jak se ta voda po měsíci zkazila, to byl pak ještě větší hnus než když byla čerstvá. Ale arganový olej máš doufám furt ráda, protože připravuju celý seriál o nich. :) Pořád se chci dopátrat, který je ten nej.

      Vymazat
    2. Mam! Ten je super a uz se tesim na tvuj report, je jich na trhu more a clovek nevi co koupit ;)

      Vymazat
  2. Taky si chci něco pořídit :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den, provozuji eshop s kosmetikou s ruzovym olejem/ruzovou vodou. Nabizim Vam k vyskouseni zdarma nasi prirodni ruzovou vodu, samozrejme bez alkoholu. Budu rad kdyz se mi ozvete a dohodneme se bliz. Sam povazuji ruzovou vodu za zazrak a nechce se mi verit, ze tahle byla takova... :/
    martin z www.ruzovakosmetika.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář ke článku, Radka.