neděle 6. prosince 2015

Mixit - a ani jsem nemusela mixovat

Mixit Vánoční a Ořechový

Ahoj lidičky,

http://www.ptakoviny.biz/
miluji tuhle předvánoční atmosféru a vzhledem k tomu, jak upadají a mizí některé české tradice, jsem fakt ráda, že ještě pořád chodí čert, mikuláš a anděl. Byla jsem večer ve 3 městech a všude jsem je potkávala. A někteří byli fakt strašidelní (samozřejmě myslím čerty). 


Já jsem se jich jako malá fakt bála, celý rok mě máma strašila, že si pro mě přijde čert (někdy bubák), jednou mě dokonce jeden čert chytil a cpal do pytle, děda mu ještě říkal: "Vem si ji čerte, pořád zlobí", bylo mi asi 5 let a dodnes si živě pamatuji, jak jsem kopala nohama a řvala na celé sídliště, že už budu hodná. (Stejně jsem nebyla, ale další roky už bych se do těch jejich pytlů nevešla :D ).

zdroj: http://www.skautkukleny.cz/nas-mikulas/
My jsme vždy chodili ven (k babičkám a dědům), mezitím nám domů mikuláš přinesl nadílku. Vždycky ji nechal na vnitřním parapetu. Nevím, proč ji rovnou nedal na stůl, když už se záhadně dostal dovnitř zamčeného bytu, asi ventilačkou (tohle mi vrtalo v hlavě). Díky tomu, že k nám přišel vždy ve chvíli, kdy jsme nebyli doma, jsem nikdy nemusela zpívat žádnou mikulášskou písničku. Na druhou stranu mikuláše jsem moc ráda neměla, protože mi nosil i pytel s uhlím a bramborami. Ale nakonec jsem měla vždy i balíčky plné ovoce a sladkostí. 

Na anděla vzpomínky nemám. Ten u nás asi dřív nechodil. Nebo možná jo, ale nevím, jakou měl úlohu. 

A jdu k jádru pudla. 
Přemýšlela jsem, jakou nadílku letos připravím svým dětem (14 a 18 let). Když na mě na FB vyskočila reklama na Mixit, řekla jsem si, že to bude to pravé ořechové. Protože moje děti müsli milují a vždy je rychle spotřebují. 

Měla jsem v plánu koupit müsli Janova pec, ty jsou fakt mňamózní, nejlepší, jaké jsem kdy jedla.

No ale reklama dělá divy. Mixit teď frčí a kdo nemá Mixit, jakoby nebyl. (hahaha). Líbí se mi jejich piksly a jelikož teď nabízejí Vánoční tubu (s rolničkou), tak jsem si řekla, že tu objednám. Ano, kvůli tubě s hezkými obrázky jsem podlehla.

Takže rozhodla jsem se, že vyberu z nabídky již hotových směsí müsli v tubách, které pak mohou na něco využít. 

Přišly poměrně rychle, asi za týden po objednání. Takto vypadala krabice po otevření:

Mixit Vánoční a Ořechový


Piksly jsou poměrně veliké a hmotnost müsli je slušná, 
v tom Vánočním mixu je 650g za 199,- Kč a v té Ořechové je 600g za 165,- Kč.

Mixit Vánoční mix

Ve Vánočním mixu cinká rolnička, která je ukrytá pod cedulkou ve víčku. Je na ní vtipný nápis: Vánoční rolnička není k jídlu, nedávejte dětem. 

Mixit Vánoční a Ořechový


U nich byl přiložen tento lísteček, to na mě udělalo dobrý dojem, že jim jde o spokojenost zákazníků:



a faktura:


Takto tedy vypadá Vánoční mix:

Mixit Vánoční mix

Mixit Vánoční mix složení



Mixit To pravé ořechové

Mixit To pravé ořechové složení


Mixit Vánoční a Ořechový

ještě jednou Vánoční mix:

Mixit Vánoční mix

Mixit Vánoční mix

ale dole je hodně skořice:

Mixit Vánoční mix


 To pravé ořechové:

Mixit To pravé ořechové

Co bych řekla závěrem? 
Dobré jsou, ale myslím, že müsli stejné úrovně se dají sehnat i v obchodě. Výhodou tady je, že si svoji směs můžete namíchat dle vaší chuti. Já vzala hotové, protože to mělo pro děti být překvapení. Cena je poměrně dobrá, nižší než u podobných směsí v obchodě. Dětem müsli chutnají, ve Vánočním mixu je hodně ovoce dobré chuti, v tom druhém zase spousta velkých oříšků všeho druhu. 


Můj osobní názor, nevybrala jsem směsi které by vyhovovaly mně, vadí mi tam ta skořice, ale děti ji mají rády. Mně víc chutnaly müsli Janova pec. Příště zas nakoupím tam. Ovšem ty tuby u Mixit se mi moc líbí, takže dětem asi příště nechám namixovat u Mixit, podle jejich výběru. To je bude bavit.


Také jste už Mixit nebo Janovu pec zkusili? Nebo o některých uvažujete?
Docela by mě zajímalo, jak často si dáváte müsli a s čím. 

 Přeji Vám všem krásnou 2. adventní neděli.

Mixit Vánoční a Ořechový

11 komentářů:

  1. Mixit jsem si nikdy nekoupila, ale měla jsme od té firmy pouze tyčinku, která byla skvělá.. A myslím si, že je skvělý že si můžeš namíchat vlastník, když někdo nemá čas si dělat domácí doma :-)¨

    Nela z Beauty Charm

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo, stejně ty doma by asi vyšly nakonec dráž, když vidím ty současné ceny za sušené ovoce a oříšky. Stále vzpomínám, jak jsme si v době mého dětství nakupovali na vánoce lískové oříšky, mandle, fíky a vše bylo tak levné :D

      Vymazat
  2. Jé, to je tedy fakt škoda, ale když jsem teď přemýšlela, na co by se daly využít, taky mě toho moc nenapadlo.

    OdpovědětVymazat
  3. Jé, tak to jsem ráda, že nejsem jediná, kdo měl sparťanskou výchovu. Já byla taky jednou nacpaná do pytle, a prý donesená až do sklepa. Pro mě to byl ale asi tak hororový zážitek, že si pamatuju jen první nohu v pytli a pak už nic. A jednou jsme měli v maličké panelákové předsíni narvaných asi 20 čertů, ta fotka je tak tmavá, že ani blesk tomu moc nepomohl. A všichnj chtěli ochnivou vodu. A mixit je mňam, musim si ho zase někdy objednat. Mimochodem pěkně se jim rozjel byznys, zasílaj do celeho světa!
    Markéta

    OdpovědětVymazat
  4. To mixit vyzerá naozaj chutne a luxusne, asi to vyskúšam! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Mixit jsem koupila poprvé před měsícem dceři ke svátku a jeden mám schovaný ke svátku kamarádce. Ale pak jsem se dověděla o Janově peci a požádala ježíška o jejich velký testovací balík :-) myslím, že je na cestě.

    OdpovědětVymazat
  6. To je hodně promakaná záležitost! určitě vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  7. Kupuju müsli od Mixit a prvně jsem vyzkoušela to z Janovy pece. A Janova pec mi taky chutí víc, takže objednám příště zas. A jejich sušenky byly taky vynikající :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Nad Mixit jsem už několikrát přemýšlela, ale zatím jsem se ke koupi neodhodlala. Co se týče potravin, nejraději si je "ošahám a okoukám" v obchodě a pak kupuju. Poslední dobou mi hodně zachutnalo Tesco Finest - fruit & fibre a žádné jiné musli mi už prostě tolik nešmakuje. Ale věřím, že až se ho přejím zabrousím zase na něco nového:)
    ...Instantní krása...

    OdpovědětVymazat
  9. Já jsem Mixit měla a byla jsem strašně spokojená, nedávno mi došlo a ještě jsem se nedokopala k objednání dalšího, protože poslední dobou se přiznám, že zrovna moc nedietuji :D

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
  10. Zatím jsem nezkoušela, ale müsli mám ráda :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář ke článku, Radka.