středa 27. února 2013

Můj 1.nákup kosmetiky E.L.F. - dojmy

Můj 1.nákup kosmetiky E.L.F.

Tak i já jsem podlehla 30% slevě kosmetiky e.l.f. - řady essentials a udělala jsem první nákup této značky. Takže tady jsou moje první dojmy z výrobků, které mi dnes přišly. 

Co jsem si tedy koupila a za kolik, vidíte na následující fotografii:

kosmetika e.l.f.




A teď postupné rozbalování.

e.l.f. tools

Štětce jsem hned vyzkoušela na líčení touto novou kosmetikou. Ten na tváře se mi zdá v pohodě, ten na make-up je měkkčí, než bývají štětce na make-up, ale já jsem si ho koupila na nanášení korektoru pod oči. Ten maličký, co má být na korektor, jsem si koupila na obočí, protože mi měkčí štětečky na obočí nevyhovují. Oprašovací štětec jsem nepotřebovala, všechno prášilo a opadávalo i bez něj :))) (ta tvářenka!)

Štětce držej pohromadě, neupadává jim rukojeť, ani štětiny. Nečekala jsem žádnou extra kvalitu za tu cenu (27 Kč), ale mile překvapily. Jasně, že nejsou jako drahé štětce, ale např.  na úrovni štětců Essence určitě ano. 


A jdeme na rtěnky:

e.l.f. lipstick

a bez blesku: 



a už lezou:




a na ruce: 





Tekuté rtěnky - na ty byla docela dobrá hodnocení, tak jsem je vzala. Všechny tři mi fungují (hmota po otáčení spodní části stoupá do aplikátorů), na rtech nevypadají nejhůř, takové spíš lesky než rtěnky, ale docela vydržely na rtech dlouho (tím myslím tak hodinku - dvě). Opět si myslím, že za tu cenu dobré. To i obyčejný jelení lůj stojí víc. A úplně úžasně voní!!!!


A co pevná rtěnka?



Rtěnka trochu zklamala provedením, obal vypadá, že se brzy rozláme, rtěnka se zdá měkká (rozteklá), že se bojím, že se hned ulomí. Barva je ale pěkná, na rtech vypadá líp než na ruce a je hodně krycí a sytá. Takže si myslím, že když ji budu nanášet štětečkem (abych si ji hned nezlámala) a nebudu si ji brát do kabelky a na cesty, že bude dobrá. ( A za ty prachy :) )


Tak na tento výrobek jsem se hodně těšila (měl samá dobrá hodnocení) a opravdu je dobrý! Nádherně voní, asi jako nějaká ovocná žvýkačka. I obal je hodně bytelný. Je lesklý, dá se použít na rty, na tváře i na oči, kam jsem ho dnes použila i já (za chvíli uvidíte fotky).

A všechny vedle sebe na ruce:







Primer jsem nevyfotila, ale tady je make-up, pudr a korektor (vše po 27 Kč)

kosmetika e.l.f.

Zkouška na ruce s bleskem:



a bez blesku:



Make-up je opravdu lehký a hydratační, jak má už v názvu, pokud má fakt SPF 15, tak myslím, že už jenom proto se vyplatí. Ovšem krycí schopnost má podle mě nulovou. Asi ho dám své 11 leté dceři. Nebo si ho nechám jen tak na doma, až budu trhat plevel na zahrádce. Roztírá se krásně, docela příjemně voní, jenom mi vůbec nepřipadá jako make-up, ale spíš jako nějaký horší BB krém. Asi fakt vhodný pro mladou bezproblémovou pleť a ne na mě.

Korektor na ruce sice nějaký flek udělal, ale taky nekryje nic. Mám na čele červenou tečku a nepodařilo se mi ji zakrýt ani po 4 vrstvách korektor - make-up - korektor - pudr (uvidíte na fotkách níže). Takže ten je, dá se říct, na nic. Ale chtěla jsem ho zkusit.

Pudr není sice moc velký, ale jako transparentní pudr se použít dá. Za tu cenu jsem čekala i horší. Klidně si ho koupím zas.

A teď asi největší zklamání, a tím byla tato tvářenka:




Ta byla nejdražší z celé zásilky, a to 53 Kč. A přitom absolutně na vyhození :( Hezký na ní je snad jen ten obal se zrcátkem. Štětec v ní je odporný, to fakt nevím, z čeho je udělaný, člověk se ho pomalu štítil vzít do roky. :) V hodnoceních hodně holek psalo, že práší. Já myslela, že práší, když se nabírá. Ale to ne, nabírala se dobře. Za to když ji chcete dostat na tvář, tak to vypadá, jak když se vám doslova kouří  hlavy. Vytvoří úplný obláček. Přesto po nalíčení na tvářích přece jen vidět byla (narozdíl od pokusů na ruku). Ale myslím, že ji také dostane dcera na hraní.


A bílá tužka na oči:


Tuhle bílou třpytivou tužku jsem si vzala se záměrem používat ji jako rozjasňovač do koutku očí a nad rty. Jelikož jsem si nekoupila žádné stíny, použila jsem ji dneska kolem celého oka (spolu s růžovým multifunkčním líčidlem na vnější straně víčka). Tužka docela maluje (ne moc, ale viděla jsem i horší), ale je hodně měkká, takže po namalování obou očí jsem ji už musela ořezat. Ale chytala dobře (a nemyslím si, že by na to měl vliv ten primer, co jsem si taky koupila). A lepší měkká než moc tvrdá, co pak ani nemaluje. Za 27 Kč je skvělá.


Tak a teď pár fotek, jak jsem se nalíčila pomocí těchto nových produktů. Použila jsem k nim ještě řasenku (když už laciná kosmetika, dala jsem řasenku Avon a tužku na obočí Gabriella Salvete).

Všechny použité produkty vidíte zde:



Seznam použitých výrobků:
  • make-up Ivory
  • korektor Ivory
  • pudr Ivory
  • primer (báze pod oční stíny)
  • tvářenka Shy
  • třpytivé oční linky Ironic Ivory
  • multifunkční líčidlo Lilac Petal
  • rtěnka Perfect Pink
  • řasenka Avon
  • šedá tužka Gabrielle Salvete


A celkové hodnocení, jak se mi s tím líčilo? Používá se to dobře, příjemně to voní, jen ten make-up jako bych neměla žádný. Tvářenka sice práší, ale na tvářích znatelná je (pokud takhle nečervenají moje tváře, což při používání kvalitních make-upů netuším).







A na závěr ještě lak na nehty (Elf) Bubble Gum Pink 1507  - 2 vrstvy
+ UV Top Coat (Dermacol):


A co vy, máte zkušenosti s kosmetikou elf? Co se vám od nich zdá dobré a co rozhodně ne? Pokud zkušenosti nemáte, koupili byste si něco po přečtení mého článku? 


Přeji krásný zbytek dne
Radka








2 komentáře:

  1. Riadny nákup :) Ja som zavrhla produkty z rady essentials úplne a objednávam len studio... ale aj to len vtedy keď ma niečo extra zaujme, čo často teda nie je

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělej nákup, ale já Elf, moc nemusím.. :(

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář ke článku, Radka.