neděle 25. května 2014

Balea vs. today - ošetřující čisticí ubrousky


Rozhodla jsem se vám popsat svoje pocity a porovnání dvou značek ošetřujících čisticích ubrousků 3v1. Jedny jsou značky Today a prodávají je v Penny, druhé jsou značky Balea a prodávají je v DM drogerii. Oboje odstraňují i voděodolný make-up a ideální jsou na ranní rychlé čištění pleti.

A jaký je mezi nimi rozdíl? 

Takže nejprve vám napíši něco třeba o těch Today. Vyrobené jsou v Německu. V Penny je mají za 22 Kč. Balení obsahuje 25 ks vlhčených ubrousků. Co je sympatické, že přímo na obalu je vše psané česky. Jedná se o ubrousky pro suchou a citlivou pleť. Odstraňují bez problémů i voděodolný make-up (včetně řasenky). Jejich strukturu jsem vám nafotila. Jedná se o strukturu včelí plástve, je o něco výraznější než v případě ubrousků Balea. Obsahují hydratační pleťové mléko, výtažky z heřmánku a aloe vera a mandlový olej. Jsou opravdu hodně vlhčené, navoněné - taková typická vůně pro čistící ubrousky, pro mě až moc dusivá, ale tu chvíli to vydržím. Sice je uváděno, jak hydratují, ale mám pleť hodně suchou a po použití si ji musím stejně namazat krémem, že by ji tak ošetřily jen ty ubrousky, to zas ne. Ale koupila jsem si je na nouzové odličování, když nemám čas na klasický odličovací rituál. A v tomto ohledu splňují vše dlé mého očekávání. 





Druhé kupuji v DM drogerii, jsou značky Balea a cena je kolem 22 Kč. Jsou také vyrobené v Německu. Jedná se u ubrousky pro normální a smíšenou pleť. V balení je 10 ks vlhčených ubrousků. Bez problémů odstraňují i voděodolný make-up. Jejich strukturu jsem se snažila nafotit. Struktura je o něco jemnější než v případě těch z Penny. Také se mi zdají o něco méně vlhčené. Vůně mi připadá o něco příjemnější, než u těch z Penny. Na rozdíl od těch z Penny jsou ve složení u těchto vidět parabeny. Pleť vyčistí dobře.






Srovnání. 

Pokud srovnávám tyto dva typy ubrousků, u mě to vyhrály ty z Penny. Nejen, že za stejnou cenu jich je tam víc, ale jsou lépe vlhčené a víc mi vyhovuje jejich výraznější struktura. Vše se na nich uvádí v češtině. Takže myslím, že můj pokus vyzkoušet něco nového se vyplatil a budu teď zas nějakou chvíli kupovat tyto :) Pro jistotu už mám nové balení doma. 

A ještě perlička, trochu z gramatiky. Jedná se o ubrousky čisticí a ne čistící. V tomto ohledu opět bodují ty Today, na nich je to napsané správně. U Baley mají pravopisnou chybu. :) 




Také si kupujete čisticí ubrousky? Kdy je používáte? Nárazově, po ránu, během dne? Ráda dám na vaše tipy. 






3 komentáře:

  1. Já se teď chystám do Penny pro pleťovou vodu od Today, ale teď si mě ještě nalákala na tyhle ubrousky.... Díky za tip. Nemám moc ráda odličovací ubrousky. Jsem zvyklá už na odličovače, ale za tu cenu a množství stojí za zkoušku.

    OdpovědětVymazat
  2. Já dostala po těch ubrouskách Today vyrážku :-( znova si je už určitě nepořídim

    OdpovědětVymazat
  3. Ty Today vypadají skvěle.. :-)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/07/recenze-purex.html

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář ke článku, Radka.