sobota 14. února 2015

Dr.Hauschka - odličovací mléko


Ahoj ženy,

dnes tu mám článek o čisticím mléku od značky Dr.Hauschka. Mléko stojí přes 500,- Kč, někde až 700,-Kč, ale já ho mám z eko Ladyboxu z minulého března. Takže už rok a jsem se spotřebou někde v půlce :( 

Co se této značky týká, firma vznikla v roce 1967 a jedná se o biokosmetiku, která je vyráběna z rostlin, které si sami pěstují na vlastních zahradách nebo je získávají z jiného ekologického pěstování. Snaží se zachovat co nejvyšší kvalitu a obsah. 

Co se týče mléka samotného, je vhodné pro čištění nadměrně suché a citlivé pleti, což já mám. Mělo by dokonale odlíčit celý make-up.



Výrobce uvádí: Vzácný jojobový a mandlový olej, úročník a speciální obilné výtažky chrání a posilují funkce pokožky. Dr.Hauschka Pleťové čistící mléko udržuje kyselý ochranný plášť pokožky v rovnováze a chrání před vysoušením. Zároveň podporuje přirozenou elasticitu pleti. Pokožka zůstává hebká a prodyšná. Dr.Hauschka Pleťové čistící mléko je zároveň ideální pro odstranění make-upu a očních líčidel. 

Konzistenci má spíš hustější, takovou skoro krémovitou, dávkuje se pomocí pumpičky. Takže já si dám dávku na navlhčený odličovací tampónek a na něj připlácnu druhý, tak mám přiměřené množství pro každé oko. Mléko mě nijak nedráždí, jeho aroma mi ale zrovna dvakrát nesedí (což se mi u přírodní kosmetiky stává často). Ale nejvíc vás asi zajímá, jak mléko odličuje. 

Bohužel musím říct, že se mi s ním pleť čistí docela špatně a za ty měsíce jsem mu nepřišla moc na chuť, používám ho, protože ho mám na stolku a je po ruce, když se chci rychle odlíčit. 

Na odlíčení tímto mlékem spotřebuji klidně 8-10 tampónků, což se mi zas u jiných mlík nestává. 

Oblast očí mám po čištění občas doslova "odřenou"  a zarudlou, protože narozdíl od jiných mlík, kde mi stačí tampónek přiložit na oko, nechat působit a pak jedním tahem lehce vše setřít, zde se mi tohle nedaří. Musím tedy víc přitlačit a pak použít další tampónek, na každé oko cca 3ks, další pak na zbytek obličeje. 

Když pak ještě použiji micerální vodu, vidím, kolik nečistot ještě na pleti zůstalo. Takže použití mléka skoro ztrácí smysl, protože samotnou micerálkou se zvládám odlíčit bez problémů. Pokud pleť micerálkou nedočistím, mám ráno kolem očí a zejména pod očima zbytek make-upu, který třeba po čištění už nebyl vidět. Což je jasným důkazem, že čištění nebylo dokonalé. 

Takže mně připadá toto mléko vhodné spíš pro někoho, kdo se vůbec nelíčí. 

Pleť po čištění mlékem není suchá, má lehký mastný film, ale nic výrazného, samozřejmě si na noc dávám noční krém nebo arganový olej. 





Závěrečné shrnutí je tedy bohužel negativní. Výrobek bych si nekoupila, ani kdyby stál 100 Kč. 

klady: 

  • hezké balení (až na tu nálepku? ta je podle mě nic moc)
  • dávkovací pumpička
  • hustější konzistence (nestéká)
  • přírodní složení


zápory:

  • nelíbí se mi aroma
  • špatně odstraňuje make-up
  • velká spotřeba tampónků
  • vysoká cena
  • pumpička nemá víčko
  • nálepka je v němčině



Jaká je vaše zkušenost s touto značkou, případně s tímto mlékem, pokud jste také tento Ladybox měly nebo jste si mléko samy koupily?  



foto zdroj 


9 komentářů:

  1. hmm za tu cenu by to mohlo být daleko lepší :/ já mléka moc ráda nemám, takže si spíše kupuji gely, micerální vody apod.

    OdpovědětVymazat
  2. Taky ho mám z Ladyboxu. Vůně se mi překvapivě docela líbí (ač geránie, po které to voní obvykle nepatří k mým oblíbencům), ale přijde mi, že se dost vstřebává.

    Jinak Chizu Saeki, alias má kosmetická guru, tvrdí, že mlékem by se pleť měla čistit až po odlíčení. A doporučuje ho v podstatě jen na jarní večerní čištění pro mastnou a smíšenou pleť.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to pro mě takové zvláštní, že se mám nejdřív odlíčit a pak čistit pleť mlékem :) Už za mých mladých let jsme si pleť čistili mlékem, pak jsme stáhly póry a dočistili tonikem (čist.vodou). Dneska, když existují dokonale odličující micerálky nebo dvoufázové odličovače a další, tak mi tohle mléko případá zbytečné. Možná nejvíc mě ale štve ta spotřeba tampónků, když pak /nebo jak říkáš před/ se má ještě použít třeba micerálka. :D

      Vymazat
    2. Já si většinou s micelárkou taky vystačím, ale je pravda, že péče podle Chizu mi po letech trápení s akné vykouzlila pleť, jakou jsem si přála. Tam se čištění odehrává jen v jednom kroku, pokud jsem přes den nalíčená, tak ve dvou (odstaňovač make-upu a pak vhodný produkt podle sezóny a typu pleti), žádné další "stahování pórů" a dočišťování.

      Vymazat
    3. Ahoj. Koukala jsem na tu Chizu. Zní to zajímavě. Poprvé, co o tom slyším. Já teď zkouším na akné krém Effacel ( http://www.videolekarna.cz/videoporadna/?otazka=85 ). Tak jsem zvědavá, jestli to pomůže. Kamarádka mi dneska říkala, že chce na akné zkusit změnit stravu. Tak jsem se trochu divila, ale pak mi to vysvětlovala a dávalo to docela smysl. Pupínky prý jsou jen obrana organismu před přetížením. Prostě se tím tělo čistí. (takže můžeme být vlastně za akné rádi). A když tělo nepřetížíme náročnou stravou (třeba cukra mléko), tak pak nevypustí pupínky... no koukala jsem na ní jako jenel. Nezkoušeli jste to někdo?

      Vymazat
  3. Noo, musím říct, že opravdu nic moc. Já měla v LB to pleťové tonikum a také to nějak příliš nepoužívám. Hlavně i ta vůně nic moc teda :(
    Ketrin Fl ~ Call me Ketrin blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem se tenkrát tak radovala, že mám mléko, těšila jsem se, že ho můžu vyzkoušet a čekala jsem fakt asi moc, proto to zklamání. Ale používám ho, aby se neřeklo. Jen se nemůžu dočkat, kdy už dojde :D

      Vymazat
  4. Ahoj Radu, sice je toto starší článek, ale i tak musím reagovat. Mléko odličuje skvěle, ale jelikož se jedná o čistě přírodní přípravek, tak je dělaný spíše i na přírodní dekorativku. Problémy může mít s voděodolnými nebo déle držícími přípravky. Důležité je také jeho správné použití. Co se týká očí, tak tampon se musí hodně namočit ve vodě a pak vyždímat a s mlékem pak odlíčit. Na odlíčení pleti je vhodné si nejprve pleť navlhčit vodou, dát trochu mléka do dlaní a emulgovat po pleti s make-upem, aby právě ve spojení s vodou make-up pustil. Poté setřít vlhkou houbičkou či ručníkem, nebo opláchnout.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář ke článku, Radka.