pondělí 29. června 2015

Essence - laky na nehty GEL NAIL POLISH

zdroj

Máme tu další generaci laků na nehty od essence, která slibuje dlouhotrvající efekt a lesklý vzhled gelových nehtů. A já husa hloupá jsem se už bála, že do mé sbírky laků už nemám co kupovat. Řada 46 krásných barev na vás čeká ve stojanech v každé drogerii. Musím říct, že barvičky se jim opravdu povedly a je proklatě těžké vybrat jen jednu. Nové složení barev slibuje i vysoké krytí. Ze všech možných blogů se tahle informace na mě valila, takže ani já jsem nemohla odolat, navíc super cena 44,90 Kč za kus.



Zavítala jsem tedy jednoho dne do drogerie Rossmann s cílem koupit si tuto žhavou novinku, vyzkoušet, jestli opravdu lak na nehtech vydrží několik dní. Mně většinou žádný lak nevydrží ani dva dny, výjimkou jsou zatím jen laky Salon pro lak s lycrou od Rimmelu, ty  mi 5 dní dají. Překoná je tedy essence?

Dlouho jsem váhala, kterou barvičku si vybrat. Fakt bych měla doma nejraději celou tuhle řadu. Zde vidíte všechny odstíny, ve kterých se laky vyrábí:

použit obrázek z www.essence.eu

Tak jsem tam tak stála a brala do ruky jeden za druhým, zkoušela přikládat své prsty k testerům a představovala si, jak by mi každá barvička slušela (jo, přesně proto vydržím v drogerii dlouhé hodiny, dá to fušku, vše prozkoumat). Nakonec jsem si kladla otázku: Radko, kterou barvu nutně potřebuješ? Bingo! Červenou, nemám žádný hezky červený lak. Takže tím se vše ujasnilo a já si koupila odstín 16 fame fatal. A sakra, už ten název na mě sedí.

foto zdroj

Jenže! Sice jsem je každou chvíli někde na netu viděla, kochala se už na fotkách těmi barvami, ale nějak mi unikla docela podstatná informace, že aby byl efekt dokonalý, je potřeba k těmto lakům mít ještě podkladový a krycí lak z této řady. Takže jsem chvátala opět do drogérie je dokoupit. A tu nastal problém, protože je neměli, případně měli jen krycí. Nakonec jsem i podkladový sehnala - na stojanu v Kauflandu - poslední kus. Sláva. A můžu se vrhnout na vlastní manikúru.

podkladový, klasický a krycí lak,  foto zdroj: essence.eu

Podkladový lak gel nail (base coat) = 74,90 Kč
Krycí lak gel nail (top coat) = 74,90 Kč

Proč jsou potřeba? Zvyšují trvanlivost laku až o 60% a dodávají lakům extrémní lesk gelových nehtů bez potřeby zapékání v lampě.


Postup: 
1. krok - nanést podkladový lak a nechat jej dokonale zaschnout - stačí tenká vrstva, zasychá ryhle
2. krok - nanést barevný lak, ten můj stačil v jedné vrstvě, byla trochu silnější, ale druhou nebylo třeba, zasychá rychle
3. krok - nanést krycí lak a nechat zaschnout

Odlakování: šlo krásně, použila jsem obyčejný odlakovač Ebelin



Podkladový lak nanesený v jedné slabší vrstvě:



Červený lak nanesený v jedné silnější vrstvě:


Zde je již nanesen i krycí lak, který zlepšuje lesk a gelový vzhled nehtů:



A další fotky, abyste viděli, jaký mají štěteček:

podkladový lak essence

gel nail polish lak na nehty essence 16 fame fatal

krycí lak essence - top coat gel nail polish

Jak dlouho mi lak essence vydržel?

1. den - dobrý
2. den - okraje maličko ošoupané, je vidět jen zblízka
3. den - okraje na některých nehtech se ošupují
4. den - skoro všechny nehty jsou již na okrají ošupané, lak jinak krásně drží
5. den - lak nepřežil mytí vlasů a na jednom prstu se mi odlípl,
=> odlakovávám




Ještě mě ale vrtalo v hlavě, jestli by ten podlak a nadlak šly použít i s jiným lakem na nehty. Jestli by i u něj ovlivnily výdrž a lesk. Takže jsem šla vyzkoušet. 


Použila jsem lak na nehty Astor Fashion Studio žluté barvy. Jeho krytí není moc dobré, je potřeba dát dvě vrstvy. Krycí lak zvýšil jeho lesk. A výdrž? Celých 5 dní se nehnul, držely i okraje nehtů. 





Závěr? Dobrý výrobek v poměru cena : kvalita. Za mě spokojenost, opravdu vám výdrž zajistí. Kupte si v první řadě essence podlak a nadlak, lze je použít i s jinými laky na nehty. Velice oceňuji, že se dají konečně udělat nehty, které vydrží víc než 2 dny, bez zapékání v lampě. Doporučuji omrknout laky essence na vlastní oči, jsou mezi nimi laky lesklé, matné, třpytkaté, průsvitné a ty odstíny jsou dokonale sestaveny. Mně se tato řada líbí a už vybírám, který bude další, čili kterou barvu že to doma ještě nemám?

Spokojenost: 9/10


A co vy, už jste nějaký z těchto laků essence vyzkoušeli? Jaký odstín máte nebo jaký byste si chtěli koupit? 

12 komentářů:

  1. Já mám doma jeden z nude béžových odstínů plus obě báze.No,teď už vlastně jen tu podkladovou,protože top coat cca po 3 týdnech strašně zhoustl,špatně se pak nanášel a od štětečku se táhly takové ty jakoby vlasce a měla jsem to při lakování všude na prstech;-) Pokud ale ještě oba produkty fungovaly,osvědčily se mi s laky Rita Ora a Miss Sporty.Výdrž asi 4 dny.

    www.simply-pleasures.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem zvědavá, jak dlouho vydrží mně, protože je trochu hustší a tím pádem i rychleji ubývá.

      Vymazat
    2. Na Sally Hansen čučím v DM vždycky, ale pokaždé mě odradila cena. Ale asi do něj nakonec půjdu, protože je fakt dost chválený.

      Vymazat
    3. No mně SH právě nevyhovoval vůbec. Měla jsem 3 jejich laky a rozdala jsem je. Divně smrděj, trvalo, než zaschly, takže jsem si ho třeba 2x setřela a musela jsem dělat nehet znovu, ani mi bůhvíjak nevydržely, prostě velké zklamání. O jednom jsem psala i na blogu.

      Vymazat
  2. Taky používám Miracle gel od Sally Hansen. Musím ale Essence pochválit ten široký výběr opravdu nádherných odstínů. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  3. ja mám dva odtiene, nemám ani base ani top coat a lak mi vydrží cca 5-7 dní :) pre mňa super lacná investícia :)

    OdpovědětVymazat
  4. Achjooo, když vidím další takovou recenzi, tak aspoň jeden lak budu muset vyzkoušet taky :( :D

    Life By Peggie

    OdpovědětVymazat
  5. Ty barvičky jsou nádherný :) Jen jsem v nejbližší drogérce neviděla ten podkladový a krycí lak, asi se budu muset mrknout jinde :) Super recenze !

    OdpovědětVymazat
  6. Nemám žádný z těchto laků, protože nosím gelové ale ty barvičky vypadají krásně a zrovna jsem je viděla v Tetě v akci za 20Kč teď mě mrzí, že jsem si je nevzala alespon na nehty na nohou. :( :D

    http://sweetelis.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Já normálně s Essence nebývám moc spokojená, ale tohle mi přijde celkem fajn :)

    OdpovědětVymazat
  8. Vlastnim jednu barvicku cervenou, ale nemam k tomu ten spodni a vrchni lak a bez toho lak vydrzel pouhy jeden den.
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Dneska jsem se rozhodovala mezi Sally Hansen a Gel laky od essence. Rozhodla jsem se, že vyzkouším od essence. Cena je směšná, takže je to jen na zkoušku. Doufám, že mi vydrží, pokud ne tak vyzkouším SH.
    A holky je lepší objednávat Sally Hansen z parfums.cz, jsou tam o víc jak 50kc levnější a můžete si to osobně vyzvednout, take neplatíte poštovné. :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář ke článku, Radka.