neděle 14. června 2015

Vybarvi se 2 - Já a zlatá (neděle)

Máme tu opět akci několika blogerek, kde vám každý den dáme nahlédnout pod pokličku jedné barvy. Jaké produkty v dané barvě máme, ukázky líčení nebo outfitu a odpovědi do barevného tagu. K tomu spousta fotek. :)

zlaté líčení

Týden utekl a je tu poslední díl projektu Vybarvi se 2. Dnes je na řadě barva, která snad ani není barva, ve spektru barev ji nenajdeme, ale všichni víme, jak vypadá. Je to

ZLATÁ



Zlato je krásný vzácný kov a taky synonymum pro naše nejmilovanější. Ale i já jsem někdy zlatá. :))) Zlatou mám nejraději v podobě šperků, jak jinak. První zlatý prstýnek jsem dostala od rodičů k 18.narozeninám. Tenkrát v listopadu 89, kdy mi bylo 18, byl zlatých šperků nedostatek a sháněli jsme ho dlouho. Mám ho samozřejmě dodnes schovaný. Bylo období, kdy jsem zlato hodně nosila, měla plné ruce prstýnků, řetízky, náramky i náušnice. Dnes mám své šperky v truhličce a přednost dávám spíš bižuterii ve zlaté barvě, protože šperky denně měním podle celkového outfitu a nálady.

Co se týče oblečení, ve zlaté nemám v podstatě nic. Jen ji mám na doplňcích, jednu zlatou šálku, pásky se zlatými přezkami, boty se zlatými ozdůbkami, kabelky se zlatým kováním a bižuterii.
Vlastním např. tyhle podzimní botky "Zlaté Hromnice"



Co se týče líčení, mám ji zastoupenou ze všech barev nejmíň, a to jen dva kousky, ovšem krásné. Tím pádem jich snad ani víc nepotřebuji.

Ve zlatém tónu mám i štětce Zoeva, které jsem celý týden používala:






A jdeme na stíny. Jak jsem už řekla, mám dva, a to Maybelline Color Tattoo 05 Eternal Gold a L´Oreal 021 Sahara Treasure, které v podstatě nejsou zlaté, ale já je tak vidím a používám je, když chci zlaté líčení.





Ani co se týče obalů, nemám skoro žádné produkty ve zlatém provedení, což mi přijde škoda, protože si myslím, že zlaté obaly by se na poličce krásně vyjímaly.



Lak na nehty nemám přímo zlatý, ale mám glitrový zlatý, který používám k dozdobení nehtů. Líbí se mi třeba na červeném laku, ale i na nějakých nude lakách nebo černém.




A nyní ukázka líčení. Udělala jsem tři, které na sebe navazují, tedy z prvního jsem drobnou úpravou udělala druhé, a to přidáním černého stínu. Z druhého pak třetí, kde jsem přidala výraznou černou linku a zelenou spodní linku a zlatý stín jsem roztáhla přes celé víčko.

Líčení 1. - zlatý stín L´Oreal, spodní linka zlaté Color Tattoo, hnědá gelová linka, řasenka Clinique, hnědý stín Miss Sporty, vanilkový stín Essence, make-up L´Oreal, pudr Dermacol.














2. líčení: k líčení prvnímu jsem přidala černý stín essence




Líčení č. 3 - odstranila jsem černé vnější koutky a zlatý stín nanesla na celé víčko. Doplnila jsem výraznou černou linkou a na spodní linku jsem dala zelený stín Sleek.









Stejně jako včera u stříbrné i dnes u zlaté jsem se vyvztekala při focení, protože tyhle kovové barvy se opravdu špatně fotí, blesk jejich zář značně pohlcuje, zatímco různé nedostatky make-upu či obočí vytáhne, že o nich člověk do té chvíle ani nevěděl. Takže jsem udělala snad 150 fotek a měla jsem největší práci s tím, najít nějaké, kde je líčení jakš takš vidět. Snad se vám bude líbit. Mně osobně se nejvíc líbilo líčení první. 

A jdeme na poslední barevný TAG:

Zlatá

Tvůj oblíbený zlatý produkt?
- stíny L´Oreal
- a zbožňuju svoje pero Parker pozlacené 24 karátovým zlatem, i když pro někoho kravina, pro mě klenot, který si hýčkám, používám ho při psaní něčeho důležitého :)





Zlatý wishlist?
- zlatý make-up (ZDE) nebo třeba tento

zdroj: makeupforever.com

- pár cihliček zlata by se hodilo...


- určitě bych chtěla pár kosmetických produktů YSL (mají zlaté obaly)




- a taky něco od Guerlain





rozjasňující zlatá báze pod make-up
- a co třeba kvalitní mobil ve zlatém provedení 
zdroj: luxuspraha.cz

no těch přání mě napadá strašně moc, ale stejně mi to nemá kdo koupit, tak raději přestanu snít...

Máš ráda zlatou na doplňkách?
- ano! Hodně se mi líbí třeba zlaté ozdůbky na botách či kabelkách a samozřejmě bižuterie a šperky.
- kdysi jsem měla auto ve zlaté metalíze, bylo to moje nejoblíbenější autíčko v mým životě, takový doplněk mi slušel :D

BMW a rok 1997

První zlatá medaile na kterou si vzpomeneš?
- hokej Nagano 1998, kdy jsem zrovna ležela v porodnici a neměla na hokej vůbec myšlenky, narodil se mi syn, moje starší dítko :) Ale díky tomu si tuhle zlatou dodnes pamatuji.

Tvé největší zlato v životě?
- nejspíš dcera, protože máme společné zájmy, ale syna miluji úplně stejně a oba jsou smyslem mého života

moje zlatíčka, rok 2003

Jaké barvy kombinuješ se zlatou?
- skoro jakoukoliv :) černou, bílou, béžovou, hnědou, zelenou, červenou, oranžovou

Také dneska vám připojím jeden videoklip, tedy písničku, která se mi první vybavila při slově zlatá. Je krásná, i když už tak 20 let stará, ale i klip se povedl.


A pokud nemáte rádi rockovou muziku a máte raději taneční, mám tu ještě jednu pecku, kterou jsem hltala tak v roce 1992 (já si u každé písničky pamatuju rok, kdy jsem ji poslouchala, jak to mám vždy spojené s nějakými zážitky) Tohle byl hit diskoték, kam jsem v té době chodila pravidelně a o tuhle jsem si pokaždé říkala (aneb první klučičí kapela, podle mě jedna z nejlepších). Tak pojďte mrknout, na co jsme v 90´letech tancovali :)


A nezapomeňte se mrknout, jak se s dnešním tématem popraly i ostatní blogerky v tomto projektu:


Kosmetické recenze www.monica-sv.blogspot.cz
The world of makeup - http://wormake.blogspot.cz/


Jo a ještě něco, když jsem byla malá, vymyslela jsem "hračku", které pak všichni na našem panelákovém sídlišti říkali "zlatíčko". Byla to krabice/kufřík, kam si každý dal "šperky", korálky, prstýnky apod. a pak jsme to nosili ven a "měnili". Občas pak u nás doma zvonila něčí maminka, že její dítko (ano, přidali se i kluci, proto píšu dítko a ne dcera) jí sebralo zlatý řetízek po babičce a vyměnilo ho se mnou za pár korálků. Takže se vracelo. Prostě už malé děti mají rády blýskavé třpytivé krásně cinkající věcičky. Píšu to sem i proto, že si blog čtou i kamarádky ze sídliště, tak třeba si některá z nich na "zlatíčko" vzpomene :))) 

zdroj: někde na googlu, ale netuším kde :/


15 komentářů:

  1. Radko, krásné líčení, nejvíce se mi líbí se zelenou spodní linkou, jde Ti k očím :o) A zlaté auto bylo super!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Lucko :) Před tím BMW jsem měla žigulika (ještě k tomu zelenýho), takže bavoráček se stal mojí láskou. No vidíš, to mi ani nedošlo, že jsem stín zvolila v barvě mých očí, ale je to tak :D

      Vymazat
  2. Ta zlatá cihlička jako wishlist mě rozesmála :D To by se opravdu hodilo :D Krásné líčení, vypadá jemně a přirozeně, moc se mi líbí. Jsem ráda, že jsem poznala tvůj blog a těším se na další vybarvování i ostatní tvé články :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, moc děkuji za tak milý komentář :) Teď se tu usmívám jak pitomec :) Potěšilo mě to.

      Vymazat
  3. Krásné líčení jako vždy :-) a stou zelenou linkou je to bomba, taky jsem nad ní dneska přemýšlela:. .-)

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné líčení, moc ti to sluší :) Ty štetce jsou sen. Máš moc krásný blog :))

    BayaChick

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) A pokud máš nějaký sen, tak on se jednoho dne splní. Pokud od něj člověk neustoupí, tak se to jednou stane skutečností. I já je měla od prvního okamžiku, kdy jsem je uviděla, jako velký sen, který se mi zdál nemožný. A splnilo se :) Ty štětce teď fakt miluji.

      Vymazat
  5. Liceni se ti povedlo.
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Ty štětce jsou super, líčení samozřejmě také, moc ti sluší :)

    http://sweetelis.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Líčenia sa veľmi podarili, naozaj sa mi veľmi páčia, musím vyskúšať :) a zaujali ma tie štetce a tieň od Loreal. Musím sa po nich pozrieť :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Občas je mívají někde ve slevě. Oni jsou normálně docela drahý, ale mně vyšly v DM asi na 80 Kč a viděla jsem je i ve výprodejových stojanech v Rossmannu, taky nějak do 100 Kč. Mně se právě líbily už dřív. Pak když měly tu slevu, dlouho jsem váhala, jaký odstín si vybrat, mají i jiné krásné barvy. Stíny jsou skvělé konzistence, takový jakoby máslový, nepráší, krásně přilnou k oku a přitom se ale dají roztírat. Ráda bych si někdy koupila ještě jiný odstín. Fakt paráda, ze začátku jsem si říkala, že jsou lepší než slavné Color Tattoo.

      Vymazat
  8. Poslední líčení se mi líbí nejvíce. A ty štětce jsou super. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  9. Máš hrozně krásné vlasy :) Líčení se mi líbí moc :)

    Monča

    OdpovědětVymazat
  10. Moc pěkný článek a líčení je moc krásné líbí se mi nejvíce to první ;)
    a ty štětce ti moc moc závidím opravdu ;)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář ke článku, Radka.