pátek 20. března 2015

Černobílé lakování s Rimmel a L´Oreal laky


Tento týden se mi povedlo zlomit si hned 4 nehty. Takže ostatní jsem dnes také zkrátila, a protože jsem chtěla zkusit svůj nový lak Rimmel Velvet Matte v černé barvě, vymýšlela jsem, jak s ním nejlíp naložit. Jelikož mám od Rimmelu i bílý lak (Rita Ora), napadlo mě, že zkusím různé černobílé variace. Tak se se mnou pojďte na výsledek i na laky podívat.

K lakům Rimmel jsem použila i moji únorovou novinku topcoat od L´Orealu s černobílými puntíky. Jako první jsem na nehty nanesla podkladový lak, protože zejména u tmavých laků je dobré si nehty podkladovým lakem chránit před nežádoucím zabarvením či zažloutnutím. Použila jsem lak Essence Studio Nails Pro White Nail Hard (tý brďo, to je dlouhý název). Mám ho už docela dlouho, ale stále má krásnou řídkou konzistenci, dobře se nanáší a je rychleschnoucí, což oceňuji.






Pak jsem si nanesla bílý lak na prsteníčky. Tento bílý 60 Seconds lak by Rita Ora nepatří k mým oblíbeným lakům. Nikdy se mi nepodařilo jej nanést rovnoměrně po celé ploše nehtů, vždy jsou na něm vidět tahy štětečku. Kuriozitou je i fakt, že když jsem si ho loni nanesla na 1 nehet poprvé, udělala se mi pod ním nehtová plíseň, kterou jsem nikdy předtím neměla! Takže jsem pak nehet musela hodně dlouho mazat speciálními kapkami a čekat, až odroste. Dodnes nevím, proč se to stalo, i když doktorka mi říkala, že nehtové plísně jsou infekční, vznikají přenosem od jiného člověka, stačí vzít do ruky hrnek od kávy apod. Tak fakt nevím.

Na ostatní prsty jsem nanesla lak Velvet Matte v černé barvě. Ten jsem vyhrála tento týden od Rimmelu a byla to dnes jeho (moje) premiéra. Lak úžasně rychle zaschl a ihned zmatnil. Co mě však zklamalo, byl (je) štěteček. Takový poleno! Možná ty zručnější z vás by s ním zvládly nalakovat nehet jedním tahem. Já nejsem v lakování tak zručná, takže dokreslovat okraje nehtů byla pro mě fakt katastrofa. Nakonec jsem asi hodinu čistila prsty kolem nehtů od černých nánosů. Prostě pakárna. Být tam lepší štěteček, třeba jako mají laky Rimmel Pro Salon (takový stejný štěteček jsem tu očekávala, ale marně), byla bych z laku nadšená. Prostě lak je super, v barevných odstínech musí být úžasný.




No a potom jsem tak trochu experimentovala. Na ukazováčky jsem dala průhledný topcoat Essence Gel-look. A z matného laku se rázem stal lak krásně lesklý :) Takže mě napadá jen otázka, jaký topcoat dávat na matné laky? Existuje průhledný matný topcoat? Musím zapátrat. Anebo proč se nedělají všechny laky jen matné, když si z něj snadno udělám lesklý :)




Na další dva prsty jsem pak zkusila černobílé puntíky. Nanášení nebylo moc snadné, špatně se mi z lahvičky nabíraly. Jsem zvyklá používat zdobící laky převážně od Essence a u těch se mi zdobení nabírá podstatně líp. Takže jsem musela dávat několik vrstev, v jedné vrstvě bylo vždy jen pár puntíků.

Nevím, jak se vám výsledek líbí, mně se víc líbí černý podklad. Samozřejmě u obou je nevýhodou, že polovina puntíků v barvě podkladu není vidět, takže určitě zkusím tenhle lak ještě použít na nějaký jiný, akorát furt nevím, na jakou barvu se černobílé puntíky hodí. Proč jsem si ho vlastně koupila? :) Snad jen proto, že byl ZDARMA ke rtěnce a že jsem takový lak doma ještě neměla, zatímco ostatních mám docela hodně. Jen jsem v obchodě nepřemýšlela, jak jej využiju a za celý měsíc mě dodnes žádné využití nenapadlo. :)





Sečteno - podtrženo: Z dnešní plejády laků jsem byla spokojená zejména s průhledným podkladovým a průhledným krycím od Essence :D Hahaha. Ostatní 3 laky mají z mého pohledu určité nedostatky, černý Velvet Matte má kartáček jak poleno, bílý Rita Ora mi nejde nanést v jednotné vrstvě a puntíkatý LˇOreal se špatně nabírá z lahvičky a tím pádem má v 1 vrstvě málo puntíků. :)))

Jo a ještě PS: Když jsem si po nalakování dávala olejíček kolem nehtů, tak to nebylo moc dobré pro ten matný lak. Docela se pak leskl a byl problém ten olejíček dostat nějak dolů a mít z něj zase matný lak. Ale teď po pár hodinách už zas matný je.

Který z nehtů se vám líbí nejvíc? Na jaký barevný lak byste použily tyto puntíky?

4 komentáře:

  1. matny topcoat ma napr. loreal a opi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za info, zkusím se mrknout :)

      Vymazat
    2. juhuuu zrovna přemýšlím, jestli má cenu shánět matný Loreal :) Líbí se mi flakonky, dobře se s nimi pracuje a vůbec jsem si je prostě oblíbila. :)

      Vymazat
  2. Já je používám na meruňkovo-lososový lak :-)

    http://wormake.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář ke článku, Radka.