neděle 1. března 2015

TianDe - vysoce hydratační krém Tibetská tráva



Ahoj ženy,

dneska recenze jednoho vysoce hydratačního krému od "katalogové" značky TianDe. A po dlouhé době jedna ne zrovna pozitivní. Já jsem kdysi před lety sama uvažovala, jestli tuto kosmetiku nezačít prodávat, byla to novinka na trhu a slibovali samozřejmě zázraky díky bylinkám pocházejícím z Tibetu. Nakonec jsem si řekla, že nejsem správný typ na prodej kosmetiky z katalogu, ale několik výrobků jsem si od nich postupně pořídila, ze zvědavosti, abych zjistila, jestli je to opravdu takový zázrak. 




Dneska se podíváme na tento krém. Název je Vysoce hydratační krém Tibetská tráva.  
Koupila jsem ho za 254,- Kč za 50 ml balení, ale vydržel mi skoro dva roky, i když to nejspíš proto, že jsem ho nepoužívala denně. Takže není to levný krém, ale ani drahý, taková střední třída. 
(Tuto kosmetiku si můžete objednat třeba i přes internet, např. ZDE, případně hledejte v googlu). 

Popis od výrobce: 
"rychle hydratuje, zvyšuje tonus, vyživuje, změkčuje, uklidňuje, zlepšuje vzhled pleti, chrání před vlivem okolního prostředí"




Balení se mi moc nelíbí. 
Skleněný kelímek by šel, ale to zelené plastové víčko, které má zřejmě symbolizovat tu trávu, se mi nelíbí. Taková pro mě docela odporná barva, ale co mě štve ještě víc, že ozdobný stříbrný proužek se sloupává, tedy mizí. 




Na skleněném kelímku je bílé víčko, na něm teprve ten šroubovací uzávěr. Krém má i konzistenci střední, ale velice snadno se roztírá, hned se jakoby změní v průsvitnou mastnou vrstvu připomínající na pohled olej. 

Aroma je taky takové zvláštní, mně připomíná indulonu nabo niveu, možná proto, že nevím, jak voní tráva v Tibetu. 



Na kosmetice této značky  jsou vždy  nápisy anglicky a rusky. 


A jak tedy krém hydratuje? Tady vidíte fotku, jak vypadá pleť ihned po nanesení. Krém je hodně mastný  a tváří se, že se do pleti nevstřebává, že je stále na ní. Vytvoří na obličeji mastný film, který tam přetrvává dlouhé hodiny. Ze začátku jsem cítila jemné štípání, které po chvíli mizí, ale teď už mě ani neštípe (to mi dělávají i jiné krémy, např. Garnier a L´Oreal noční krémy). Ano, vzhledem k tomu, že je tak mastný, tak ho používám jako noční, i když hydratovat se má hlavně přes den. Ale neumím si ho představit jako krém pod make-up. 


A takhle to vypadá asi hodinu a půl po namazání, jak sami vidíte, krém se do pleti nevsákl a pleť je stále hodně mastná. 
Mám pleť suchou, ale potřebuji ji hydratovat zevnitř a ne zamastit, takže mně tento krém nevyhovuje. 

 Určitě ho spotřebuji a nezařadila jsem ho zatím do krabice mezi krémy, které už pak používám na paty. Pleť po něm není špatná, když se smyje. Ale pro mě je ten mastný pocit nepříjemný ve dne i v noci a další balení si rozhodně nekoupím. Kdo však má rád mastné krémy a chce je na pleti cítit, tady nebude zklamaný. :)




Co mě ještě na této značce překvapilo, že nám říkali, jak je to přírodní kosmetika z bylinek, takže úžasná a zdravá, ne-li přímo léčivá, ale když se podíváte na složení, produkty obsahují parabeny, takže kdo se jim vyhýbá, pro toho to asi taky nebude (ale zas nemají je ve všech produktech).

Složení: 
"aqua, glycerin, cyclopentasiloxane, ethylhexyl palmitate, propylene glycol, hydrolyzed elastin, petrolatum, betaine, C24-28 alkyl dimathicone, tetradecyloctadecanol, glyceryl stearate, crocus sativus flower extract, tocopherol, methylparaben, propylparaben, parfum, xanthan gum, allantoin."



Ovšem značka má i lepší produkty, např. jak jsem psala článek o šamponu, po kterém mi docela rychle narostly vlasy ZDE - to je třeba výrobek, ke kterému se ráda vracím. Nebo jejich masky, které si přiložíte na obličej nasáklé v ubrousku, což mi vyhovuje ZDE . Mám doma i jiné jejich dobré produkty, ale tak ne všechno sedne všem. O některých dalších vám ještě napíši. Jejich peeling používám 1x týdně, miluji jejich sprchovou sůl, krémy na ruce apod. Také mají účinné proužky na odstraňování černých teček z nosu. 



Mě by zajímalo, setkali jste se někdy s touto značkou? 
PS: Doufám, že vás moje fotky bez make-upu neděsí a nemáte pak noční můry o bubákách. :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář ke článku, Radka.