pondělí 2. února 2015

BALEA - 2x krém v plechovém retro obalu

My Golden Twenties and 50´s forever 
Balea Pflegecreme




Jak asi úvodní fotka napovídá, dnes bude řeč o těchto dvou "obyčejných" krémech značky Balea, kterou zakoupíte v DM drogerii. 
Jedná se o limitovanou edici a mě zaujaly především krásné plechové obaly s retro tematikou. A kvůli těm obalům i úžasné ceně 34,90 Kč jsem ty krémy musela koupit, a to oba, aby jednomu nebylo smutno. 

A jaké jsou moje dojmy? 




Jak už to u těchto krémů bývá skoro pravidlem, ze začátku je velký problém je vůbec otevřít. Když jsem pro ně do DM jela, měli v regále poslední třešňový, který naštěstí otevřít šel, a 4ks toho levandulovo-růžového, kde jsem nemohla ani jeden otevřít. Páčila jsem je tam, dokud jeden nepovolil a ten pak putoval do mého košíku. Doma jsem si první dny pomáhala plastovou špachtličkou na nabírání krémů, ale po pár dnech už jdou konečně oba otevírat bez problémů (plechy povolily). 




Po otevření je krém překryt ještě ochranou vrstvou, kterou už vyhodím, ale chtěla jsem ji pro vás i vyfotit.

A teď už k samotným krémům. Jsou lehké konzistence, takže se krásně roztírají. Po rozetření tvoří jemný mastný film, ale nic hrozného. Jen se prostě nevsakují úplně jako třeba tělová másla, ale nějaký ten film po nich zůstává. Necítím ho ani tak na pokožce, když po ní přejedu, jako spíš pak na konečkách prstů.
Co je na nich nejlepší, je jejich vůně

Ten první je v aroma sladké třešně. Vůně není těžká ani nepůsobí chemicky, připomíná mi spíš třešňový kompot. A z pokožky je cítit docela dlouho po namazání, takže je používám k promaštění suchých míst a k aromaterapii, na to jsem trochu ulítlá. Když chci relaxovat, potřebuji k tomu cítit nějaké vůně. Tak teď už pár dní nepálím svíčky, ale používám tyto krémy. 

Ten druhý má aroma levandule a růže. Kdybych si měla koupit jen jeden, měl to být tento, protože poslední dobou mám strašně ráda levanduli. S tou růží jsem šla do rizika, protože některé růžové výrobky mi neskutečně voněj a z jiných mě skoro rozbolí hlava. Ale krém jsem mohla očichat až doma a musím říct, že i tato vůně je příjemná (zejména na moje aromaterapie). Když zavřu oči, evokuje ve mně léto a co víc si teď v těchto dlouhých zimních dnech přát, čím jiným nejlépe osvěžit mysl, než vzpomínkou na léto. 

Takže nebudu je mít jen tak vystavené, ale rozhodně je zužitkuju a jak to tak sleduju, nebude mi to ani dlouho trvat. :)

Krémy jsou univerzální a mohou se použít na tělo, rty i obličej. Já je používám na tělo - na hřbet rukou, na lokty, ale i na lýtka a dokonce i na paty. Prostě po těle kamkoliv vás napadne. Na obličej nemám odvahu, přece jen na to mám kvalitnější pleťové denní a noční krémy.

Víc ani nevím, co k nim dodat. Tak ještě pár fotek. 






13 komentářů:

  1. Krásné, u nás jsem je bohužel nesehnala, tak snad budu mít štěstí jinde. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Dostala jsem ten levandulový od kamarádky, ten obal je úžasně nádherný (hlavně teda pokud jako já milujete 20. - 30. léta :D ), ale jak píšeš, taky je používám spíš na ruce, lokty nebo tělo, než na obličej, kamarádka to údajně zkoušela i na ty rty a hrůza :D

    OdpovědětVymazat
  3. Velmi pekny obal. Balea urcite urobila dobry marketingovy tah.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak jsem kvůli nim vyrazila do DMka a nic :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě mrzí, já je kupovala ve středu, to není ani týden. Ale mám zkušenost, že čím menší město, tím spíš tam něco seženu a někdy si řeknu i prodavačkám a oni mi to nosej i zezadu.

      Vymazat
  5. Sú nádherné a zároveň beznádejne vypredané ! :( Mne sa zázrakom podarilo zohnať aspoň ten fialový a musím povedať, že je božský! Vôňa, konzistencia, hydratácia ... neskúšala som ho síce na tvár, mám trochu obavy, ale na ruky, či pery je skvelý! Určite by tieto krémiky mala Balea zaradiť do svojho stáleho sortimentu a kľudne aj v ďalších chutných obaloch :)


    LIPSTICKS JUNGLE

    OdpovědětVymazat
  6. Tieto krémy by som si kúpila už len kvoli tým obalom. A vidím, že nie v tom sama. o)

    OdpovědětVymazat
  7. Ty obaly jsou nádherný ! :) Škoda že se do DM nedostanu :/

    OdpovědětVymazat
  8. Dobrý den dámy, nevíte, jestli se ty krémy dají ještě někde sehnat?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V pátek jsem se v DM ptala, ale slečna prodavačka mi neuměla odpovědět, jestli ještě budou. Momentálně je u nás mají vyprodané a v posledním zboží jim prý nepřišly.

      Vymazat
  9. Tak ty musím mít! Zítra mám zrovna cestu do DM, tak budu doufat že tam na mě čekají nějaké poslední kusy :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to ti držím palce a klidně se ptej prodavaček, jestli je nemají někde vzadu, už několikrát se mi takový dotaz vyplatil, protože to nějak "nestíhaly" vybalit na prodejnu :)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář ke článku, Radka.