pondělí 11. února 2013

Zvětšovače rtů (bez injekcí)

Dneska vám chci předat svou zkušenost s výrobky určenými na zvětšení rtů. Patřím k lidem, kteří se lékařům a chirurgickým zákrokům vyhýbají, dokud to jde. Takže nějaká plastická operace u mě nikdy nepřicházela v úvahu. Ani na nějaké opichování rtů injekcemi bych asi nenašla odvahu. Takže už od mládí jsem si plné a prokrvené rty tvořila pomocí zubního kartáčku nebo kostky ledu, což nějaký účinek mělo, ale ne dlouhodobý. Navíc tyto mechanické triky rty dost namáhají a vysušují, narozdíl od přípravků k tomuto účelu stvořených, které většinou rty zároveň vyživují a hydratují.

Začnu příběhem. Byla jsem takhle jednou před mnoha lety v Sephoře a uviděla tam stojan se zvětšovačem rtů. Byl tam i tester, takže mě nenapadlo nic lepšího, než si přípravek nanést na rty. Za pouhé asi 2 minuty mi rty začaly brnět, nebylo to bolestivé, ani nepříjemné, ale brněly fest. Krásně se prokrvily, zčervenaly (přestože ten výrobek byl zcela bezbarvý, jako gel). Šla jsem pak do Tesca nakoupit nějaké potraviny a úplně každý člověk mi strašně zíral na rty. Vytáhla jsem nakonec zrcátko a měla jsem "hubu jak černoška". No nebylo to vůbec špatný, takže jsem se nakonec do Sephory vrátila a přípravek si koupila. A koupila jsem si ho pak ještě několikrát a s ním i další výrobky od té samé značky, které slibovaly vždy nějaký zázrak bez plastické operace.



Než vám ale prozradím, jaký výrobek to byl, tak ještě jedna veselá vzpomínka. To jsme tak jednou kdysi dávno vyrazily s kamarádkami do Face to face na Štvanici, a já měla v kabelce ten zvětšovač rtů. No samozřejmě jsme si s ním namazaly rty všechny u stolu a pak jsme se docela bavily tím, jak se nám všem rty zvětšovaly. Jak málo stačí k radosti, když je dobrá parta, dobrá muzika a dobrý výrobek.


1.místo

obr. 1 - Too Faced - Lip Injection
Můj první, už několikrát koupený a jednoznačně nejlepší (a zárověň i nejdražší, ale na takovou věc jsem peníze dala s radostí) byl od značky Too Faced - Lip Injection Extreme Plumping Lip Gloss (viz. obr. 1) nebo též s názvem Lip Injection Extreme Lip Plumping Treatment. Tento lesk na rty měli v několika odstínech, od průzračně bezbarvé, přes růžové až po červenou. Cena kolem 1000 Kč, ale vydrží dlouho. Jedná se o americký výrobek a pokaždé jsem si ho kupovala v Sephoře v Letňanech.  Má aplikátor se štětečkem, kterým stačí malé množství natřít na rty. Efekt je viditelný do pár minut. Mně se dokonce kolem rtů udělá krásná linie, jakobych použila konturku. Přípravek se dá použít přímo na rty, udělá hezké a prokrvené, tudíž pěkně zbarvené rty i bez použití rtěnky, ale dá se použít i pod rtěnku nebo přes rtěnku. Na rozdíl od jiných "levnějších" není ani lepkavý a navíc příjemně voní. U mě i po pokusech najít nějakou levnější alternativu zůstává tento číslo jedna, bezkonkurenčně účinný a prostě nejlepší.

obr. 2 - Too Faced - Lip Injection


2.místo

Na druhém místě, co se spokojenosti u mě týče, je pro mě výrobek Lip Fusion Double Ended Duo - XL (viz. obr. 3). Ten jsem si tenkrát koupila v domnění, že bude stejně účinný jako první zmiňovaný, navíc byl o trochu levnější (asi 600,- Kč v té době) a je oboustranný, z jedné strany je vyplňovač rtů (Micro-Injected Collagen Lip Plump), z druhé strany kolagenová péče XL s kyselinou hyaluronovou (Micro-Injected Collagen + HA Advanced Lip Pumping Therapy). Můžete ho používat na noc jako výživu pro krásné hebké a plné rty a druhou část přes den jako lesk na rty. Po jeho použití také rty trošičku brní, takže nějaké prokrvení tam určitě probíhá, ale vizuální efekt není takový. Přesto může být pro spoustu žen dostačující. Rtům dodává hydrataci a výživu. Je mírně lepkavý, krásně voní. Aplikátor nemá štěteček, ale molitanovou houbičku.

obr. 3 - Lip Fusion

3.místo

A dostávám se na 3.místo v mém hodnocení přípravků pro zvětšení rtů. Bronzovou medaily a hodnocení "hodně dobrý" ode mě dostává Plump Pout od Avon. Cena byla kolem 250 Kč. Jeho konzistence je jemná, příjemně voní, ale dost "bolí". Po nanesení cítíte brnění ve rtech (a pokud olíznete, tak i na jazyku). Na to, jak hodně brní, nezvětší ale rty o tolik, ani jejich barva se nijak výrazně nezmění (nezčervenají). Obsahuje vitaminy A,C a E, takže rty dobře vyživuje, hydratuje a osvěžuje. Prokrvení má způsobovat obsah zázvoru a skořice (proto asi tak bolí) a příjemně chladí. Je dodáván se štětečkem, krásně se nanáší. (viz obr. 4)


obr. 4 - Avon - Plump Pout

4.místo

Další výrobek, který jsem si koupila, je od značky Artdeco a jeho název je Collagen Lip Booster. Stál něco kolem 450 Kč. Obsahuje mořský kolagen, kyselinu hyaluronovou (HA), působí proti vráskám a stárnutí rtů. Stimuluje tvorbu kolagenu a elastinu, rty hydratuje, vyživuje. Jeho konzistence je hladká a krémová, nemá žádnou zvláštní vůni. Aplikátor má molitanový. Jako kvalitní prostředek na rty ho uznávám, ale že by rty zvětšoval, jsem nijak nepozorovala. Přesto bych si ho klidně zakoupila znovu, používala jsem ho na noční ošetření rtů. (viz. obr 5)



obr. 5 - Artdeco - Collagen Lip Booster


5.místo

A pokud máte hlouběji do kapsy a nechcete utrácet, ještě jedna docela dost dobrá zkušenost za málo peněz. Tou je lesk na rty značky Labello - Natural Volume, obsahuje i sluneční faktor 15. Rychle sice ze rtů mizí, takže si ho musíte často nanášet, ale stojí kolem 40 Kč a efekt pozorovatelný byl. Je v malé tubičce se zaobleným vrcholkem, kterým si jej roztíráte na rty.


obr.6 - Labello - Natural Volume







3 komentáře:

  1. Tenhle tip produktů, jsem chtěla vždycky zkusit, ale já bych vypadala jak kačena.. :( :D

    http://wormake.blogspot.cz/2015/05/vybarvi-se-do-fialova.html

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tohle bych chtěla vyzkoušet :)
    http://blogbeautybyk.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Holky, mám toto, doporučuji. www.candylipz.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář ke článku, Radka.