sobota 1. února 2014

Jak se to dělá? - manikúra

Nemám ráda blogy s pravopisnými chybami, takže v úvodu jen připomenu, že slovo manikúra se píše s ú a ne s ů. Proč je tomu tak? Manikúra je péče o ruce (především o nehty a okolí) a toto slovo je odvozeno od slova kúra s čárkou a ne od kůry stromů, kde se píše kroužek.

K provedení manikúry doma se prodávají různé sady, také se jim říká manikúra. Já mám doma tuto zakoupenou někdy před rokem v prodejně Dedra. Je nádherná a byla v akci za 399,- Kč.


sada na manikúru z prodejny Dedra



Ještě než si povíme, k čemu se jednotlivé "nástroje" používají a jak správně manikúru provést, ukážu vám další fotky této mé sady, kterou jsem dlouho vybírala a nakonec i sehnala podle svých potřeb a představ. Je vyrobena z kvalitní oceli a má krásné zacvakávací pouzdro, nádhernou krabičku, kterou jsem nemohla vyhodit a dodnes si v ní manikúru ukládám do poličky.

manikúra
manikúra - krabička

manikúra





A teď už přejděme k proceduře samotné 

...ano, procedura je s krátkým u :) .



Stručný postup manikúry je následovný:



  • KROK 1. - Odstraňte z nehtu starý lak - ideální je odlakovač bez acetonu, ten tolik nevysušuje nehet. Pokud máte acetonový, je lepší mít nějaký s vitaminem E nebo aloe vera.

  • KROK 2. - Opilujte si nehty - můžete použít pilník kovový, skleněný či papírový. Některé pilníky zároveň obsahují leštičku nehtů, která má taky svoji významnou funkci. Použijte i špičatý nástroj ze sady na manikúru a odstraňte s ním nečistotu pod nehty.

  • KROK 3. - Tříminutová lázeň - do teplé vody přidejte kapku tekutého mýdla a nějaký vonný olej, pokud ten nemáte, dejte olej dětský nebo olivový. 

  • KROK 4. - Ošetřete kůžičku - osušte ruce a nehty potřete olejem, nyní vezměte z manikúry nástroj na kůžičku - je to ten plochý s širší ploškou. Nejlepší je ale tyčinka z pomerančového dřeva nebo skla, pokud je však nemáte, vezměte tu ocelovou. Zatlačte jemně kůžičku na každém nehtu.

  • KROK 5. - Vyhlaďte kůži kolem nehtů - použijte nějaký peeling na ruce a dále odstraňte různé záděry, k tomu slouží další nástroj ze sady na manikúru, a to je taková ta vidlička, kterou krásně odstraníte všechny záděry a nedostatky mnohem lépe, než kdybyste se je pokoušeli stříhat nůžkami. 

  • KROK 6. - Ošetření rukou krémem - naneste na ruce krém, který máte rádi, a to po celé jejich ploše až k loktům, přitom si ruce namasírujte, nakonec krém vmasírujte do kůžičky u každého nehtu, tato masáž se vám vyplatí. 

  • KROK 7. - Naleštěte nehty - nyní použijte leštičku na nehty, která krásně vyhladí jejich povrch a nehty budou vypadat krásně a zdravě. Tím můžete manikúru ukončit, pokud nechcete nehty nalakovat. 

  • KROK 8. - Odmaštění nehtů - pokud chcete nehty nalakovat, vezměte vatovou tyčinku a odlakovačem odstraňte veškerou mastnotu z nehtu. Laky nemají mastnotu rády.

  • KROK 9. - Podkladový lak - před nanesením barevného laku nehet zpevníme nějakým podkladovým lakem, ideální jsou např. ty s kalciem. Podkladový lak má svůj význam - chrání nehty před fleky z barevných laků, nehet vyhladí, dodá mu živiny a tím jej zesiluje. Samy po pár týdnech uvidíte tu změnu.

  • KROK 10. - Lakování nehtů - nyní je čas na samotný lak. Lak naneste nejlépe ve dvou vrstvách, vrstvy by měly být spíše tenčí a každou nechte vždy důkladně zaschnout.

  • KROK 11. - Krycí lak - na  závěr naneste nějaký krycí lak (top coat, topper), který dodá nehtům krásný lesk a ochrání váš lak před slupováním. 



A na závěr bych se chtěla zeptat, jak často si najdete čas na manikúru s těmito kroky? Který krok případně neprovádíte? Máte svoji sadu na manikúru? 







Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář ke článku, Radka.