neděle 7. září 2014

Houbový guláš se sojovým masem, vaříme s Knorrem




Ahoj všem,

dostalo se mi nabídky na zveřejnění nějakého mého receptu s využitím bujonu od značky Knorr. Jelikož vařím ráda a myslím, že hodně dobře, tak se mi tato nabídka zalíbila a souhlasila jsem. Za pár dní jsem obdržela krabici se surovinami, které jsem mohla při vaření využít. Nepoužila jsem pouze jednu z věcí, a to fazole v chilli omáčce. Musím říct, že obsah balíku mi udělal radost, protože moji přátelé vědí, že mám fakt ráda sojové maso. Takže ráda se podělím o jeden ze způsobů, jak z něj uvařit dobrou mňamku.


A tady je už můj recept:

Houbový guláš se sojovým masem


doba přípravy: cca 40 minut

ingredience:
bohatý bujon Knorr hovězí (bez konzervantů a glutamátu),
3 cibule,
sušená paprika sladká,
1 malá chilli paprička,
olej,
balíček sojového masa - kostky,
balení těstovin,
jíška tmavá Knorr,
podravka,
balíček sušených hub - možno použít čerstvé houby

postup:
Do 1 litru vody dáme 2 ks bujonu knorr a povaříme.
Do trochy vývaru namočíme sojové kostky a necháme cca 10 min odležet.
Sušené houby namočíme do vody na cca 10 min.
Cibuli nasekáme a nasypeme do rozpáleného oleje, smažíme, dokud nezačne zlátnout.
Pak přisypeme půl sáčku sladké papriky a na jemno nasekanou chilli papričku, promícháme a necháme zpěnit.
Přidáme zcezené sojové maso a nakrájené houby, promícháme a zalijeme vývarem z bujónu.
Vaříme pod pokličkou cca 20 min., dle chuti osolíme, já jsem použila podravku místo soli.
Nakonec zahustíme tmavou jíškou a ještě 2 minuty povaříme.
Těstoviny vaříme dle návodu, po zcezení do nich kápneme trochu oleje a občas promícháme, aby se neslepily.

Pokud chcete postup vidět na videu, najdete jej ZDE.





A tady několik fotek z průběhu rozbalování krabice Knorr a vaření:



















A po dobrém obědě dobrá káva: 



PS: Všem nám opravdu chutnalo!

4 komentáře:

  1. Vypadá to úžasně. Sójovému masu jsem moc nepřišla na chuť, ale toto musí chutnat moc dobře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. Chutnalo to fakt výborně, děti si stále přidávaly a do půlnoci zbývalo jen na dně. :) Ty houby dodaly guláši fajn chuť a ten bujon dělá opravdu silný vývar, takže sojové maso mělo pravdu chuť. Já sojové maso miluju, nemusím zkoumat, jestli tam není nějaká žíla nebo šlacha, tlustý maso apod. :) Hodně záleží, jak se ochutí při namáčení i pak to samotné vaření, ale už si na něm u mě pochutnalo i pár kamarádů, co říkali, že by to nejedli. :) A jak jim chutnalo. :)

      Vymazat
  2. Zrovna včera jsem doma dělala něco podobného k večeři :) Sojové kostky si připravuji poměrně často a chutnají mi.

    Like Lady

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych je mohla jíst denně, maso skoro vůbec nemusím. Ale jednou za čas dostanu chuť na pořádný řízek, to jo. Jinak sojové maso je super věc, a když vezmu, že baliček stojí kolem 10 Kč, je to opravdu levné. A přitom i zdravé.

      Vymazat

Děkuji za váš komentář ke článku, Radka.