úterý 27. října 2015

Můj 1. rok nákupů na EBAY + video

Ahoj krásky, dnes tu jsem jen s krátkým článkem, ale snad bude pro vás zajímavý. Je to přesně rok, kdy jsem našla odvahu a poprvé si objednala něco z ebay.com.


Neumím dobře anglicky (učila jsem se ruštinu a francouzštinu, aby to nevypadalo, že jsem úplně blbá), tak jsem se vždycky bála tam nakupovat. Také nerada platím kartou přes internet, pracovala jsem v bance a vím, že to 100% bezpečné není.



Zjistila jsem po chvíli prohlížení ebay.com, že to tak složité není a nakupování tam se brzy stalo mojí vášní. Před spaním mám pravidelné rituály, koukat na videa na youtube nebo prohlížet si ebay.com.

Ze začátku jsem pouze nakupovala, vyfiltrovala jsem si zboží, kde je poštovné zdarma a seřadila od nejlevnějších. Po roce naopak nakupuji pouze v dražbách, tím pádem jsou ceny ještě nižší.

Kupuji tam jak blbůstky, tak věci praktické - do domácnosti. Ale zajímá mě vždy cena. Vím, že dané zboží, které chci, tam prodává hodně prodejců a že se ceny postupně snižují, proto si vždy stanovím hranici a čekám, až danou věc za tu cenu seženu.

Co musím zdůraznit, pro ty, kteří o nákupech uvažují a ještě nenašli odvahu, nebojte se. Je tam takový systém, že u každého zboží dávám hodnocení. Pokud se mi stalo, že něco nebylo podle mých představ, vyplnila jsem formulář, kde v podstatě jen zaškrtnete, proč reklamujete a můžete přiložit fotku.

POKAŽDÉ, když jsem něco reklamovala, přišla mi do druhého dne odpověď, že mi posílají zpět peníze a vždy opravdu přišly. Přitom šlo třeba o prkotiny, že byl z 12 pigmentů 1 vysypaný, že v sadě štětců 1 chyběl apod. Nešlo mi ani o vrácení, chtěla jsem to jen prodejci sdělit a jejich okamžitá reakce mě ze začátku vyrazila dech.  Na tohle v ČR ještě nejsme zvyklí, tady aby člověk zboží poslal zpět na své náklady a pak dlouho čekal.

Co jsem ještě reklamovala? Jednou se mi stalo, že mi zboží v uvedeném termínu nepřišlo. Zaškrtla jsem tedy, že nepřišlo, za dva dny jsem měla peníze zpět na svém účtě. Nakonec mi za další dva týdny dorazilo :/ No co nadělám, mám ho zadarmo. Reklamovala jsem za ten rok asi 7x.

Někdo má rád Aliexpress, ale ten mě dodnes nezaujal, respektive cokoliv se mi tam líbilo, vždy jsem levněji našla na ebay.

Co se plateb týče, založila jsem si PayPal, ani to nebylo složité. Myslela jsem si dřív, že tam budu muset poslat nějakou částku (kredit) a z té mi budou strhávat, ale tak to není. PayPal je propojený s mým účtem (kartou) a když nějaké zboží koupím, kliknu asi na 3 tlačítka a je zaplaceno, v té chvíli se mi ta částka strhne z účtu. Stejně tak, když mi peníze vraceli, udělalo se to přes PayPal a mně byly připsány na účet.

Na závěr ještě odkaz na moje dvě videa, kde nyní pár věcí koupených za ten rok ukazuji. 

Už jste na ebay.com nakupovali, uvažujete o tom nebo vás tohle vůbec neláká?




9 komentářů:

  1. Great post and videos:)
    kisses

    http://irreplaceable-fashion.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělé video. Moc se mi líbí zejména různé vychytávky do vlasů. :)

    OdpovědětVymazat
  3. ja zase nakupuji na aliexpress, ale to se da srovnat s ruskou ruletou :) kvalita velice nizka..

    OdpovědětVymazat
  4. Já na Ebay ještě nikdy nic neobjednávala, ale za to mám zkušenosti s Aliexpressem :)
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem na ebay nikdy nic nekupovala, spíše na Ali :) Ale koupila sis super věci, ta čelenka co používáš na odličování je boží ♥

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
  6. na ebayi sa dajú zohnať vážne skvelé vecičky :) už som objednala aj pár drobností, ktoré pridám k darčekom na vianoce :)

    OdpovědětVymazat
  7. Dlouho jsem se toho bála, díky, že teď díky tobě asi zase rozjedu nakupovací mánii :D

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj, zvu tě na halloweenskou giveaway http://life-babylove.blogspot.cz/2015/10/halloweenska-giveaway.html#more

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář ke článku, Radka.