pátek 4. prosince 2015

Farmona - čtyři tělové peelingy Let´s Celebrate


Ahoj ženy,

znenadání přišel den, kdy jsem zjistila, že mi dochází všechny tři tělové peelingy, co v koupelně mám. Protože je to jedna z věcí, které používám pravidelně každý týden, musela jsem se poohlédnout po nových. 

Zrovna jsem procházela e-shop Namaluj se, kde mě zaujaly peelingy značky Farmona. A protože popis byl lákavý, obaly se mi líbily a cena byla nízká, rozhodla jsem se, že si některý z nich objednám. Jenže který? Vzhledem k blogování už při nákupu přemýšlím nad tím, že na to udělám recenzi. A  koho by bavila recenze na 1 peeling? Tak jsem si sama sobě odůvodnila, že si musím vzít čtyři. 


Cena za každý byla 41 Kč. 
(Ale já měla ještě slevu, protože zrovna měli akci Sleva na celou objednávku). 

Na obale je nápis:
Celebrate Life and Enjoy Every Moment once carpe diem, today let´s celebrate. 


Ze stránky e-shopu cituji:
Drobné částečky obsažené v gelu jemně odstraní odumřelé buňky a pokožka tak zůstane hladká, příjemně hebká a provoněná osvěžující vůní.
Použití: malé množství přípravku při koupeli vmasírujte do pokožky a opláchněte. Opakujte jednou až dvakrát týdně.


Začnu pozitivně, líbily se mi obaly, jakou mají barvu a obrázky. 
Líbily se mi také názvy jednotlivých peelingů, pojmenované po báječných koktejlech: 
Sunrise, Pinacolada, Cosmo a Mojito
Líbil se mi název této řady Let´s Celebrate
Neumím moc anglicky, ale slovo Celebrate ve mně pokaždé vyvolá hezké pocity z dob puberty a nekonečné energie (prostě úžasná 80.léta) a v hlavě mi zní dvě písničky: Depeche Mode - Black Celebration, Madonna - Holiday (protože svět je stejně jen černobílý). 

Objem 100 ml, vyrobeno v Polsku. 
Zrovna jiný polský peeling je jedním z mých oblíbených a je tam už na dně, psala jsem vám o něm ZDE. Osobně nemám ráda polské potraviny, ale kosmetiku udělat umí. Tam mi zatím vše, co jsem zkusila, vyhovovalo. 



Jak asi vidíte, víčko bylo u všech přelepené folií. Takže žádný nevytekl. Byla jsem hned zvědavá, jaké jsou, tak jsem se od té doby peelingovala právě s nimi. 
A dnes vám můžu napsat, jak to dopadlo, hlavně i to, jaké nedostatky jsem tam objevila. 




Co mě docela překvapilo, byla konzistence, protože je u každého trošku jiná. Tedy hlavně co se týče množství a tvrdosti peelingových zrnek
Zrnka jsou hodně jemná, takže mi nevadilo je použít nejen na tělo, ale i na obličej. Ale u Cosmo peelingu mi zrníčka připadala nejtvrdší, něco jako drcená meruňková jadérka. U ostatních tří jich bylo méně a byly jemnější. 

Jak vidíte, ani po peelingu obličeje nebyl nijak zarudlý, a to jsem peelingovala důkladně, abych si pleť vyhladila a zbavila se minipupínků na čele. 


Co mě dále překvapilo, že některý šel vymáčknout jednoduše, lahvička se zmáčkla a peeling vytekl na ruku. Ale u jiného mi lahvička zmáčknout nešla, musela jsem s peelingem ve sprše klepat, abych z něj něco vymáčkla. Samozřejmě jsem si hned plánovala, jak vám tohle popíšu. Jenže když jsem si šla dát druhou dávku, najednou vymáčknout šel. A to mi bylo dost divné. 

Nakonec jsem na to přišla. Lahvičky jsou všechny stejné, tvrdé, ale na jedné části (na výšku) cca na 1/4 obvodu je měkká plocha. A právě ta se musí zmáčknout, abyste peeling lehce dostali ven. Ještě jsem se s tím nikdy u žádné kosmetiky nesetkala, člověk se má pořád co učit :) 


1) Co se mi líbí, je vůně. Ta mě mile překvapila. Těšila jsem se na krémový Body Wash Scrub Pinacolada a nezklamala, úplně se vidím v noci na pláži u moře s nějakým nazdobeným koktejlem v ruce. (Jo, všechny moje vzpomínky se vážou k muzice a vůním či chutím). Nádeherná vůně kokosu a ananasu, ananas převažuje. (Pinacolada je koktejl na bázi karibského světlého rumu s kokosovou smetanou a ananasovou šťávou.)

2) Druhý, který mě také hodně překvapil, protože jsem ani nečekala, že se mi bude líbit, je Body Wash Scrub Mojito. Tento nápoj moc nemusím, on začal frčet spíš až v době, kdy mi alkohol nechutnal a nepila jsem ho. Přesto jsem se občas ocitla někde, kde nám mojito podávali. A peeling? - voní 100x líp než ten nápoj. Kdyby takto nápoj voněl, klidně bych se na to pití dala. Zde je cítit příjemná máta a především limetka. Obojí je takové čerstvé a výrazné, ale nic přehnaného. (Mojito je koktejl na bázi bílého kubánského rumu.)

3) I třetí peeling mě velice překvapil, když jsem ho poprvé použila. Byl to oranžový krémový Body Wash Scrub Sunrise. To ani v podobě nápoje neznám, tak jsem nevěděla, co od toho čekat. Jedním slovem, nádhera! Mně osobně nakonec tento připadá nejvoňavější, i když jsem si je dala vedle sebe a snažila se vůně porovnat. Takže kdybych si měla vybrat jen jeden, byl by to tento (i když si už neumím představit, že bych neměla ten první). Jo, jsem často nerozhodná, proto mi tolik vyhovují malá balení, raději koupím 4 malé než 1 velký. :) Tento je s vůní grenadiny a pomeranče. (Sunrise je koktejl na bázi tequily.)

4) Čtvrtý je Body Wash Scrub Cosmo - ten je s vůní brusinek a citronu. Voní krásně, sladko-kysele. Ten má tedy zrníčka nejtvrdší, jakoby nejvíc škrábou, ale jelikož je peeling jinak klouzavý jako sprcháč, není to nic nesnesitelného, ani to nepodráždí kůži, že by byla zarudlá. (Cosmopolitan je nápoj na bázi citronové vodky.)



K mému překvapení voní všechny čtyři nádherně. Po sprchování je vůně ještě chvíli cítit, ale postupně vyprchává a cca po hodině ji už necítím. Ale kůže hebká zůstane několik dní, není vysušená, nemusela jsem si ji mazat. 

Co bych ještě dodala? Víčko mají takové klasické zamačkávací (žádné šroubování), ale když máte peeling na ruce, jde docela těžko otevřít, jak to klouže. Takže ho raději nezavírám, dokud se celá neumyji. Jak je vymáčknout, už jsem popsala. Při peelingu celého těla mi docela rychle ubývaly. Fungují i jako sprcháč, prostě jednou za týden si místo sprcháče beru peeling a tím se myji. Překvapilo mě i to, že ač na pohled vypadají konzistencí, zabarvením i vůní jako sprchový gel, moc nepění. Ale krásně kloužou, dobře se roztírají a mytí se všemi bylo příjemné. Měla jsem i chvílemi pocit, že obsahují nějaký olej, že po nich kůže není vůbec vysušená, naopak, lehce promazaná. Ale nebyla nijak mastná po osušení, to zas ne. 


Při mytí jsem tedy viděla dva rozdíly, že jeden z nich měl tvrdší zrnka a každý jinak voněl, všechny krásně. 

S e-shopem jsem také byla velmi spokojená, zásilka přišla do 2 dnů. Kupovala jsem tam toho víc, mají dobré ceny. Tak budou i další recenze, až stihnu vše nějaký týden zkoušet. 

Ale tyto peelingy si klidně koupím zas, rozhodně jsou lepší, 
než třeba ten I Love... 




reklama na tuto značku:



Řada Let´s Celebrate získala v Polsku ocenění objev roku 2015.

Řada obsahuje i další produkty, já bych ráda zkusila i cukrové peelingy, ty mám všeobecně nejraději.


Jak se vám tyto peelingy líbí, měli jste nějaký z nich? A co říkáte na nabídku tohoto e-shopu? 

6 komentářů:

  1. Miluji Farmonu, ma uzasne vune a jelikoz miluji mojito, tak na ten mojitovy casem mrknu :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Jůů tyto peelingy vidím poprvé a vypadají moc zajímavě.. Líbí se mi i ty obaly :-))

    Nela z Beauty Charm

    OdpovědětVymazat
  3. Vůbec značku neznám. Moc se mi líbí tvoje úvodní zdůvodnění, proč jsi si musela koupit hned čtyři. Já mám úplně stejnou nákupní filosofii. :D
    Jinak peelingy vypadají dobře, zvlášť ten mochito by mě bavil, pokud by tak i voněl. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tuhle značku neznám, ale peelingy vypadají vážně zajímavě :)

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadají úžasně a ta cena je skvělá. určitě po nich mrknu! :)
    www.laleitr.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. krásné peelingy, moc se mi líbí a ta cena jejich cena! Už vím co si nadělím pod stromeček:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář ke článku, Radka.