sobota 18. října 2014

5. díl seriálu - Arganový olej Ryor

Ahoj ženy,



jsem tu s dalším dílem mého seriálu o arganových olejích prodávaných v ČR.  Ten dnešní je věnován arganovému oleji od českého výrobce kosmetiky firmy Ryor. Tento mi byl poskytnut firmou Ryor zdarma, abych ho mohla do seriálu také zařadit, firmě Ryor tímto děkuji.

Tento olej je ve větším 100 ml balení, což beru jako plus (některé oleje jiných značek jsou v 30 nebo 50 ml balení). Jedná se o 100% přírodní olej v BIO kvalitě, pochází z marocké provincie (asi jako každý arganový olej). Je dermatologicky testován a získal ocenění BEPPA - Výrobek dobré kvality. Čistota tohoto arganového oleje byla potvrzena Vysokou školou chemicko-technologickou v Praze, kde byl analyzován pomocí plynové chromatografie. Tato metoda byla kdysi dávno oceněna Nobelovou cenou. Z toho vyplývá, že si můžete být čistotou složení tohoto výrobku jistí a nemusíte se bát, že kupujete olej něčím ředěný či jiný, vydávaný za arganový.






Pokud můj seriál nesledujete od začátku, tak všechny související články najdete pod štítkem "arganový olej", o účincích a využití arganového oleje se můžete dočíst v článku ZDE . Nyní se tedy budu věnovat oleji značky Ryor, jak jej vidím a jaké byly jeho účinky. Testovala jsem ho docela dlouho, skoro 3 měsíce a stále ještě není vypotřebovaný. I když s ohledem na otevřený uzávěr, ze kterého si nalévám olej přímo do dlaně, jsem s ním nijak nešetřila. Používala jsem jej na konečky vlasů, na celé tělo a hlavně na obličej.



Lahvička je skleněná černá neprůhledná, neprůsvitná. Takže není vidět, kolik oleje mi ještě zbývá, ale podle třepání odhaduji ještě 1/3 lahvičky. Na skleněné lahvičce je nalepený popis a obrázek. Má to tu nevýhodu, že jak se mi postupem času lahvička zamašťuje, rohy samolepky se odchlipují. Ale tento detail mi nevadí, ostatně tohle dělají všechny oleje, kde je popis nalepený. 



Na obrázku výše vidíte nalévací bílý uzávěr, kde je otvor cca 8 mm. Takový nalévací otvor se třemi kanálky. Nalévá se snadno, prostě vyteče, nemusíte s ním složitě klepat. Na druhou stranu je téměř nemožné dát si jen malou kapku. Kolik se mi na jednu dávku dostane do dlaně vidíte také na tomto obrázku.



Zde ještě jedná fotka otevřeného oleje, abyste si uměly představit velikost 100 ml balení. Cena se pohybuje kolem 360 Kč, ale když vezmete v úvahu, že je to 2x až 3x větší objem, než u jiných značek, tak je cena hodně dobrá! 


A tady vidíte olej rozetřený na hřbetu ruky. Tento olej nijak nezapáchá ani nevoní, řekla bych, že je zcela bez parfemace. Z počátku jsem k němu měla jakousi vnitřní nedůvěru, ale po pár vyzkoušeních jsem byla hodně mile překvapena. Krásně lehce se roztírá a poměrně rychle se vsakuje, takže je na pokožce příjemný a nemusím se bát si ho dát na tělo a po chvíli se obléci. Pokožka je po něm heboučká a s mírným leskem, ne však mastná. Na obličeji ho snáším velice dobře, neucpává póry, pleť dělá pružnou, hydratovanou a vypnutou, takže pro ženy se suchou a citlivou pletí, jako mám já, určitě doporučuji. 



Závěrečné hodnocení:


klady:
  • velké balení
  • čistota složení ověřena
  • nezapáchá
  • krásně se roztírá
  • dobrá cena
  • rychle se vsakuje
  • účinky viditelné


zápory:
  • mohl by být lepší dávkovač - pumpička nebo kapátko


celkové hodnocení:
9,9 z 10



Koupila bych si ho znova?
jednoznačně ANO, zatím mě nadchl ze všech arganových olejů nejvíc i s ohledem na cenu.

Kde jej můžete zakoupit?
samozřejmě v každé drogerii, která nabízí značku Ryor nebo přímo na oficiálních stránkách Ryor ZDE . Případné dotazy vám také zodpoví na FB stránce Ryor ZDE


2 komentáře:

  1. Už jsem o něm několikrát uvažovala, hlavně na vlasy teda, takže byl fajn? :)

    Welcome!♥Reviews everywhere

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, mezi všemi arg.oleji, co doma mám, tento mám nejradši. :)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář ke článku, Radka.