neděle 24. ledna 2016

Revitalon - aktivační a obnovující vlasová péče - recenze


Ahoj krásky,
jsem tu s recenzí na šampon a kondicionér české značky Revitalon.
Kdysi na blogerkách cz probíhala výzva na testování této značky, což mě zaujalo, ale jako vždycky předtím mě k testování nevybrali. Sledovala jsem pak recenze blogerek zapojených do výzvy a když jsem napsala komentář k Hevi, firma mi nabídla, že mi výrobky k vyzkoušení také zašle. Za což jsem byla moc ráda a tímto jim ještě jednou děkuji. 

Revitalon vyrábí:
VITAR, s.r.o.
třída Tomáše Bati 385
763 02 Zlín
Dnes vám tedy napíši moje dojmy a zkušenosti, kdy jsem šampon a kondicionér používala skoro 2 měsíce. 

Proč tak dlouho? Protože se mi po nich vlasy vůbec nemastily a myla jsem si je 1x - 2x týdně. Mám vlasy spíš suché, poškozené. Takže mi produkty sedly. 

Takto vypadají:
Revitalon šampon a kondicionér

Revitalon

Nejdříve vám je oba ukážu v akci, protože fotky možná řeknou víc než slovní popis. Nejprve na mokré vlasy nanáším první vrstvu šamponu. První mytí zpravidla moc nepění, ale zbavuje vlasy mastnoty a nečistot. Oproti jiným šamponům mi na jednu dávku stačilo menší množství. 





Po vmasírování šamponu do vlasů, kdy pění jen mírně, vlasy opláchnu (ve vaně se ponořuji, ve sprše jednoduše osprchuju). 




A pak dám druhou dávku, tam mi stačí šamponu jen malé množství a pokud mám pocit, že málo pění, stačí přidat hrst vody. Ve druhém mytí šampon vytváří jemnou a bohatou pěnu s příjemnou vůní. 





Nyní jsou vlasy důkladně umyté a může přijít na řadu kondicionér. U běžných vlasových přípravků dávám kondicionér jen na konce vlasů, nikdy ne k pokožce hlavy, protože se mi pak vlasy rychle mastí. Ale v tomto případě dávám kondicionér po celé délce vlasů i k hlavě, protože se jedná o kondicionér, který ovlivnuje růst vlasů. Já si pak mokré vlasy s kondicionérem smotám do drdolu a nechám chvíli na hlavě (mezitím si čistím obličej). 





Nakonec kondicionér důkladně splachuji sprchou. Další můj trik pro hezké vlasy je ten, který používám už dlouhá léta, že poslední spláchnutí provádím studenou vodou (nejlépe v předklonu, aby studená voda netekla na tělo). Tím se povrch vlasů uzavře a vlasy jsou lesklejší. 

Pak mokré vlasy promačkám do ručníku (netřu, nedrhnu) a pak do suchého ručníku zabalím. Turban na hlavě je u nás velmi oblíbený. :) 



Po zhruba 15-30 minutách ručník sundavám a nechám ještě pár minut vlasy proschnout. Pak přichází na řadu kartáč, v současné době je můj oblíbený Remington s kančími štětinami. Opatrně vlasy rozčešu od konečků směrem k hlavě



Po rozčesání jsou moje vlasy úplně rovné. Dřív mě to štvalo, ale zvykla jsem si. 



detail vlasů

Vlasy nechám volně uschnout nebo dosuším fénem. Takto tedy vypadají vlasy suché asi dvě hodiny po umytí. 







Jak jsem už zmínila, po tomto šamponu a kondicionéru se mi vlasy méně mastily, což bylo další plus. Zde tedy ukázka vlasů druhý den po umytí.



A třetí den po umytí:



Kolem pátého dne se mi vlasy začínají mastit, vliv má také to, že je na nich už vrstva laku, který na sebe zachytává prach a nečistoty. 


Chtěla jsem vám tedy v úvodu článku ukázat šampon a kondicionér Revitalon v akci a jak vlasy vypadají ihned a několik dní po mytí. Ted mi to připadá jak návod na mytí vlasů, ale snad si rozumíme. 

A ted ještě něco k produktům samotným. 


Aktivační šampon
objem: 250 ml
cena: 179 Kč
oficiální popis: Podporuje růst vlasů. Pro poškozené vlasy.
S kofeinem, keratinem, ceramidy, vitaminy a aminokyselinami
Revitalon aktivační šampon je určený zejména pro péči o jemné, poškozené a vypadávající vlasy. Dodává jim prospěšné látky, které vyživují vlasy od kořínků a přispívají k obnovení a ochraně poškozených vlasů.
Revitalon aktivační šampon je vhodný pro všechny typy vlasů, pro každodenní používání, pro ženy i muže.













Obnovující kondicionér
objem: 250 ml
cena: 189 Kč
oficiální popis: Pro poškozené vlasy. Podporuje růst vlasů.
S arganovým olejem, kofeinem, keratinem, ceramidy, vitaminy a aminokyselinami
Revitalon obnovující kondicionér je určený zejména pro péči o jemné, poškozené a vypadávající vlasy. Usnadňuje rozčesávání, dodává prospěšné látky, které vyživují vlasy od kořínků a přispívají k obnovení a ochraně poškozených vlasů. Nezatěžuje vlasy.
Revitalon obnovující kondicionér je vhodný pro všechny typy vlasů, pro každodenní používání, pro ženy i muže.











Moje hodnocení:

klady: 

  • oba produkty mi vyhovují konzistencí, vůní
  • po použití mám vlasy krásné (opravdu čisté), nekrepaté, 
  • zacelí i moje poškozené prameny od melírů
  • vlasy vydrží pěkné a nemastné až 5 dní
  • vlasy mi přestaly vypadávat již po několika použitích! 
  • vlasy působí nadýchaně a vzdušně, hustěji
  • neobsahuje parabeny
zápory:
  • obaly nejsou moc krásné tvarem ani barvou nápisů
  • obaly jsou dost tuhé a kondicionér mi šel špatně vymáčknout (když ho už bylo méně) - musela jsem s lahvičkou klepat
  • dostupnost (údajně se dá koupit v některých lékárnách nebo na e-shopu firmy Vitar s.r.o., kde jsou v této chvíli v akci

Uvažuji o dalším nákupu, protože se mi jejich účinek zdál hodně dobrý a použití příjemné. Chtěla jsem sáhnout po nějaké profi vlasové kosmetice, ale ráda podporuji české výrobce. Třeba časem změní i ten obal, protože jsem ten typ zákazníka, co má ráda i hezké obaly, ale samozřejmě více kladu důraz na kvalitu produktu samotného. 


A co vy? Trápí někoho z vás poškozené či padající vlasy? 






19 komentářů:

  1. Parádně jsi to zdokumentovala Radko! Tuto značku vůbec neznám, ale vlasy po ní máš krásné. Já problém s vlasy nemám, jen je mám teď hodně dlouhé, tak zvažuji po letech návštěvu kadeřníka, ještě si to ale nechám projít hlavou :) nevím přesně co bych vlastně chtěla :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to znám Luci, já nevěděla, co s vlasama a tak dlouho jsem to odkládala, až mi narostly dlouhý :D Už 3x jsem to zkracovala, ale jen o kousek. Během 4 let. Předtím jsem mívala mikádo. Ale ty dlouhý jsou nejjednodušší na údržbu :)

      Vymazat
  2. Super článek a ty fotky :) Revitalon používám a jsem moc spokojená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji :) Mně je až líto, že mi dochází :) A od Ježíška jsem dostala jiný šampon a kondicioner, tak budu teď muset spotřebovat ty.

      Vymazat
  3. Pěkně zpracovaná recenze :-)
    Také jsem testovala. Víc mi sedl kondicionér. Po šamponu mě hrozně svědila hlava a naopak se mi vlasy mastily velice rychle (což se jinak nemastí). Ze začátku až tolik ne, ale čím déle jsem ho používala, tím to bylo horší. Dala jsem šampon k dopoužívání ségře, která nemá vůbec citlivou pokožku hlavy tak jako já a po týdenním používání musela změnit šampon, protože ji taky hlava strašně svědila. Jakmile začala používat jiný šampon, problémy zmizely. Takže za nás bohužel ne, ale četla jsem v recenzích, že spoustě holkám naopak produkty vyhovovaly. Myslím si, že hodně záleží na tom, jak má kdo citlivou pokožku hlavy atd.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, děkuji. Já jsem četla tvou recenzi. Je to škoda, že nesedl, ale jestli máš citlivou pleť, tak asi proto. On dělá vlasy takové "sušší", tak ti to asi citlivou pokožku hlavu ještě víc vysuší, čímž vzniknou lupy a zároveň jak se chce pokožka zregenerovat, čili promastit, mastí se ti víc vlasy. Když jsem zkusila šampon samotný, byly vlasy sušší než s kondicionerem, tam je ten arganový olej, tak ty vlasy trošku oživí. Jsem ráda, že mi to sedlo. :)

      Vymazat
  4. Recenzi jsi krásně napsala. Takhle by to mělo vypadat. Máš krásné vlasy. Já ty svoje musím umývat co druhý den. Třetí by už byly úplně mastné.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, moc děkuji :) Jsem ráda, že se mi skoro vůbec nemastí, protože tu máme v domě zimu a já trpím, když mám vlasy mokré :))))

      Vymazat
  5. Radu, ty jsi roztomilá! Fotku bloggerky přímo při mytí vidím poprvé, tleskám! :D Recenze je skvělá a obdivuji výdrž šamponu, já se pracně dostala k mytí 2x - 3x za týden a beru to jako skvělý výkon.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :D Ono to původně mělo být dokonce video, jenže dcera tam natočila i to, co vidět být rozhodně nemělo, takže nepublikovatelné. Fotky jdou aspoň oříznout. :)

      Vymazat
  6. Moc pěkná a navíc propracovaná recenze. Produkty neznám. Zrovna se chystám na jeden velmi oblíbený šampon, tak uvidím.
    Moc krásné líčení. Taky si vlasy myji 3x týdně prostě po dvou dnech to chce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za pochvalu :) Taky budu teď muset přejít na jinou značku, když mi to Ježíšek přinesl. :) Ale k Revitalonu se ještě někdy určitě vrátím, já šampony i ráda střídám.

      Vymazat
  7. propána, to je nádherná fotka! :O úplně si ji chci dát na tapetu v mobilu :D FAKT ♥ no, mám spíš rychle se mastící vlasy...:/
    www.plesatazpevacka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Teda úplně mám chuť si to koupit, ale mě hodně věcí nesedne, hlavně když stojí více peněz, takže asi raději nebudu riskovat a zůstanu u mých osvědčených. Já si vždy uzdravím pokožku hlavy, pak koupím jiný šampon a lupy jsou zpět. Ale recenze je perfektní. :-)
    SimonetaBlog

    OdpovědětVymazat
  9. Vlasy po umytí vypadají vážně krásně :)

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
  10. Ty brdo, taky bych si chtěla vlasy umývat méně často. já mám příšerné vlasy, padají mi, mastí a kdo ví co ještě. Recenze mě hodně zaujala a myslím, že po výrobcích kuknu. :) joo a zdokumentování je originální a moc povedené :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář ke článku, Radka.