pátek 3. října 2014

4. díl seriálu - Arganový olej BIO

Ahoj ženy,

jsem tu s dalším dílem mého seriálu o arganových olejích, které se prodávají v ČR. Ten dnešní je BIO arganový olej od firmy Domácí kosmetika - to je firma, která prodává suroviny na výrobu kosmetiky, takže pokud si chcete vyrobit třeba vlastní stíny nebo krém, mrkněte na ně. Najdete tam nejen všechny suroviny, ale i spoustu receptů. Stále si říkám, že si taky někdy zkusím něco vyrobit, ale pořád zatím nevím co dřív, takže jsem se k tomu ještě nedostala. Ale zpět k tomu, o čem je dnešní článek, a to je arganový olej. Pokud náhodou ještě nevíte, k čemu všemu je dobrý, informace najdete např. v článku ZDE.

Tento arganový olej je 100% čistý přírodní, za studena lisovaný. Je certifikovaný pro kosmetické využití. Dobré je hlavně to, že se jedná nejspíš o nejlevnější verzi na českém trhu, proto i v mém okolí mám dost známých, co si jej tam koupili a jsou s ním spokojení. Uznejte sami, 100 ml balení jen za 277,- Kč nebo 50 ml balení za 161,- Kč. Odkaz, kde si můžete objednat ZDE


zdroj: http://domaci-kosmetika.eu/





zdroj: http://domaci-kosmetika.eu/


Ptala jsem se sama sebe, jak je možné, že ho mají tak levný. Nejspíš proto, že je v docela obyčejných obalech, lahvičky jako z lékárny, které se dají pořídit za pár korun. Nicméně obsah je kvalitní, tedy dá se říct, stejný jako oleje jiných dražších značek. Myslím, že kdo nekouká na značku a kouká na cenu, s touto volbou bude spokojen.

Konzistence je normální, není hustá, ani vodová, prostě taková, jaká má být. Mám ho doma už přes půl roku a nijak se mi nezakalil ani nezměnil vlastnosti. Zápach je typický, prostě arganový olej. Po pár vteřinách zápach vyprchává. V lahvičce po vyšroubování víčka je kapátko, takové co bývá třeba u kapek na kašel. Tím se mi olej špatně dostával ven, kapalo to pomalu. Stejný problém jsem měla i u oleje, o kterém jsem psala ve 3.díle. Takže i v tomto případě jsem to řešila tím, že jsem kapátko z uzávěru vytáhla a zahodila. Protože když si arganový olej naliji do dlaní, dám na obličej, a mám ho na rukou moc, jednoduše ho hned rozetřu na jiná suchá místa po těle či do konečků vlasů. On se prostě hodí všude. (Mám to balení v hnědé lahvičce).

Mě tyto stránky hodně nadchly, i kdybyste si vlastní kosmetiku míchat nechtěly, alespoň se můžete podívat, kolik které ingredience stojí. Kosmetika je dnes veliký business a nejtěžší asi pro všechny výrobce je udělat si jméno, získat si zákazníky. Je logické, že čím víc se investuje do reklamy, tím dražší jsou pak produkty, i když jejich výrobní ceny zdaleka tak vysoké nejsou. Další produkty, které zde můžete zakoupit, jsou např. makadamiový olej BIO (35 Kč/10 ml), kokosový olej BIO (77 Kč/100 ml), populární růžová voda BIO (147 Kč/100 ml), 100% BIO bambucké máslo (570 Kč/kg), pigmenty, aloe vera koncentrát a další. Nejsem nijak placená za jejich reklamu, ale prostě si myslím, že si to zaslouží a že třeba mnohé z vás zaujmou. A třeba se tam dozvíte i dost zajímavých informací.

S tímto produktem jsem byla spokojená, ačkoliv jsem k němu z počátku neměla dobrý vztah, myslela jsem si, že když je tak levný, nemůže být kvalitní. Ale dneska s čistým svědomím říkám JO, klidně si ho koupím zas a třeba si ho jen přeliji do hezčí lahvičky. Splňuje, co má a dávám mu 9/10. Bod mu strhávám jen za to obyč.balení, ovšem k plusu je zas výtečná cena.

Co na něj říkáte a na tyto stránky vůbec, znaly jste je? 

1 komentář:

  1. môj šupinkový nos by sa tomuto asi velmi potešil :) idem pozrieť tú stránku

    simona-zacko.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář ke článku, Radka.