středa 8. října 2014

Oční krém Hydrain3 od Dermedic

Ahoj ženy, přeji vám krásný podzimní den, u nás už vykukuje sluníčko. Dneska vám chci představit krém značky Dermedic. Tato firma vyrábí dermokosmetiku prodávanou v lékárnách, ale i ve vybraných obchodech. U nás ji můžete najít např. na parfums.cz, krasa.cz, parfemy.cz, xparfemy.cz nebo si vygůglujte další prodejce. 




Mně se dostal do ruky výrobek z řady Hydrain3 hialuro,  
a to oční krém pro suchou a hydratovanou pokožku

Jeho cena je kolem 280 Kč.
Krém je v malé tubičce, obsah 15g.

Co mě překvapilo, že se jedná o kosmetiku polskou. Ale tak třeba Ziaja je taky polská a nevadí mi, tak jsem zkusila i tuto, protože cena byla příznivá a slibovaná kvalita vysoká. U téhle se mi navíc líbil název i bílé balení. O firmě jsem zjistila to, že nabízí kosmetiku vyrobenou z té nejčistší termální vody s nejvyšším možným obsahem aktivních látek.  




Krém má opravdu jemňoučkou konzistenci, takže se dá jednoduše zlehka rozetřít kolem očí a pak jej můžete jemně vklepat. Tím pádem okolí očí opravdu nijak nenapínáte. Je v podstatě skoro jako mléko, i když nestéká. V první chvíli vypadá jako krém, ale jakmile jej začnete roztírat, změní se na mléko, po rozetření už je průzračný jako voda, to jej už jen vklepu nebo nechám nasáknout bez klepání. Nezanechává mastný film. 

Nemá žádné aroma, což u očních krémů oceňuji a očekávám, protože mám oči hodně citlivé a po nanesení přípravku s parfemací mi dokážou celý den slzet. Sice ve složení je nějaký parfém uveden, ale až na posledním místě, proto ho tam asi necítím, a to ani nosem, ani očima. :) 





Nějak však nemůžu říct, že by mi krém vypnul pleť a odstranil vrásky. Určitě okolí očí hydratuje, proti jiným očním krémům, které jsem letos zkoušela, mi je tento na pleti příjemný, lehce se nanáší a rychle vsakuje a  pleti dodává hydrataci, ale nemá liftingový efekt jako má třeba botocell od dermacolu. 

Takže pokud hledáte krém na suchou pleť, pak ano, pokud hledáte oční krém proti vzniklým vráskám, tak vám tento žádný zázrak neukáže. Takže z mého pohledu je vhodnější spíše pro věk kolem 30 let, spíš jako prevence před vznikem vrásek. Můžete ho používat ráno a/nebo večer. Já jsem si ho nanášela podle potřeby, když jsem měla okolí očí sušší a chtěla jsem mu rychle dodat hydrataci. 



Co mě samozřejmě zajímalo, o to víc, že se jedná o polskou kosmetiku, bylo složení. Tak se na to pojďme mrknout: nejvíce je tam vody(Aqua), dále mandlový olej, Silica (and) Titanium Dioxide (and) Iron Oxides, Glycerin, Sodium Hyaluronate, Betaine, Propylene Glycol (and) Chlorella Vulgaris Extract, Cetyl Alcohol, Tocopheryl Acetate, Acrylates/ Alkyl Acrylate Crosspolymer, Triethanolamine, DMDM Hydantoin (and) Methylchloroisothiazolinone (and) Methylisothiazolinone, Allantoin, Parfum.


Jak vidíte, základem je voda a mandlový olej, neobsahuje parabeny. Extrakty Chlorelly tak nejspíš dodávají pleti potřebné vitaminy, Allantoin znám coby látku léčivou, hojivou a regenerační. Ostatní některé látky mi nic neříkají. Takže pokud tam vidíte něco škodlivého, dejte vědět do komentářů. I když já už mám krém téměř vypotřebovaný a bez úhony, hlavně mě těšilo, že jsem konečně našla oční krém, po kterém mi z očí netečou slzy proudem několik hodin. 



































Kosmetika mi tedy připadá jako dobrá pro citlivou pleť, cenově dostupná, mně osobně nejvíce připomíná kosmetiku Eucerin. Jak konzistencí, tak aroma. I když možná Eucerin mi s pletí dělal větší zázraky a rychleji, ale ten je taky o dost dražší než tato. 


A co vy, zkusil už někdo kosmetiku Dermedic a jak se vám líbila? 

7 komentářů:

  1. Čo sa týka kozmetiky z Poľska, tak väčšina výrobkov Avon distribuovaných na náš trh je práve z Poľska. Ja momentálne používam očný krém od Alverde a som s ním spokojná.

    Kaviareň u mačky

    OdpovědětVymazat
  2. Já měla Dermedic hodně ráda, ale pak jsem se začala zajímat o složení a už mě žádný výrobek neláká... Je to škoda, protože funkčnost byla výborná. Např. DMDM hydatoin uvolňuje formaldehyd a methylisothiazolinone (zkopírováno, nejsem schopna to napsat :-D) zase může pleť pěkně podráždit. Ano, je tam toho málo, ale já už jsem radši přešla na přírodní kosmetiku a chci si začít kosmetiku dělat sama, kde by takové věci nebyly vůbec :-)

    OdpovědětVymazat
  3. O této kosmetice slyším poprvé :) Ale momentálně mám zálusk právě na tu Ziaju :)

    Welcome!♥Reviews everywhere

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dneska ho na parfums zlevnili na 130 :))) Mám i výrobky od Ziaji, ale ne krém na oči, tak to nemůžu porovnat. Ale krém, který od nich mám, nic moc :/

      Vymazat
  4. Já jsem třeba se Ziajou více než spokojená :-) O téhle značce ale asi slyším poprvé, nebo si to nějak nevybavuji.
    Já žádný krém na oči nepoužívám. Pouze pletové krémy :-)

    Ketrin Fl ~ Call me Ketrin blog

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář ke článku, Radka.