středa 7. října 2015

Výzva? - společná akce blogerek - retro vizáž - kdo se zúčastní?

zdroj

Ahoj holky,
kdysi jsem se s radostí zapojovala do projektu Vybarvi se. Teď mi už nějaký čas něco takového chybí, tak mě včera napadla myšlenka, co zas něco vymyslet? 


Tedy konkrétně je moje představa taková, že bychom se pokusily vytvořit nějaké kreace v retro stylech. Vzít třeba nějakou fotku s typickým líčením (případně i outfitem) z let 30., 50., 60., 70., 80., 90. a třeba každý třetí den jedno líčení hromadně publikovat. 

Podle mě je fajn takové věci zkoušet, protože se stejně ty styly stále vrací a opakují. Ale nakonec můj názor na líčení je ten, že je dovoleno vše, líčit se podle nejnovějších trendů, v pinup stylu či třeba v nude, každý ať nosí to, v čem se nejlépe cítí. :)

30.léta zdroj

Doufám, že se mezi blogerkami o kosmetice najde pár těch, co se rády zapojí, že mě v tom nenecháte samotnou. :) Já to každopádně zkusím, už dlouho mě toto téma lákalo. Plánuji to zhruba na listopad, případně i prosinec, takže bychom měly dost času na přípravu, na líčení i nafocení a potom už jen v určený den svůj výtvor publikovat. 

Prosím tedy každou z vás, která by do této akce šla, aby mě kontaktovala na e-mailu radka.kaiserova@gmail.com - sdělte mi rovnou i název vašeho blogu (tedy odkaz). Prosím o sdělení do konce týdne, ať zas nemám sto rozdělaných věcí najednou. A pokud máte ve svém okruhu nějakou blogerku, která se ráda líčí, klidně jí přepošlete odkaz na tento článek, budu ráda, když se nás zapojí alespoň 6 holek. 

Trocha inspirace, co se tedy dříve nosilo, to první jsem už zažila i já, můj styl účesu i líčení někdy na gymplu :) Ono to vše v ČR bylo totiž opožděně vůči západu, díky totalitnímu režimu. Ale zas mám třeba to štěstí, že jsem těch stylů líčení i hudby prošla opravdu hodně :)

zdroj

zdroj


zdroj

Ovšem moji největší inspirací v mých 15 letech byla samozřejmě Madonna. Ano, tento styl mě držel minimálně rok, 80.léta byla na "vyřádění se" úžasná. 
Pubertu jsem prožila nejprve coby pořádná "heavymetalistka" (v době, kdy sehnat džíny a džísku v ČSSR byl skoro nadlidský úkon), po chvíli jsem objevila Madonnu, z "madonnofilky" se ze mě stala "depešanda" (a láska k černé mě už neopustila), potom jsem přešla na řádný punk (včetně barevného číra). Měla jsem prostě pubertu v té nejlepší době. :) 

zdroj

Tak doufám, že i vy mladší ročníky si zkusíte alespoň na chvíli zažít, jaké to bylo dřív. 

Člověk si stejně uvědomí, že se to až tolik neliší, linky, řasenka, červená rtěnka, to snad bylo in v každé době. :) Největší změna byla u účesů, kdy z objemných trvalých, navíc tupírovaných, se trend změnil ve vlasy hladké vyžehlené (za což jsem byla velice vděčná). 

Vy, co se nezapojíte, napište mi aspoň do komentáře, jestli vás články tohoto typu líčení budou bavit, jestli si takové články prohlídnete nebo je přeskočíte. Protože by mě samozřejmě potěšil i zájem vás čtenářů. 



19 komentářů:

  1. Super nápad :)
    www.aduliksun.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Ráďo, no to je skvělý nápad!!! Nevím, jestli se zvládnu líčit a publikovat každé 3 dny (to víš, s dvouma prckama to jde hůř), ale rozhodně se nějak - nepravidelně - zapojuju!! :)
    Krásný den...Kat....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To by bylo fajn, kdybys to zkusila taky :) V rámci možností, ale bude pár dní na přípravu.

      Vymazat
  3. Takovéto líčení se mi moc líbí! :)
    http://anyworld0036.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Kdyby tahle výzva vyšla, tak by to bylo super a ráda si přečtu každý článek na toto téma.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. určitě vyjde, i kdybych měla být sama, ale už se přihlásilo asi 7 holek :) Tak si myslím, že to bude super :) Sama se na to moc těším :)))

      Vymazat
  5. Super nápad už se těším na články :)
    http://blogbeautybyk.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Já se aktivně nezúčastním, protože to neumím :-) Ale ráda se, na ty co to umí, podívám.

    OdpovědětVymazat
  7. Tyjo, bezva nápad! Ještě uvidím, ale možná se také zkusím zapojit :)
    The Colorful Blog

    OdpovědětVymazat
  8. Jéé, já bych se tak zapojila, ale chodím teď každý den do práce, ještě k tomu na 12tky. Ještě popřemýšlím a případně napíšu.
    SimonetaBlog

    OdpovědětVymazat
  9. Já bych se taky moc ráda zapojila přijde mi to jako parádní nápad :) Až dojdu domů napíšu maila :)

    OdpovědětVymazat
  10. Už to běží? Nezapojím se, protože se moc neumím líčit, ale těším se, jak to budu sledovat :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď běží přípravy, líčení, focení, psaní článků. Publikovat se budou v prosinci :) Snad se nám to podaří. Sama jsem to ještě nezkoušela, jen mě to lákalo. Ale ono z toho tak jako tak něco vzejde. :)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář ke článku, Radka.