sobota 23. února 2013

Mezoroller - váleček plný jehliček

Mezoroller

Rozhodla jsem se vám dneska představit mezoroller - masážní váleček. Je to speciální váleček s jehličkami, určený pro domácí použití na různé kosmetické problémy. Jehličky vytváří v pleti velice drobné ranky, které zahájí proces hojení, působí na zvýšenou tvorbu kolagenu a ten omlazuje pokožku. Mikrojehly jsou opravdu nepatrné, 0,2-0,3 mm,jsou vyrobené z oceli a pozlacené (antibakteriální). Před každým použitím je nutné váleček dezinfikovat. Jeho použití je bezbolestné. Doporučuje se začít s používáním 2x - 3x týdně a frekvenci použití postupně navyšovat, až jej budeme používat denně. A nejlépe večer před spaním, kdy už nepůjdeme nikam ven. Výsledek by se měl projevit cca po 2 měsících.

Budu ho tedy na sobě počínaje dneškem testovat a pak udělám ještě jednu recenzi, jestli má opravdu slibovaný efekt a jestli ho doporučuji (i když ohlasy mých kolegyň, které ho již používají, jsou velmi kladné).



Jaký má váleček plný malých ostrých jehliček účinek:
  • omlazuje kůži
  • regeneruje
  • tonizuje
  • odstraňuje vrásky
  • bělí pigmentové skvrny
  • odstraňuje jizvy po akné
  • zahlazuje větší jizvy (i na jiných částech těla, např. strie, pooperační jizvy apod)
  • usnadňuje vstřebávání kosmetických prostředků (tím zvyšuje jejich účinnost)
  • stimuluje přirozenou syntézu kolagenu, pokožka se stává pružnější a elastičtější
  • obnovuje jednolitou strukturu epidermu
  • odbourává celulitidu

Takhle vypadá ten můj:






Jak jej používat

Potřebujeme dezinfekční přípravek, výživné sérum (nebo krém) a váleček samotný. Nejprve důkladně očistíme pleť. Já jsem na čištění pleti použila Odličovací a čistící pleťovou vodu s extrakty z mořské řasy zn. Dermacol (89,-Kč), poté peelingovou čistící houbičku Raypath (100 Kč) a nakonec jsem pleť dočistila Hydratačním tonikem pro citlivou pleť značky TianDe (258,- Kč).

Potom jsem nanesla Zpevňující a liftingovou emulzi na obličej a krk zn. TianDe (350,- Kč) a začala jsem válečkováním jednotlivých částí obličeje, krku a dekoltu. Začala jsem na čele, od středu do stran, po té nos, pravá tvář, levá tvář, nad rty, brada, krk a dekolt. Válečkem se přejíždí zlehka, bez tlačení, na každém pruhu jsem přejela napoprvé 10x. Hned po té jsem na pleť nanesla Vysoce hydratační krém s tibetskými bylinkami TianDe (202,- Kč) a Oční krém s vitaminem C TianDe (199,-Kč). 

Takže takhle flekatě jsem vypadala asi 2 minuty po válečkování (po nanesení uvedených krémů). Vlasy mám mokré, protože před touto procedurou jsem si myla vlasy šamponem a balzámem Zlatý zázvor zn. TianDe, na které chci také udělat recenzi, jakmile je na sobě vyzkouším.


Ihned po použití váleček opláchneme horkou vodou a opět postříkáme dezinfekcí. Po oschnutí jej uložíme do pouzdra, které se dodává s ním.

Co tedy od tohoto válečku očekávám já? 
  • vyhlazení vrásek
  • zmírnění jizvy po šití čela
  • zmizení jizev po akné
  • zmizení pigmentové skvrny pod okem
  • zvýšení elasticity pleti, která bohužel v mém věku 41 let není už tak dobrá jako dřív
  • sjednocení tónu pleti 
  • celkové omlazení a oživení pleti



Takže shrnutí, jaké výrobky jsem dnes použila. Tady je máte na fotce všechny pohromadě:





a nyní ještě detailnější fotky s popisem:

Odličovací a čistící pleťová voda Dermacol
Hydratační tonikum TianDe


Hydratační tonikum TianDe - 100ml (258,- Kč)
- zajišťuje optimální hydratační rovnováhu pleti, odstraňuje záněty, vyrovnává texturu pleti.



Zpevňující a liftingová emulze na obličej a krk - 100g (350,- Kč)
- regeneruje kožní buňky, zlepšuje tonus a pružnost pleti, vyhlazuje jemné linky a vrásky.




Vysoce účinný hydratační krém na obličej TianDe - 50g (202 Kč)
- rychle obnovuje tonus a přirozenou hydrataci pleti, chrání před negativními klimatickými jevy.




Krém na oční kontury TianDe - 25g (199,- Kč)
- krém hydratuje a chrání jemnou pleť kolem očí, předchází předčasnému vzniku vrásek, působí proti otokům a tmavým kruhům pod očima.





a ještě pár fotek mezorolleru, který se dá pořídit za různé ceny, od těch kolem 1000,- až po ty kolem 100,- (ebay). Přičemž se jedná pořád o ten samý. 








a nakonec ještě já 4 hodiny po válečkování - ještě pořád nějaká opuchlá a flekatá (nenalíčená, špatně osvětlená atd.) 



A taky vám sem rovnou dám fotku zmiňovaného šamponu na vlasy a balzámu na vlasy Zlatý zázvor od TianDe, na které udělám recenzi později, až vypotřebuji celé balení. Dle výrobce šampon stimuluje vlasové cibulky, chrání vlasy, zvětšuje objem, obnovuje jejich strukturu, balzám pak napomáhá zpevnění a růstu vlasů, zlepšuje jejich strukturu, dodává hedvábnost a pružnost, zlepšuje prokrvení a výživu kůže a odstraňuje lupy. Moc se mi líbí balení s pumpičkami, a jelikož mi letos zázvor hodně pomohl proti chřipce, chci zkusit, jestli bude mít úžasný vliv i na moje poškozené vlasy. 



A teď už hajdy na kutě, dobrou noc 
Radka


PS: a takhle vypadám ráno po make-upu

po nalíčení - 23.2. 















7 komentářů:

  1. Ty jo. Tak do toho válečku bych asi nešla. Trochu mi z něj běhá mráz po zádech.

    OdpovědětVymazat
  2. :) Taky jsem se bála. Ale když mě asi 3 ženský ujistily, že to nebolí, tak jsem si ho koupila. Překvapilo mě, jak jsou ty jehličky malinký (já myslela 3 mm a ono je to 0,3 mm). Při válečkování to fakt nebolelo. Ale potom, druhý den mě to pěkně štípalo, když jsem si dala krém. :( A řekla jsem si, že začnu "jen" 1x týdně.

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem zvědavá na recenzi po delší době používání. Vím, že se na to chodí ke kosmetičce, sice má jiný přístroj, ale princip je stejný. Na jakém e-shopu jsi prosím kupovala?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kupovala jsem ho zde: http://tiande-liberec.cz/index.php?sekce=detail&id_zbozi=791905

      Ale zjistila jsem, že úplně ten samý se dá najít na netu i za poloviční cenu.

      Vymazat
  4. Máš pravdu, je to dobrý nápad. I když jsem ho od léta zas nepoužívala, ale právě se na něj chystám, protože testuji arganové oleje a tam by byl zrovna dobrý, líp by se dostaly pod kůži.;) Zkusím udělat článek a opravdu ho používat třeba 2 měsíce a nafotit rozdíl. :)

    OdpovědětVymazat
  5. To vypadá jako malý tyran.. :( :(

    http://wormake.blogspot.cz/2015/05/vybarvi-se-do-fialova.html

    OdpovědětVymazat
  6. Váleček také mam, ještě sebrat odvahu a vyzkoušet :) nějaké rady? Používáte? Je lépe jen 1x týdně? Jinak doufám že máte věrnostní kartu Tiande, ta pak poskytuje velkou slevu ;) Lenka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář ke článku, Radka.