sobota 23. února 2013

Senzabox únor - moje hodnocení

Senzabox

Tak už ho mám doma a musím říct, že jsem s ním spokojená a to velice. Trefili se, všechno se mi hodí nebo alespoň líbí. Protože jsem na youtube našla jen jedno video s tímto únorovým boxem, a to od Petry Smart nails etc., rozhodla jsem se napsat aspoň tento článek.

Pro ty, kterým pojem SENZABOX nic neříká, tak je to jedna z krabiček krásy, neboli boxů, které každý měsíc vychází a vy si za cenu 289,- Kč kupujete překvapení plné kosmetiky, vzorků a informací. Tak jsem si tentokrát udělala trochu té radosti i já, a překonalo to mé očekávání.




Krabička
Krabička byla tentokrát "malá", trochu jsem se lekla, jestli mi kurýr nedal špatný balík, ale nedal. Tak to tam budou malé věci, utěšovala jsem sama sebe, a ty jsou někdy prostě lepší, protože nějaké velké tuby tělových krémů stejně nemusím. Po otevření balíku na mě vykoukla docela pěkná krabička, tentokrát žlutá, s namalovanou mašličkou. Uvnitř je krabička srdíčková, což já prostě můžu a na úvodním dopise nechybí andílci, což prostě taky zbožňuji. Pár letáčků samozřejmě nechybělo, ale já je ráda čtu, abych "měla přehled".

Takže krabička malá a v ní ještě menší zlatý sáček s růžovou mašličkou (jo, růžová, srdíčka, andílci - to je přesně to, co mám pořád ráda).




Obsah
1.
První na mě vypadl vzoreček od firmy Nip and Fab, o které jsem už slyšela od jedné z blogerek v jednom z videí, ale sama jsem se s touto značkou ještě nesetkala, nikde v obchodě na ní nenarazila, tudíž ani nevyzkoušela. A taky brožurka Nip+Fab, kde jsou jejich výrobky popsané včetně cen. Vzoreček jsem měla NO NEEDLE FIX SERUM, jehož plné balení 50ml stojí 650,-Kč. Jedná se o liftingové sérum, které údajně vyhlazuje vrásky, hydratuje a navrací pletí pružnost. Ovšem po prohlédnutí brožurky musím říct, že se mi nelíbí design obalů této značky, asi bych si tyto výrobky nekoupila, protože mě balení prostě ovlivňuje a musí mi ladit. Sice se mi líbí, že krémy dávají do tuby, to je mnohem hygieničtější než do skleněných kelímků, a že sérum v plném balení je s pumpičkou, ale jinak za ty ceny mě obaly celkově nezaujaly. Ale vzorek séra vyzkouším velice ráda, na jedno použití je toto množství právě akorát a kdybych každý měsíc někde sehnala vzorek jakéhokoliv séra, byla bych šťastná, protože bývají dost drahé a co potom s ním, pokud vám nesedne. V mém věku už séra potřebuji a myslím, že je pro pleť lepší, když dám pokaždé jiné, každé obsahuje jiné účinné látky. Takže i když vzorek, potěšil mě!




2.
V boxu jsem pak našla další výrobek té samé značky, a to plnou verzi 50ml balení tělového másla v kelímku COCONUT LATÉ, slibující 24 hodinovou hydrataci. Prodejní cena tohoto balení je 89,- Kč, větší 200ml pak 250 Kč. Je určené pro suchou pleť, takže přesně pro mě. Konzistenci má tak akorát, ne moc tuhé, takže se krásně roztírá, ale ani ne moc řídké a ani mastné. Navíc úplně nádherně voní, vzbuzuje ve mně asociaci k nějakému dobrému dezertu a nejradši bych ho snědla :) Do kůže se rychle vsakuje, takže ačkoliv tělové krémy, másla, mléka či oleje nemusím, tohle mě mile potěšilo. Zhruba po minutě není kůže mastná, za to vůně je intenzivní a příjemná a kůže má hebký sametový nádech.


3.
Další věc, kterou jsem vzala do ruky, protože mi to připadalo jako nějaký vzorek v papírovém obalu, byla energetická žvýkačka BITTERS. Smůla byla ta, že je tam žvýkačka jen jedna a tak se pořád nemůžeme dohodnout, kdo ji ochutná. Hodila by se nám všem, mně, příteli i synovi. Zatím jsem si alespoň obhájila, že se zatím ochutnávat nebude, abych si ji mohla vyfotit na blog, to na ně zabralo :)
Jinak je zde kód, po jehož zadání při objednávce na jejich www údajně dostanete tolik ks zdarma, kolik si objednáte. Cena je za 5 ks 49,-Kč, za 25 ks 225,-Kč nebo za box se 100 ks 780,- Kč. Také nás textem na balení nabádají, abychom se stali jejich obchodním zástupcem, ale to by mě fakt nebavilo :). Přiznávám, že si občas kupuji energetické nápoje, ale chutná mi jen Redbull, takže v porovnání s tím jsou tyto žvýkačky levné. Ale ještě nevím, jak chutnají, i když snesu hodně, po zkušenostech se žvýkačkami na hubnutí, proti kouření apod. Zkoušela jsem zadat objednávku, abych zjistila, jestli mi fakt dají 2x tolik kusů, ale nejde mi to bez registrace a tu si u nich fakt dělat nechci.

PS: nakonec žvýkačku ochutnal syn (15 let), ovšem po minutě ji vyplivl, že ta chuť je odporná a šel si vyplachovat pusu. Škoda, mně by ta chuť určitě nevadila, ale když zametl schody a uklidil myčku, tak mě prostě ukecal....

4.
Dalším produktem nehezky zabaleným v papíře (ten by ještě ušel) a opravdu hnusně přelepeným velikou nálepkou, která samozřejmě nemohla ani náhodou doléhat celou svou lepící plochou, byl SUGAR SCRUB (tělový cukrový peeling na tělo) od firmy Lush - to je firma, kde se vyrábí kosmetika ručně. Jednou jsem na jejich stránky koukala, ale tenhle argument mě fakt nezaujal, nějak mám obavy o hygienu při ruční výrobě a nemám nic proti výrobě strojové, důležitější je obsah, složení a čistota, ne? No nicméně tento výrobek mě potěšil, na denní mytí těla používám většinou tekutou sůl, takže proč nezkusit cukr. Výrobek je ve tvaru kopečku zmrzliny v takovém plastovém kalíšku, je hezky zelený a nádherně voní!!! V letáčku čtu, že je v něm levandule, zázvor a fenykl. Vzorek má 50g. Prodejní cena 100g je 115 Kč. Určitě ho brzy vyzkouším, zatím ho ale mám na stolku a očuchávám :)




5.
Tak a už jsem sáhla po tubičce. Hrozně mě překvapilo, že je plechová (hliníková?), jako bývaly mastičky z lékárny, když jsem byla malá. Má pěkné víčko, na které se dá s trochou pevné vůle postavit. Jedná se Avokádový krém na ruce s olivovým olejem a bazalkou, dále obsahuje bambucké máslo, makadamiový olej a glycerin. Takže podle mě je jeho složení dost dobrý. I tento krém nádherně voní, i když na mě až moc sladce. Ruce jsou po něm docela mastné i po pár minutách, takže bych ho nesnesla, ale určitě ho využiji na jiná místa na tělě, jako třeba moje věčně suché lokty nebo na hřbet ruky.
Ještě k rozbalování - jak už to u těchto plechových tubiček občas bývá, byla ta moje mírně promáčklá. Takže po otevření na mě krém doslova vystříkl. Takže jsem si hned promazala ruce, ale i nohy. A stále leze ven a leze, nejde to zastavit, něco jako Hrnečku vař. Musíte mít ten správný grif, otřít o ruku a bleskově zašroubovat. Přičemž mi stejně ještě kus vylezl ven a opatlal celé víčko.


6.
V boxu nechybělo ani něco z dekorativní kosmetiky. Tentokrát řasenka od MAKE UP FOR EVER Professional Paris. Řasenka je v mini provedení, prostě zkušební vzorek 3 ml. Plné balení 7 ml stojí 560,- Kč. Takže nemůžu říct nic jiného, že mě vzorek potěšil, i když řasenek mám od vánoc docela hodně. V tomto případě se jedná o řasenku s vysokým obsahem pigmentů Smoky Lash, která prý zvětší objem, prodlouží a natočí řasy. Mě zklamalo, že mi nešla otevřít. Ruce jsem měla mastné ještě od Avokádového krému, ale ani pomocí trička a zubů nešla otevřít. Zkoušela jsem to všemožně, ale otevřela jsem ji, ani nevím na jaký pokus, až někdy večer. No alespoň jsem ji dnes ráno vyzkoušela a dobrá je. Dobrá, co se týče výsledku. Stačila mi jedna vrstva, a řasy jsou opravdu pěkně černé. Ale já jsem už několik let spokojená se svou Maybelline, a ačkoliv pořád zkouším i jiné, na tu prostě jiná nemá. Jinak tuto řasenku můžete zakoupit např. v Sephoře. Co mě na vzorku zklamalo, že smrdí. Možná není čerstvý. Takhle někdy smrdí staré řasenky. Nevyžaduji po řasence, aby přímo voněla, ale neměla by ani zapáchat. I když nejdůležitější je asi to, jak maluje, jestli se nedrolí během dne z řas a jestli mi nedráždí oči. A v tom mi připadá dobrá.



A takhle vypadá teď večer na mých očích, po celém dnu drží, nedrolí se:



a to prosím nemám dneska namalované oční linky, ale na fotce to nevypadá, řasenka je asi opravdu hodně černá:


7.
Dalším výrobkem v boxu je vzorek sprchového gelu značky Dove Purely Pampering- bambucké máslo a vanilka. Jelikož se chystám za pár dní na dovolenou, bude se mi hodit s sebou. Jedná se o 55 ml lahvičku a voní příjemně, aroma vanilky není přehnané, prostě tak akorát. A teď po zimě mám fakt kůži sušší, takže miluji hydratační výrobky, což Dove beze sporu je.



8.
Poslední věc, kterou jsem v boxu měla, je 30 ml vzorek Denního krému s amarantovým olejem a hedvábím od značky Ryor, která mi nevadí, i když si ji dávno nekupuji. Balení 50 ml stojí 107,- Kč. Tento menší vzorek je v tubičce, což mám ráda. Krém je na velmi citlivou pleť, takže ho určitě ráda vyzkouším, i když už jsem si ho přihodila do kosmetické taštičky, co si vezmu právě na tu blížící se dovolenou. Píšou zde, že má výrazné regenerační a antioxidační účinky, obsažené hedvábné proteiny pleť rozjasní, zvláční a zjemní.




Závěr

Celý box byl vystlán nádherně růžovým krepovým papírem, který určitě na něco využiji a líbí se mi víc než jiné výplně, co se do boxů dávají, ať už polystyrenové nebo piliny. Takže za sebe mohu jen konstatovat, že únorový senzabox mě opravdu potěšil, opravdu se trefil do toho, co mám ráda a ačkoliv byl v malé krabičce, obsahově byl pro mě velký. Od března je sice zdražují na 319,- Kč, ale to je mi fuk, nemám v plánu si teď zas nějakou dobu další kupovat.



v dopise mají chybu - cena tělového másla :) 


R.








7 komentářů:

  1. Pěkná podrobná recenze. Zítra mi má balíček dojít, těším se na tu řasenku, ta zní opravdu zajímavě. Nip+Fab tělové mléko znám, zrovna toto mi krásně vonělo a bylo příjemné. Až na ten Dove se těším komplet na všechno:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) On ten Dove opravdu nemá skoro žádnou hodnotu, teď je mají v Penny kolem 40 Kč, i když zrovna tohle aroma neměli. Ale když cestuju, jsem vždycky ráda, pokud mám s sebou tyhle miniaturky, nemám ráda těžký kufr a je zbytečné tahat s sebou plná balení na pár dní. Proto mě potěšil. Tak držím palce, ať se ti tvůj SB taky líbí ;)

      Vymazat
  2. Taky už si ho musím někdy koupit konečně! :D

    OdpovědětVymazat
  3. Já čekám, až mi zítra dojde :( ale stejně už vím, co tam bude, protože na FB se tomu obsahu vyhnout nešlo :)
    http://ultraviolentrock.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se jim moc nepovedlo, že je neposlali v jeden den :( Tak ještě můžeš přemýšlet nad tím, jaký výrobek od Lush tam budeš mít a jaký aroma tělovýho másla, v tom se ty boxíky lišily...

      Vymazat
    2. Však právě, tím se pořád napínám :)

      Vymazat
  4. Mě se nejvíc líbí ta krabička, žlutá začíná být moje nej barvička.. :-)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/05/vybarvi-se-do-fialova.html

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář ke článku, Radka.