středa 28. května 2014

Dračí krev - Diet Esthetic Dragon´s Blood sérum


Dneska vám chci představit výrobek, o kterém se nyní hodně mluví. Jedná se o dračí krev. Byla jsem v šoku, když jsem zjistila, že draci fakt existují! Nějak mi to uniklo, protože televizi už několik let nesleduji. Takže až díky tomuto přípravku jsem se dozvěděla, že draci byli opravdu objeveni, a to v létě roku 1999. Drak skalní, (lat. dragonus rupes) žije v údolích Himalájí. Jeho krev je získávána složitým způsobem při úplňku, a to tak, aby drakovi odběr nijak neublížil. Navíc musí speciální tým mít na sobě sterilní ochranný oděv, což draky často plaší, takže se jedná o složitý úkon. Draků bylo ke konci loňského roku napočítáno pouze 27 kusů, proto je jasné, že jejich krev je velice vzácná. Musí být navíc zpracována ihned po odběru, aby se nesrazila a mohla se pak dále využívat v kosmetickém a gastronomickém průmyslu. Je hodně ředěná a promíchána s dalšími surovinami, jako např. bambusové máslo a sobolí trus, který slouží jako přírodní konzervant.





No, ale já si myslím, že pohádek o drakovi jste slyšeli už dost, takže nebudu ani já dál vymýšlet pohádky. :)))) Samozřejmě, že se nejedná o krev z draka, ale o mízu z jednoho stromu.


Dračí krev je z produkce společnosti DietEsthetic. Sleduji jejich stránky a jednou tam měli soutěž, takový kvíz, takže jsem to zkusila a VYHRÁLA! :) Jupí... Štěstí chodí do kola... vlastně chtěla jsem říct: Smůla v lásce, štěstí ve hře. :P
A pak výrobek přišel v krásně zabaleném balíčku a já se kochala. Bylo to začátkem dubna. Všechno to vypadá tak luxusně, krabička, lahvička. Takže netrvalo dlouho a přešla jsem ze svého v té chvíli používaného séra (Botocell) na dračí krev. Čachtické paní taky pomáhala k omlazení krev a taky nebyla z pannen, ale z bylinek.


Dietesthetic je španělská firma vyrábějící kvalitní pleťovou a tělovou kosmetiku. Značnou část svých zisků investuje do nových technologií, výzkumu a vývoje, díky čemuž se může chlubit unikátním složením výrobků s obsahem látek dobře působících na pleť a pokožku. Firma od svého založení v roce 1985 vyvinula velké množství produktů. Mezi takové nejpopulárnější na našem netu patří určitě Dračí krev, Hadí jed, Včelí jed, Hlemýždí sliz. No uznejte, není to tak hororové, až je to lákavé? A jak čtu různé recenze, zatím samá spokojenost. Tak já budu v hodnocení hodně přísná.





Je to zvláštní, ale moc se mi líbí i ta pitomá krabička. Nová byla ještě zabalená v celofánu. Je černá, s potiskem dračí kůže. Ano, takhle by určitě vypadala, kdyby draci existovali. S červeným magicky vzhlížejícím nápisem BLOOD. Vyrobená z pevné lepenky, vnitřek upravený tak, aby v něm lahvička hezky seděla (vlastně stála).  Já vím, je to jen obal, ale za ty dva měsíce jsem ho ještě nevyhodila a mám ho vystavený na poličce. Inu, pocházím z města papíru, tak možná proto umím ocenit i pěkný obal

Dračí krev samotná, tedy Dragon´s Blood je červená pryskyřice získávaná z naříznuté kůry posvátného stromu peruánských indiánů, jehož domovinou jsou deštné pralesy Střední a Jižní Ameriky. Obsahuje látky, které mají úžasné antioxidační schopnosti - 50x silnější než vitamin E. A tak s tímto sérem bojujete proti předčasnému stárnutí, má vyhlazující a vypínací účinky, napomáhá při problémech s akné a využití najde i jako prevence strií. Neobsahuje žádné minerální oleje, kvůli kterým by se pleť ucpávala. Je určené pro všechny typy pleti k rannímu použití pro okamžité vypnutí pleti nebo jako intenzivní noční sérum. 

Objem lahvičky je 100 ml a dávkuje se pomocí pumpičky. Je to takový ten systém, kdy se automaticky zvedá vnitřní dno a tím pádem v lahvičce nic nezůstává usazené a celý objem využijete pro svou krásu. Lahvička je červeno-zlatá s průhledným krytem. 





Sérum má jemnou konzistenci, není nijak mastné, na obličej stačí v pohodě 1 - 2 dávky pumpičkou, 1 dávka = viz následující fotka. 



Lehce se roztírá, nijak nedřete kůži. Rozmažete ho krásné do ztracena. Já si ho dám do dlaně, pak v dlaních rozetřu a naklepu na obličej a krk. Hrozně mi to připomíná rituál, když si chlapi dávají vodu po holení :) . Ona to ve mně evokuje i ta jedinečná vůně. Přemýšlím, jak ji popsat... No prostě, první dojem - nějaká luxusní pánská jemně kořeněná voda po holení. Možná mi připomíná trochu i les, i když ne až tak úplně, jestli ona to není vůně deštného pralesa, ten jsem jaksi ještě neměla příležitost očichat. 


úplně rozetřené sérum
rozetřené sérum

Když tedy sérum dáte na obličej, cítíte nejprve takový jemně chladivý pocit (vždyť říkám, voda po holení, ehm dobře, jemný balzám po holení). A pak se docela dost rychle vsákne do vaší pleti. Abych byla přesnější, je to tak 1 minuta. Ale podotýkám, že mám suchou, hodně savou pleť, která ráda nasaje všechno, co se do ní vejde. Je samozřejmé, že co tu píšu, jsou moje dojmy a moje zkušenosti. :) Po nasáknutí má pleť lesklý odlesk.

A teď přejdu k negativní stránce věci. Abych teda napsala taky nějakou kritiku. Po vsáknutí séra mám pleť jako by olepenou. A to mi vadí. Sice se to pak ztratí, když si dám nějaký denní (noční) krém, make-up, pudr. Ale kdybych třeba chtěla nechat na noc jen to sérum, tak tohle by mi bylo nepříjemné. Když se mi obličej lepí, vzbuzuje to ve mně pocit, že se mi na něj nalepí prach a ucpou se mi póry. Nakonec je to z pryskyřice a každý, kdo byl v lese, tak ví, že pryskyřice (alias smůla) lepí, takže možná tím to bude. A vypínací efekt? Je mi 42, takže mám už pleť povadlou. Bohužel vypínací efekt nepozoruji. A do třetice všeho špatnýho, tím jak pleť dostane takový lesk, vynikají moje zvětšené póry vedle nosu. Ve dne se to překryje make-upem, ale co v noci? Vlastně chlap tyhle detaily nevidí. 

Když jsem nakousla téma chlap, napadá mě otázka: zkoušíte někdy, jak výrobky chutnají? Já ano. Teda ne že bych si ho vymáčkla do pusy přímo a dala si ho jako zákusek, ale když jej mám rozetřený a vsáknutý třeba na ruce, olíznu. Přece jen, co kdyby v noci byla vášnivá líbačka :) V tomto případě to není taková hrůza, je jen mírně (fakt mírně) nahořklý. Ostatně nemusíte se ani líbat, stačí, když se vám při aplikaci dostane na rty a ty si pak samy olíznete. Ale v tomto ohledu znám horší séra. :)



Shrnutí (no to je dlouhý článek, ale nemohla jsem jinak, přeci všechno uvedené bylo důležité).
klady: 
  • pěkné balení s pumpičkou
  • jemná konzistence
  • lehce se roztírá
  • rychle se vstřebává
  • příjemně voní
  • pleť uhlazuje - lesk

zápory:
  • pleť se lepí
  • nemá liftingový efekt

neutrální:
cena - 470 Kč, ale je to 100 ml, některá séra mají 50 ml a stojí víc než 250,-, takže cenu beru jako vysokou, leč přijatelnou






Láká vás vyzkoušet tento výrobek? Měly jste už nějaký výrobek z dílny Dietesthetic? Mě moc láká krém s včelím jedem, ten by pro moji zralou pleť byl asi lepší, tam by nejspíš k vypnutí pleti (dle popisu a recenzí) dojít mělo. Snad si na něj brzy našetřím. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za váš komentář ke článku, Radka.