neděle 4. ledna 2015

Předsevzetí - moje šílené plány na 2015



Ahoj ženy,

dlouho jsem nic nenapsala, protože v mém životě se toho dělo moc. 

Docela jsem záviděla blogerkám, které psaly články o celodenním sledování pohádek, procházkách a hraní her, než je máma zavolá na oběd. Tak jsem si zavzpomínala na staré zlaté časy, kdy jsem ještě žila u rodičů a trávila celé dny ve svém pokoji. Samozřejmě bez internetu, bez mobilů, za to jsem měla šuplíky plné různých deníčků, skládala básničky, psala povídky a půl dne jsem trávila u svého toaletního stolku s obrovským osvětleným zrcadlem.

Teď už jsem máma a tím pádem jsem se musela o vše postarat, nakoupit, navařit, uklízet pořád dokola, do toho byly různé návštěvy jak u nás, tak my jsme jeli k rodičům odvézt dárky. Prostě a jednoduše, na psaní nebyl čas. Vlastně ani nálada.

No ale je tu nový rok, to číslo 2015 se mi na pohled líbí, i když ani nechci počítat, kolik už mi letos bude. Samozřejmě všem přeji, aby ten rok byl dobrý a plný lásky ve vašich srdcích.


Do nového roku vstupuji také plná nadějí. Věřím, že to nejhorší už mám za sebou a že vše bude už jen lepší. Sháním nějakou brigádu, protože poslední dobou mám fakt finanční problémy. A potřebuji nakoupit docela dost věcí do domácnosti i pro sebe. A chci si taky života řádně užívat, divadlo, kino, bazén, fitko, jenže na to vše jsou potřeba penízky. To raději ani nemyslím na to, že nejdražší položkou jsou děti. Obzvláště ty ve věku 13-17 let. (Starší nemám, ale doufám, že pak už začnou náklady klesat, ach ty má najivito.)

bod 1. 

Přestala jsem kouřit. Hrozně se mi to píše. Od rána nemyslím na nic jiného než na cigaretu. Už několikrát jsem překonala nutkání, jít si nějaké koupit. Mám to kousek k benzínce. Ta závislost na nikotinu je bohužel veliká. A to jsem nebyla silný kuřák, asi 5-10 cig. denně. Jenže i tak je to těžký. Přestala jsem včera. Takže dnešek je dost kritický Fakt nevím, jestli to vydržím nebo si večer u táty jednu vezmu, protože k němu jedeme a s ním jsem si vždycky zapálila. Ach jo. Víte, co je na tom nejhorší? Že mi to moc chutná, že mě to baví. Že jsem nepřestala z vlastní vůle. Sice rozum mi říká: Nekuř! Máš astma, máš problémy s oteklýma kotníkama, žloutnou ti strašně zuby a smrdí to. Ale ta chuť je fakt příšerná. Kdyby aspoň bylo teplo, šla bych si zaběhat. Ale je zima, vítr a tma. Celý den piju vodu a dělám dřepy, abych tu chuť zahnala. Vím, že když vydržím cca 3 týdny, už to půjde. Přestala jsem totiž už několikrát, ale to jsem k tomu měla důvody, např. těhotenství, práce mezi lidmi apod. V prosinci mi bylo líto, že si nemůžu koupit svoji vysněnou rtěnku L´Oreal JLo, když byla v akci za 199,-. Neměla jsem už na ni, bylo potřeba nechat penízky na jídlo na svátky. No a pak jsem si koupila 3 krabičky cigaret, které stály 210,-. V tom mě napadlo, že jsem místo toho mohla mít tu rtěnku. Že mi je moc líto peněz za cigarety, když musím počítat každou korunu. Takže z jedné části přestat chci, z druhé se ozývá ta chuť. Ale prostě to dám, důvodů, proč přestat, je docela dost a jsou takové rozumné. 


vzpomínka na prosinec


bod 2. 

Další cíl do nového roku, který je možná dost neobvyklý a pár lidí si nejspíš řekne, že jsem fakt blázen. Vlastním dětem jsem o tom raději ještě ani neřekla. Začnu tedy informací, že mě vždycky bavil tanec. Moc jsem si přála být tanečnicí, tančit v nějaké taneční skupině nějaké choreografie. Jenže za mých mladých let takové kroužky nebyly :( Leda tak v Praze možná. Pak jsem měla děti, práci, domácnost a na tanec nebyl pořádně čas, i když jsem 2x začala chodit na břišní tance, jenže jsem to časově nedávala a skončila u domácího výukového DVD a nakonec s tím sekla. (Tedy dala si pauzu na dobu neurčitou). Pak jsem zkusila Street dance, jenže to dojíždění bylo zas nákladné, takže to mi taky dlouho nevydrželo. 

No a teď mě napadlo, že zkusím Twerk. Mám prostě od přírody velký zadek. Ale opravdu hodně velký, už nejedna zahradní plastová židle nepřežila ten nápor. Jenže mě to nikdy netrápilo, protože si zadek nevidím. Chlapům se to líbí, mně taky, takže co. Tím pádem je pro mě Twerk to pravé. Nelíbí se mi, když ho tančí holky, co nemají vůbec žádný zadek. Ať si říká, kdo chce, co chce, podle mě nejde jen o pohyby, ale taky o ten tvar. Tak uvidím, jestli tady v okolí najdu nějaký kurz Twerku nebo skončím jako samouk, ale rozhodně se do toho pustím. Vždyť i v mládí, kdy Twerk nikdo neznal, jsem to na diskotéce uměla pěkně rozklepat a roztočit. Vrtění prdelkou je prostě fajn. Sexy a určitě i zdravé. Jo, dělám pořád blbosti, z toho asi nikdy nevyrostu. 


Tady ukázka z taneční školy v Praze:



bod 3.

Třetí takový můj cíl na začátek roku je vztah. Měla jsem už 4 rande s jedním chlapem. Je mladší a kdo sleduje instagram, ten nás tam mohl o Silvestra vidět. Tak jsem zvědavá, jestli to tentokrát vyjde, mám fakt na vztahy smůlu a přitahuju pořád stejné typy. Takže se musím obrnit trpělivostí, víte, jací jsou muži. Snažit se vidět to dobré a přijímat to, co se mi až tak nelíbí. 

Takové všeobecné zamyšlení, jak by měl vypadat můj partner?
  • vysoký
  • upravený
  • čistotný
  • vtipný
  • hodný
  • milující, umí lásku dávat najevo
  • věrný
  • pracující
  • s řidičákem a autem
  • ochotný jít bydlet ke mně
  • ráno mi nosit kafe do postele


Jaký být nesmí?
  • nesmí lhát
  • nevěrný
  • smradlavý (od úst až po nohy)
  • s trapným humorem, šovinista



Tak nevím, jestli vůbec někdo dočetl až sem. Dneska to byl jen takový kecací článek o tom, co jsem vymyslela do nového roku. Cílů mám napsaných víc, ale tohle jsou 3 největší. Mezi dalšími mám také psaní článků do blogu, tvorba videí, rozšířit okruh čtenářů a další.

Jaké plány v tomto roce máte vy? Čeká vás nějaká významná událost?


17 komentářů:

  1. mňa čaká koniec školy a sťahovanie sa z domu cez polku Slovenska :) čiže korunky treba šetriť kde sa dá :) držím palce s chlapom, tancom aj s prestaním fajčiť :) ja fajčenie nepodporujem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to držím palečky, ať školu zdárně dokončíš, ale ty jsi šikovná, takže vůbec nepochybuju. A jakto že se budeš stěhovat tak daleko? Máš tam práci? A kde to bude, jestli to není tajný? Jinak moc děkuji :)

      Vymazat
  2. Drzim palce, aby sa Ti podarilo prestat fajcit.
    Kaviareň u mačky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :) Držím se, ale je to pořád těžký, i dnes 4. den mám stále chutě, ale už na to nemyslím celý den, když se nějak zabavím, na chvíli úplně zapomenu. Musím to dokázat. Vždycky, když jsem přestávala, byly nejtěžší ty první tři týdny.

      Vymazat
  3. Držím ve všem palce :-)) krásný článek a pobavil mě.
    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) a jsem ráda, že jsi v tom našla ten můj humor :D

      Vymazat
  4. Moc fajn článek. Už jsem netrpělivě čekala kdy bude další článek a dočkala jsem se. Instagram sleduji a doufám že to vyjde s tím novým. S cigárama držím palce a je pravda, že člověk určitě pak hodně ušetří. S tím twerkem je to fajn nápad. Já chci začít cvičit jógu, už kdysi jsem chodila na jógu a moc mi to pomáhalo. Chci se k tomu vrátit. Na youtube je toho mraky, takže určitě co nejdříve začnu.
    Jinak přeji mnoho úspěchů s blogem v roce 2015, hodně lásky a hlavně zdraví.
    SimonetaBlog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simčo moc díky :) Ta jóga je taky super nápad. Mohla bych se mrknout po yt a nějakou taky zkusit. Prý je dost dobrá na pročištění mysli. Já už toho zkusila hodně, ale vidíš, zrovna jógu ještě nikdy. :) V mládí jsem si myslela, že je to pro důchodce :)

      Vymazat
  5. Ja držím palce hlavne, aby vyšla tá jednotka! Veľa síl a všetko dobré;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Vypadá to, že to tentokrát s tím kouřením zvládnu. Motivují mě zuby, každý den zkoumám, jestli už mi bělají :D

      Vymazat
  6. Takže, v prvom rade šťastný nový rok a veľa šťastia v plnení predsavzatí. :) ja som si na tento rok žiadne nedávala, pretože viem, že by som ich asi nesplnila. :) ps.: skvelý článok

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Domi :) No však si rúzné cíle člověk může dávat kdykoliv během roku. Já si je taky nedala hned 1.1. :) Protože těm novoročním nevěřím. Je fakt, že s kouřením by se mi líp přestávalo na jaře, kdy můžu chodit víc ven. Ale zas v létě se válet u bazénu bez cigarety by bylo těžké :) Teď jsem totiž kouřila asi 5 let :/ Fuj.

      Vymazat
  7. Tiež som svojho času fajčila, svojho času aj krabičku denne. Ale závislosť sa u mňa nikdy v tomto smere neprejavila, sekla som s tým zo dňa na deň úplne bez problémov. Stačilo "nemať čas" na fajčenie a iné záujmy.. :-) Čo sa týka vzťahov, tiež som mala šťastie skôr na tých nesprávnych. A ako som tak teraz čítala tvoj popis "ideálneho" muža, tak to vlastne priateľ do bodky spĺňa ( okrem toho, že ja bývam uňho a mohol by byť vyšší, aj keď 186cm je pomerne slušné), dokonca aj kávičku do postele mi nosí každé jedno ráno.. :-)

    Nech sa teda v Novom roku darí plniť všetky ciele a predsavzatia! :-)

    papi-lapi.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Pauli, už z tvých videí jsem si říkala, že musíš mít bezva přítele. Moc ti to přeju, najít toho pravého je stejně to největší štěstí v životě. Byla jsem dlouho s dětma sama a není to prostě ono. Jak pro ženu, tak pro děti. A neumím si tě ani s cigárem představit, to je fajn, že jsi přestala. :) Tak hezký rok :)

      Vymazat
    2. Moc ďakujem, aj keď tie videá ešte tak super neboli. Akurát som točila nové, už na novú kameru a to je už o niečom inom. Kvalita, môj výzor a snáď i prejav. Neviem sa dočkať, keď video zostrihám! :-) Na chlapov som vôbec nemala šťastie, takže tohto súčasného som dostala za odmenu.. Prišla som na to, že keď človek najmenej chce a hľadá, tak sa objaví "princ".. :-)

      Tak keď si ma nevieš predstaviť s cigaretou, tak to už vôbec neviem, či s cigarou áno. Pretože klasické cigarety už nefajčím vôbec, ale 2-3krát za rok si doprajeme s priateľom cigaru a whisky. Trochu iná "romantika". :-)

      Vymazat
  8. Díky. Zatím pilně trénuju doma, zjistila jsem, že potřebuju ty svaly pořádně vypracovat :D Takže hooodně dřepů na různý způsob každý den a půlky stahuju, kde se dá. :) Zatím to zkouším podle videí, ale je to složitější, než to vypadá. :) A to mám základ z těch břišních tanců. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Krásně jsi to napsala :) Doufám, že ti to vydrželo a nezapálila sis! Já jsem byla silný kuřák, pracovala jsem jako barmanka a za den jsem v práci vykouřila kolem 3 krabiček. Přestala jsem ze dne na den až, když jsem zjistila, že jsem otěhotněla, takže jsem měla velkou výhodu v té motivaci. Věděla jsem, že si zapálit prostě nesmím. Ale vydrželo mi to a už se k tomu určitě vracet nechci, určitě né teď, když mě chytl ten zdravý životní styl :D Jinak se vztahem ti budu držet palečky a twerk dporučuju, je to super. Nemohla jsem sice na lekce chodit pravidelně kvůli mimču, ale byla jsem párkrát a ještě teď si doma občas zadkem hodím :D http://behappyandbefiit.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář ke článku, Radka.