sobota 14. listopadu 2015

Šmakujto - box pro gurmány - listopad 2015 + VIDEO

Ahoj všem pilným lidičkám, pro které také platí rčení, jak k jídlu, tak k dílu. Na mě to sedí, jsem občas hyperaktivní, ale netajím se tím, že ráda jím. Díky tomu i ráda vařím. A jak ráda experimentuju při líčení a ráda zkouším novinky v kosmetice, stejně tak ráda objevuji i nové chutě a vůně. Jsem prostě takový typický labužník, co si umí užívat krásy života všemi smysly. 




Nedávno jsem měla jeden box od Šmakujto k recenzi (ZDE). Nám doma se tento box fakt líbil. I když jeho cena je 599,- Kč, přesto jsme se shodli, že by bylo super moci si ho někdy objednat. 

Využila jsem tedy situace a příležitosti, že slavíme dvoje narozeniny. A objednala jsem listopadovou edici.

Dnes v pátek 13. box přišel. Pravda, kurýr dorazil až kolem 15.hod, ale 2x mi předtím volal, domlouvali jsme se, kde box převezmu, vše bylo bez problémů. 

Když jsem dnes sdělila dětem, že jsem box objednala a že už dnes přijde, byly překvapené (mile) a dcera v té radosti souhlasila, že se mnou box  rozbalí před kamerou. 

V boxu bylo tentokrát 6 výrobků. Box obsahuje pokaždé produkty od malých výrobců, méně známých, takové, které se neprodávají v běžných obchodech. Pro nás to tedy znamená, že bychom na ně jen tak nenarazili a leckdy bychom ani nevěděli, že něco takového existuje. Navíc jde vždy o výrobky bez umělých barviv a dalších škodlivin. 

V listopadovém boxu nám asi největší radost udělaly čokoládové pečené müsli. Kdo by to byl řekl. Kupujeme je často a za ty roky se jich u nás snědlo už obrovské množství. Ale musím říct, že tyhle z produkce Janova pec, byly snad nejlepší, které jsem kdy ochutnala. A to nebyly rozhodně nejdražší. 

Jejich kouzlo asi spočívá v tom, že v nich je 10% belgické čokolády, velké množství neskutečně dobrých oříšků a žádné rozinky. :) Obávám se, že nám vydrží tak max. 2 dny, ale rozhodně se chystám objednat další. Vážně výborná chuť!

Cena 109,- Kč (400g)




Druhou dobrůtkou v boxu byla tato slaďoučká pochoutka Olivebranch ze sladkých černých oliv, fíků a mandlí. My máme rádi jogurty a vše, co si do nich můžeme sami přidat. Tohle si ale umím představit i na zmrzlině, lívanci a klidně i v nějakých vepřových závitkách. Hodí se i k sýrům. 


Cena 149,- Kč




Třetí, co je chuťově sladko-ostré jsou tyto VIP Nuts jumbo arašídy v pražené cukrové krustě s příchutí chilli. Opět delikatesa, které se těžko odolává. 


Cena: 65 Kč



Čtvrtou věcí v boxu je kvalitní anglický organický čaj The Berry Best s ovocem, vůně malin a dalšího ovoce, ibišku a máty, je z něj cítit ihned. Čaje jsem vypila už dva. A přišly mi k chuti, protože v tomto období piji až 5 čajů denně. Obsahuje 15 porcí čaje. 

Cena: 165 Kč


Pátou laskominou pro naše jazýčky je tento tuzemský výrobek - Moravská vinná omáčka. Opět zajímavá věc, jejíž využití si umím představit v tolika formách, že bych využila i mnohem větší balení. Chuť je mírně nasládla a kořeněná, připomíná mám vůni perníčků. Má využití jak v teplé tak studené formě, hodí se k marinování mas. 

Cena: 99 Kč 


A poslední věcí v boxu byly tyto Emily Fruit crispsy z banánů. Krásně žluté a ač křupavé, sušené, přesto v puse chutnaly jako čerstvé banány. Takové to zdravé mlsání na chroupání i vynikající přísada do jogurtů nebo ovesné kaše. 

Cena:  65 Kč


Šťavnaté a doonale křupavé plátky žluťoučkých banánů vyrobené z pouhých dvou surovin, ovoce a kapky oleje, obsahují 4x míň tuku než klasické bramborové chipsy. Neobsahují žádný přidaný cukr, aditiva či konzervanty. 

Box se nám líbil (mluvím za sebe i obě děti), vše využijeme. Je fajn, že box dorazil v pátek, ale je mi jasné, že do neděle z toho nebudeme mít už nic. Ale ten zážitek za to stál, dobré chutě, překvapení při rozbalování. 


Jelikož si můžete objednat i něco ze starších edicí, vybrala jsem ještě 3 pochoutky sama, a to následující:

Malinové Masrchmallows, které jsme už jednou měli (ZDE) a fakt nám moc chutnaly. Nyní je chci použít nakrájené do zmrzliny a do horké bílé čokolády. 



Dále jsem neodolala další laskomině v podobě kakaových bobů. Chutnají dobře, jsou křupavé a sladké. 



A poslední, co jsem chtěla zkusit, je tento ledový čaj inspirovaný marockým čajem (o mé cestě po Maroku se můžete dočíst ZDE). 



Takže jsme si dnes zamlsali, něco zbylo na snídaní, něco použiji při vaření sobotního oběda. :) Jelikož máme narozeniny, mohli jsme si bez výčitek investici do těchto gastronomických specialit dopřát. Nás by tohle bavilo každý měsíc, ale bohužel mám měsíčně tolik placení a jiných potřeb, že si box pravidelně kupovat nemůžeme. Tak třeba to zas zkusíte vy, určitě mi kdyžtak dejte vědět, jak jste byli s tímto boxem spokojení. 

Zde se můžete na video z rozbalování podívat:


Co na to říkáte? 
Také máte rádi jogurty a vše, čím si je můžete sami dochucovat? 
Já moc nejsem na maso, já jsem na to sladké, tyhle pochoutky bych mohla jíst denně. :) 

7 komentářů:

  1. Ten čaj by mi udělal asi největší radost vypadá skvěle :) Určitě natoč další video s dcerou :)

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nám už po 2 dnech z boxu skoro nic nezbylo, vše bylo fakt mňamózní. :))) Dceru zkusím zas na něco přemluvit. :)

      Vymazat
  2. Všechno vypadá strašně hezky a video je super ! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Great items and video:)
    Have a lovely weekend!:)
    kisses

    http://irreplaceable-fashion.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  4. No sbíhají se mi chutě, sladké já můžu. A ten krásný vzkaz pro Lauru je moc moc hezký :) Tak hlavně hodně zdraví, štěstí a pohody k těm vašim narozeninám :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář ke článku, Radka.