pátek 8. ledna 2016

Moje štětce a jak je čistím


Ahoj ženy,

poslední týdny mám stále tolik práce, že se nějak nestíhám věnovat blogu. Alespoň na FB jsem aktivní, natočila jsem už několik videí, ale většinu jsem nakonec musela smazat, protože se mi nějaké části nezkopírovaly. 


Ale dnes mám chviličku času, než pojedu pryč, tak vám chci napsat něco o mých štětcích. Snažila jsem se natočit i video, jaké štětce nejčastěji používám, jenže i u toho se mi nějaké části vymazaly. Nebudu ho tedy zveřejňovat na youtube, ale pokud ho chcete už dnes vidět, najdete ho na konci článku. Jinak se budu snažit ho natočit znovu, CELÉ a lépe zaostřené, to pak bude normálně na youtube kanále. 

Po Silvestru a spoustě líčení jsem měla pořádnou hromadu špinavých štětců. Proto jsem se musela pustit do čištění. A jak tedy štětce čistím?

Dříve jsem štětce prala šamponem pro miminka, ale myslím si, že to štětcům moc neprospívá, protože se voda může dostat až do místa, kde jsou štětiny přilepené. Tím pádem se snižuje doba životnosti štětců. Šampon je vyčistí, ale vlastně je nedezinfikuje. Jenže jak líčím zákaznice, musela jsem začít štětce i dezinfikovat. Tak jsem si někdy před rokem pořídila první balení spreje Ebelin, který byl v té době novinkou a hlavně dostupný v DM drogerii. Mám už třetí balení. V listopadu jsem si pořídila sprej od Makeup Revolution, chtěla jsem zkusit, zda nebude lepší a líbí se mi jeho větší objem.

Co se týče štětců, které používám "na sebe", tak ty od světlejších pudrových stínů čistím po použití na sucho, pomocí drsné houbičky zasazené do plechového pouzdra od Bel tamponů. Ale jednou za týden i ty čistím a dezinfikuji. 



Mám momentálně dva pomocníky, a to známý sprej Ebelin z DM drogerie (cena kolem 100 Kč) a z e-shopu namalujse.cz mám sprej Makeup Revolution (cena kolem 200 Kč). Používají se v podstatě stejným způsobem. 




Na menší štětce, tedy na štětce na oči, které jsou jen od pudrových stínů, stačí sprej nastříkat, nechat chvíli působit, otřít do ručníku, papírové útěrky apod. a celý tento postup ještě jednou zopakovat. Pak už dám štětec sušit. 

Pokud čistím větší štětce (na pudr, tvářenku, make-up apod.) nebo štětce na krémové stíny (color tattoo apod.), naliji si trochu čistícího roztoku do misky, štětec na chvíli ponořím, zamíchám, promačkám o dno a opět "špínu" odsaji do ručníku. A celé zase opakuji, dokud není štětec čistý. V tom samém roztoku provedu první čištění třeba 5 štětců, pak roztok vyměním za nový a opakuji. 










A nyní moje zkušenosti s výše uvedenými roztoky. Oba mají rozprašovač. Z mého pohledu je lepší Ebelin, protože lépe čistí a voní. Ale když čistíte štětce hodinu, smrdí vám už oba. Ebelin lépe čistí, což vidím hlavně u štětců s bílými štětinami. Ebelin je dokáže vyčistit do původního stavu, že jsou zas jak nové. MR také vyčistí, ale na bílých štětcích nechává takový barevný nádech. Problém má třeba s růžovými stíny, které drží a drží. Ebelin je nakonec vyčistí, ale je třeba třeba 4x opakovat. 


po vyčištění sprejem Makeup Revolution

po vyčištění sprejem Ebelin


a ještě jedna ukázka:


po vyčištění sprejem Makeup Revolution

po vyčištění sprejem Ebelin


moji miláčci :D



 






Dobrou chuť! Proč? Čtěte dále.


Jelikož mi bylo jasné, že mi tentokrát čištění zabere více času, než jindy, udělala jsem si k tomu kafe. Ani nevím jak, ale při stříkání na štětce se mi rozstříknutý Ebelin dostal do kafe. Což jsem zjistila ihned po napití kávy. FUJ tajb! Nepříjemný pocit v celé dutině ústní, jak kdybyste cucali mýdlo a zapili ho panákem vodky. Ihned jsem hledala na lahvičce, jestli to není jedovaté, ale nic jsem tam nenašla. Přežila jsem. Ale znovu bych to zažít nechtěla, takže už nikdy k čištění štětců pití ani jídlo. :)



A tady už slíbené video jen pro ty, co dočetli až do konce, co nechtějí pár dní čekat, než video natočím znovu. Ať taky vidíte, jak to vypadá, když se "youtuberkám" nedaří. Strávila jsem nad tím dva dny a výsledek k ničemu, ale právě pro ten čas, co jsem tomu věnovala, mi je líto ho jen tak vymazat. :)

Najdete ho zde: https://youtu.be/MexUMQ8sqG0


(Mělo by být online kolem 16.hod)



Přeji vám krásný víkend. :) 

24 komentářů:

  1. mala som ten sprej, uľahčoval robotu, ale už som si ho nekúpila a čistím len s použitím šampónu :) až vtedy mám pocit naozaj umytých štetcov :)

    OdpovědětVymazat
  2. Štetce normálne čistím pomocou šampóna alebo mydla. Mám aj čistič od Ebelin, ten však používam vtedy keď sa potrebujem rýchlo nalíčiť a náhodou nemám vyčistené štetce. Bez neho si niekedy neviem predstaviť život :) Kika - Blog for smile

    OdpovědětVymazat
  3. Občas mě až překvapuje, jak moc dokáže ten štětec být špinavý :D Jinak čistím hlavně dětským šamponem :)
    HAUTE BASICS urban decay giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si někdy říkám, že polovina make-upu nakonec zůstane ve štětcích. Což je škoda. :)

      Vymazat
  4. WOW takových štětců! To je sen ♥ Ebelin mě zaujal, někdy vyzkouším :) A ten hnědý kalíšek z videa (hned první, ve kterém máš štětce) mám tady! Nebylo to z nějaké zmrrzky?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anooo :) To byly dobré zmrzlinky, tahle myslím byla s oříškami. Ještě máme jednu podobnou keramickou nádobku, zas od nějaké jiné. Moc se mi tenkrát líbilo, že u některých byl nápis (v restauraci), že nádobku si můžeme vzít. :)))) Akorát je docela brzy přestali prodávat a od té doby jsem je nikde neviděla. :)

      Vymazat
  5. Tedy krásná sbírka štětců! :-) ten Ebelin mám také, ale nejraději čistím tak, že si na dlaň dám trochu dětského šamponu s vodou, "ošmudlám" v tom štětec a vymývám dokud není čistý, takže i několikrát za sebou ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem to tak dělala a i teď mě to občas chytne, že jednou za čtvrt roku je umyju šamponem. Ale zvykla jsem si nějak na ty spreje. Jinak když je myju šamponem, mám k tomu takovou silikonovou chňapku, která se prodává jako chňapka na horké hrnce, stály mě asi 40 Kč/ks, koupila jsem je ale s cílem, že na nich budu šmudlat štětce při praní, protože má takový vroubkovaný povrch. Taková levná náhražka podobných rukavic prodávaných jakože na štětce. :)

      Vymazat
  6. Páni, páni ty máš tedy pořádnou sbírku štětců. :)
    Velmi užitečný článek. Já osobně čistím jen Ebelinem, který je super a nenechává štětinky mokré. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tomu říkám pořádná dávka štětců ;-) Já mám sice čistič Ebelin doma taky, ale nejradši mám stejně čištění pod tekoucí vodou s šamponem nebo tekutým mýdlem.

    www.simply-pleasures.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Páni, to je pěkná sbírka štětců :) Já mám menší sbírku štětců, a tak se mi nechce ''utrácet'' za čističe, tak štětce čistím šamponem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobré je, že se ten čistič snad ani nemůže zkazit, mně ten první vydržel hodně dlouho. Teď peru štětce často, tak jsem ráda, že ho mám. Hlavně to dělám i kvůli dezinfeci štětců. Ale když jsem líčila jen sebe, taky jsem používala šampon. :)

      Vymazat
  9. Káťo, on ten sprej ty tuky rozpouští, ale pokud to na štětec stříkám, musím to opakovat 2x-4x, podle toho, od čeho štětec je (např. color tatoo drží víc než třeba make-upy). Nejvíc se mi osvědčilo, když trochu spreje naliju na dno misky a štětec tam ponořím. Je vidět, jak z něj všechno stéká a v tom roztoku to nezůstané rozmíchané, ale oddělené - když štětec vytáhnu, sedá si to ke dnu jak logr v kafi. Takže i v tom "špinavém" roztoku vyperu třeba až 5 štětců. Když je pak otírám do ubrousku nebo útěrky, jde z nich všechna "špína" lehce dolů. Pak tedy dám do misky zas čistý roztok a ještě to zopakuju v čistém. Proto jsem přestala štětce předmývat šamponem, jak jsem je čistila do té doby. Jsem s tím Ebelin spokojená. Jen je potřeba nechat štětec vyschnout, protože když jsem ho jednou šla hned použít a nebylo to suché (vyprchané), tak mi slzely oči. Spotřeba mi připadá nižší, když trochu 2x naliji do misky a vyčistím 5 štětců, než když na každý 4x stříknu (stejně se pak hodně rozletí i vedle).

    OdpovědětVymazat
  10. Jéé, taky chci mít takovou sbírku štětců! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě budeš mít. :) Já měla nejdřív (před 20 lety) jen štětec na pudr. Pak přibyl štětec na make-up, pak první štětce na oči... Mně se zdá, že jich mám málo, že je za týden zvládnu zašpinit všechny. Ale je pravda, že za ty roky se jich sešlo dost, to mě kdysi ani nenapadlo. Myslela jsem si, že budu mít jednu sadu a konec. Ale to furt vymejšlej nějaký nový typy a já je hned musím chtít :D

      Vymazat
  11. Máš krásnou sbírku štětců :) také používám ten čistič od Ebelin a jsem s ním spokojená :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky :) Já jsem s ním také spokojená. V podstatě si to bez něj už neumím představit.

      Vymazat
  12. Tak to je opravdu pěkná sbírka štětců :)

    OdpovědětVymazat
  13. Tak to si děláš srandu, zrovna jsem dopsala článek, který jsem ještě v tomhle týdnu chtěla vydat a byl právě o čištění štětců...jo, být originální je těžké :-D Jinak, teď mě narozdíl od YouTube chytlo blogování. :-)
    www.plesatazpevacka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  14. To určitě nevadí :) Ano, znám to velmi dobře! Chtěla jsem udělat video o všech mých řasenkách a už ho dělá Barušminky, chci udělat nějaké líčení a pak to samé vidím u jiné youtuberky, v den kdy já ho stříhám. Rozhodla jsem se nakonec, že moc nebudu sledovat, co dělají ostatní, protože pak mi přijde, že všechna moje zapsaná témata zrovna někdo udělal taky. :D Já jsem zrovna dneska koukala na tvůj yt kanál, jestli nemáš něco novýho. Chybíš mi! :) Mně se tvoje videa moc líbily. PS: A do toho Děčína nakonec stejně nejedu. :/

    OdpovědětVymazat
  15. To je mi líto, že nejedeš, já bych videa strašně ráda dělala, ale vůbec nevím o čem, aby to bylo nějak originální...:/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ber to tak, že TY JSI originální. I kdyby všechny holky natočily třeba Ranní rutinu, tak ji bude mít každá jinou a diváci se stejně kouknou na všechny :)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář ke článku, Radka.