neděle 31. května 2015

UMA – paletka Smokey Colour Eyeshadow

UMA – paletka Smokey Colour Eyeshadow




Dnes vám chci představit jednu z mých květnových novinek, a tou je malá paletka stínů značky UMA. Je to můj první produkt této značky a koupila jsem ho v drogerii Teta, kde tuto paletku mají ve dvou odstínech za cenu cca 110 Kč. Já jsem zvolila tu v provedení Smokey, kde se mi líbí všech 6 odstínů.

Každý stín je v množství 1 g. Balení je docela bytelné, lehce se otevírá. Zavírá se zacvaknutím. Obsahuje aplikátor, který je z jedné strany molitanový a z druhé plochý štěteček. Ale použít se dá.





První stín je matný bílý a má docela slušnou pigmentaci, něco jako bílý stín z paletky Sleek, možná i nepatrně lepší. Nepráší a hezky se roztírá. Používám do vnitřní strany oka a pod obočí. 


Druhý stín je matný šedý, u toho je pigmentace horší, ale dá se bez problémů vrstvit a ve dvou až třech vrstvách krytí je. Hází odlesky do modra. Ze začátku se tvářil trošičku jako třpytivý, ale po setření horní vrstvy je matný. 


Třetí stín je opět matný šedý, v paletce vypadá světlejší než ten druhý, ale na oku s ním dosáhnete stejně syté barvy, opět je potřeba vrstvit, v první vrstvě je pigmentace slabší. Ten hází odlesky do modré až do tyrkysové. Na oku vypadá dobře a ráda ho používám.

foceno bez blesku pod žlutou žárovkou:

Čtvrtý stín matný hnědý, opět vyniká spíše ve dvou vrstvách. Dá se použít i na obočí, kde vypadá dost dobře. Stejně jako předchozí, aní tento nepráší. Jejich konzistence mi připadá skoro krémová, ač se jedná o stíny suché. I tento se tvářil mírně třpytivě, ale po setření horní vrstvy v něm žádné třpytky nejsou.


Pátý stín je černý třpytkatý. Je hodně pigmentovaný a má zvláštní konzistenci. Při nabírání působí dojmem, že bude hodně prášivý, nicméně když jej nanesu na oko, je také jako by krémový. Třpytky se ovšem někam vytratí, i když ho vrstvím, třpytky vidět nejsou. Krásně se roztírá a vytváří opravdu hezký kouřový efekt.


Šestý stín je matný černý nebo spíš antracitový. I ten se hezky roztírá a je ideální na kouřové líčení. Opět lépe vynikne, když se vrství.



Paletku používám cca 2x týdně a mile mě překvapila. I když tři stíny měly být třpytivé, tak nejsou. Horní třpytkatá vrstva se již setřela a pod nimi jsou prostě matné, ani na oku třpytky vidět nebyly. Ale to mi nevadí, možná naopak. Pokud bych třpytky chtěla, není problém si na oko dát nějaké stříbrné pigmenty, ale u kouřovek mi matné stíny vyhovují víc.

Myslím si, že cena je dobrá, jeden stín vyjde na necelou dvacku a všech 6 stínů mi připadá dobrých, spokojená jsem i s balením. Kdyby v paletce bylo i zrcátko, byla by ideální na cesty a úpravy během dne, na druhou stranu stejně v kabelce zrcátko nosím. Překvapil mě i použitelný oboustranný štěteček.

Stíny jsou kombinovatelné jak mezi sebou, tak je používám i při barevném líčení do záhybu oka, do vnějšího okraje na ztmavení, při přechodech mezi stíny a na obočí.

Co bych paletce vytkla? Nenapadá mě nic, mně takto zcela vyhovuje.

Koupila bych si paletku znova? ANO

A ještě na závěr jedno líčení s touto paletkou:


 na denním světle

s bleskem

s bleskem

s bleskem



9 komentářů:

  1. Paletka vypadá moc hezky. Docela mě udivilo, že v první vrstvě je to stín se třpytkama a potom po pár použití je z něho matný stín. Jinak je paletka docela levná. Já mám od UMA zase rtěnku, kterou jsem v Tetě koupila v akci za 20,- :-) Líčení ti moc sluší.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  2. Tuto paletku mám cca čtvrt roku a jsem s ní víc než spokojená. :-)) Sice nenosím tak výrazné líčení, ale opravdu moc mi vyhovuje. Je dobře pigmentovaná a drží celkem dobře.
    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem si dala víc vrstev, aby to na fotce bylo vidět. Ale jinak když mám oči otevřené, tak ono to moc nevykukuje, takže to taky nevypadá tak výrazně, i když si dám ty černé :)

      Vymazat
  3. Paletka vypadá zajímavě :-)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/05/tag-neziju-jen-makeupem.html

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá to celkem dobře, možná by to chtělo vyšší pigmentaci. Až budu v Tetě, určitě stojan UMA omrknu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Akorát u nás teda neměli testery :( Proto to byla taková koupě naslepo. :)

      Vymazat
  5. Taky ji mám doma, používám ji každý den a jsme s ní maximálně spokojená x)

    OdpovědětVymazat
  6. pěkný článek a na paletku se taky dívám vypadá moc krásně a odstíny jsou povedené ;)
    SISTERSHOODS

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář ke článku, Radka.