pátek 15. května 2015

Athena´s - ERBORISTICA krém proti vráskám s arganovým olejem a kyselinou hyaluronovou

foto zdroj: www.kokosovy-olej-bio.cz/

Dnes vám přináším článek o jednom ne slavném, zato hodně dobrém krému proti vráskám. Jelikož mi dávno bylo 40, zajímám se čím dál častěji o to, jak bojovat s prvními vráskami. Ale nezáleží na věku, někdo má vrásky už ve 20ti, jiný je nemá ve 40ti. Hodně záleží na genetice, na životním stylu, prostředí, stresu atd., však to znáte. Přesto si myslím, že každá ženská, když objeví kolem očí, rtů nebo nad nosem první vrásky, zapne určitý radar a začne hledat, co s tím.



Také stále hledám, občas se spálím a lituji pak vyhozených peněz, občas něco funguje a já se raduji, zejména když mi někdo neznámý řekne, že na svůj věk nevypadám. :) Takové věty fakt potěší, minulý týden mi to řekly dvě ženské, když jsme diskutovaly v drogerii, který make-up je nejlepší na zralou pleť. Ale zpět k tématu. Tentokrát to bude o krému, který mě mile překvapil a divím se, že jsem tuto značku dřív vůbec neznala.


foto zdroj: http://www.tendenceesence.cz/


Narazila jsem na e-shop tendenceesence.cz díky tomu, že jsem kdysi dělala porovnání arganových olejů prodávaných v ČR. Jak možná víte z mého videa o spotřebovaných produktech za duben, patří arganový olej od této značky k mým favoritům. Proto jsem se jednoho dne rozhodla vyzkoušet i jiné produkty této značky a jelikož mám ráda účinky arganového oleje, nemohla jsem odolat krému, který právě tento olej obsahuje, navíc i s dalšími ingrediencemi jako kyselinou hyaluronovou, gingo bilobou, výtažky z řas, jojobovým olejem, obilnými proteiny, vitaminy E a F, bambuckým máslem a ještě dalšími. Už jen z toho výčtu složení jsem očekávala, že krém by mohl být dobrý. Tedy účinný.

Erboristica di Athena´s je čistě přírodní italská kosmetika. Neobsahuje parabeny, silikony, barviva, rozpouštědla, není testována na zvířatech, má řadu certifikátů kvality, je zcela hypoalergenní. Zní to zatím hodně dobře.

Je balený v krásné krabičce se zlatými nápisy, krém je pak ve skleněném 50ml kelímku se zlatým víčkem. Přiznám se bez mučení, že jsem vždycky měla strach používat kosmetiku bez parabenů, protože věřím v to, že v malém množství neuškodí a naopak zabíjí bakterie, které se do produktu dostanou třeba tím, že do něj sáhneme. Takže jsem krém raději nabírala plastovou špachtličkou, kterou vždycky na přírodní kosmetiku používám, abych do ní nesahala. Tím pádem mohu říct, nezkazil se! :) Zvládla jsem ho dopotřebovat, přestože mi to trvalo skoro 10 měsíců. Nepoužívala jsem ho ale každý den, střídala jsem ho občas s jinými krémy, oleji a séry. A taky jsem měla tak nějak snahu si ho nevypotřebovat rychle, protože vždycky už tak po 3 dnech používání jsem měla pleť o poznání hezčí, takovou vláčnou, hydratovanou, rozzářenou. A s takovými přípravky mám pak tendenci si šetřit na horší dny, kdy je pleť hodně povadlá a suchá.





Tento intenzivní pleťový krém proti vráskám se dá použít jako denní i jako noční, to byla jeho velká výhoda. Protože někdy se probudím a mívám pleť povadlou a pak přemýšlím, čím ji rychle povzbudit. Po použití tohoto krému získá pleť krásný tonus díky gingo bilobě. Nejvíc jsem oceňovala schopnost pleť rychle hydratovat, což prostě levné krémy neumí, i když to často slibují. Na druhou stranu občas se mi stává, že po náročném dni mám pleť nejhorší večer, dehydratovanou, zarudlou. Pak přemýšlím, čím ji nakoupnout před spaním, v té chvíli mi opět dobře posloužil tento krém.

Cena tohoto krému je 458,- Kč. Není to zrovna málo, pokud nemáte potřebu s projevy stárnutí bojovat. Pokud však už o tom víte své, asi víte už i to, že jiné fungující krémy se pohybují ve vyšších cenových relacích, např. můj další oblíbený krém Eucerin Hyaluron-Filler cca 600,-, ty ostatní ještě dražší. Takže si myslím, že na to, jak je krém účinný, je cena slušná.

Konzistence krému je příjemná. Je takový mírně hutný, ale dobře se roztírá, takže na jedno použití stačí množství, jaké vidíte na fotce. V porovnání s jinými levnějšími krémy je to docela malé množství, proto mi krém vydržel tak dlouho. Při roztírání udělal nejprve takový slabý bílý film, něco jako mi dělá např. krém Keim´s (nevím, jestli to dělá i ostatním). Ale tento bílý film se okamžitě vsákne do pleti.


Krém není nijak parfermovaný, má takovou typickou vůni "přírodní kosmetiky".  Hodně se mi osvědčil, když jsem měla pleť zarudlou, třeba po koupeli a obličejovém peelingu. To byly přesně ty večery, kdy jsem sáhla po tomto.

Já jsem ho fotila několikrát, jenže to bych nesměla 3x měnit notebook během jednoho roku, takže se mi většina fotek ztratila. Tak alespoň dvě, kde je krém ihned po nanesení. Pleť je tam ještě na pohled jako by mastná, ale i to během dalších cca 10 minut zmizí (tedy alespoň u mé suché pleti). Dá se tedy použít jako denní krém po ránu a nemusíte mít strach přes něj pak dát podkladovou bázi i make-up. Pouze když jsem si po pleti přejela rukou, jakýsi mastný film jsem pociťovala. Ale je to právě proto, že krém vytváří nějakou ochrannou bariéru, aby pleť zůstala hydratovaná. Jinak já jsem ho používala i na krk a občas i na dekolt, kde se také první vrásky s oblibou tvoří. Proto je důležité tyto oblasti nevynechávat.
























Moje hodnocení:
Tento krém patří k těm lepším, které jsem zatím měla (a málo jich věru nebylo, protože si "lepší" krémy kupuju tak od 30 let). Když vezmu poměr cena : kvalita, tak mu dávám to nejlepší hodnocení. V podstatě neznám levnější krém s takovým účinkem, aby mi pleť hydratoval, vyhladil, sjednotil tón pleti, vyživil, vyplnil vrásky. Na to většinou potřebuji více přípravků, tzn. použít např. arganový olej, na něj sérum proti vráskám a na to hydratační vyživující krém. V tomto případě to bylo bez nutnosti krém s čímkoliv kombinovat, prostě taková rychlovka, nabrat jednu dávku, naťupkat na obličej, rozetřít a hotovo. Za 15 minut se kochat u zrcadla, jak jsem omládla :)))

Koupila bych si ho znova? ANO

Kde jsem ho koupila já?  http://www.tendenceesence.cz/athenas-pletovy-krem-s-arganovym-olejem-50-ml

Můj tip: Když si budete krém či cokoliv jiného z bohatého sortimentu této firmy kupovat, získáte jejich úžasný arganový olej se slevou 100 Kč. Což by bylo škoda nevyužít ;) S oběma výrobky máte na rok vystaráno, minimálně na půl roku, pokud byste nešetřili jako já a dávali si třeba větší porce.

Dokonce jsem našla "reklamu" na tento krém na youtube:



A co používáte na vrásky vy? Nebo vás ještě tento strašák nestraší? Přemýšlím, co dalšího si pořídit, jestli zas sáhnout po nějakém dražším nebo zkusit nové krémy L´Oreal anebo neriskovat a pořídit již osvědčené.  Budu ráda za vaše zkušenosti a tipy v boji proti vráskám. 



5 komentářů:

  1. Krém vypadá skvěle, já už bohužel mám vrásky v okolí očí.. :( a v úsměvu, protože se řechtám jak pominutá.. :D :D

    http://wormake.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Super článek. Tuhle značku neznám, vrásky zatím tolik netrpím, ale dobrý typ na dárek třeba mamce :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tuhle kosmetiku vůbec neznám, vypadá zajímavě :)

    http://sweetelis.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. túto značku nepoznám, ale vyzerá super a tie obaly sú krásne :)
    letná giveaway
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat
  5. tuto značku vůbec neznám a líbí se mi. Vrásky se mi udělaly hlavně kolem očí, někdy s nimi bojuju a někdy je mám ráda :-) Kupodivu dobře fungovalo i sérum acai od Alverde

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář ke článku, Radka.