pátek 1. května 2015

Alterna - vlasová emulze proti krepatění vlasů



Dnes to bude moje zkušenost s výrobkem značky Alterna. Ocitl se u mě vzorek (možná z Ladyboxu), a to Bamboo Smooth Frizz-Correcting Styling Lotion.








Alterna
je americká značka profesionální vlasové kosmetiky. Vznikla v 90. letech v Beverly Hills v Kalifornii. Výrobky této luxusní značky jsou určené pro inteligentní ženy, které vědí, že vlasy jsou korunkou krásy a neváhají do kvalitních výrobků investovat a dopřát si tu nejvyšší kvalitu. Výrobky jsou vysoce koncentrované, proto stačí vždy malé množství. (pozn. koncentrované výrobky znamenají méně odpadů, chrání tedy více naši planetu).



Přípravky neobsahují žádné sulfáty ani parabeny, jsou tedy k vlasům šetrné. Alterna má patent na několik exkluzivních technologií v péči o vlasy.

Tak jsem trochu zagůglovala, abych se vůbec dozvěděla, k čemu je můj vzorek a jak jej mám použít, protože na něm český návod není. Vzorek obsahuje 7g výrobku.

Nebýt googlu, ani bych netušila, jak dobrý vzoreček doma mám :)

Plné balení této emulze 100g nebo 125g jsem na internetových e-shopech našla za cenu kolem 500 Kč. Celá tato řada Bamboo Smooth je poměrně obsáhlá, od šamponů až po lak na vlasy. Několik e-shopů nabízí i prodej těchto vzorků, za ceny od 25 do 90 Kč.




Co mě ale vedlo k napsání článku, což u vzorků většinou nedělám, je to, že slibují znatelný účinek již po jednom použití. Takže jsem byla zvědavá, jestli fakt bude účinek znát a chci vám svoji zkušenost sdělit.

K čemu tento lotion slouží? No jak už je zřejmé z názvu článku, zabraňuje krepatění (krepacení?) vlasů, krepaté vlasy zacelí a chrání je před tepelnou úpravou.

Jak se používá:
Na vlhké vlasy naneseme tuto emulzi, zhruba od poloviny jejich délky až ke konečkům. Po té můžeme vlasy vyfoukat běžným způsobem.



Vlasy prý budou zdravé, hebké, pevnější - okamžitě!

Takže tady nanáším emulzi do mírně vlhkých umytých vlasů. Musím říct, že obsah vzorku stačil na jedno použití. Bála jsem se, protože mám vlasy dlouhé a spotřeba kondicionérů či mask je u mě na jednu dávku poměrně velká.



Potom jsem vlasy vyfoukala kulmofénem. Takhle vypadaly vlasy hned po vyfoukání: 


Moje dojmy. ANO! Opravdu ano, vlasy byly hebčí na dotyk, působily pevně a zdravě, nebyly suché a krepaté jako jindy po vyfoukání. Byla jsem skeptická, proto mě to moc mile překvapilo. Kromě toho lotion příjemně voní. 

A takhle zdravě vypadaly vlasy po celém dni, tedy večer: 



Moje největší překvapení ale bylo další den ráno, kdy jsem vstala a měla vlasy ještě hezčí! Nevím, čím to bylo způsobeno, jestli emulze nějak na vlasech pracuje, ale co myslíte, že jsem udělala? Šla opět na google hledat nějaký dobrý e-shop, kde bych si tento výrobek v plném balení koupila. Chci ho :))) Na léto to bude perfektní ochrana proti vysušení vlasů. Jen musím najít, kde ho koupit co nejlevněji, protože rozdíly v cenách jsou. Někde mají nějaké výrobky Alterna v akci, ale zas jiné dražší, tak to musím nějak prokombinovat. Mám totiž dvojnásobnou radost, když se mi povede kvalitní výrobek koupit za dobrou cenu. 


Složení: Emulze obsahuje vysoký podíl živin a antioxidantů, konkrétně vysoce účinné bio výtažky z bambusu, které vlasy hydratují a posilují. Dále vzácný bio kendi olej, který zaceluje vlasovou kutikulu a dělá tak vlasy hladké, lesklé a bez krepacení.

Ještě bych mohla dodat, že vlasové produkty této značky používají v USA slavné celebrity, jako např. moje oblíbená Madonna.


Měli jste nějaký produkt/vzorek značky Alterna a taky na vás udělal takový dojem? Byly byste ochotné investovat 500,- Kč do produktu, po kterém by se vám viditelně zlepšily vlasy? 





6 komentářů:

  1. Já určitě, mám kudrnaté a jemné vlasy a s němi je boj.. :( a pokud je to udrží ve stavu použitelnosti tak budu štasná :)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/05/jen-ruzova-to-muze-byt.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že jo, taky si říkám, že nejsem blázen. Když chci dlouhý vlasy, tak si myslím, že to není tak hrozná investice, já čekala ještě vyšší cenu, když jsem se dočetla o tom, co je tahle firma zač. :) Konečky mých vlasů jsou tak 6 let staré (ne-li víc), co už toho musely vytrpět, žehlení, kulmování, fénování, sluníčko, mráz... Takže já si pár výrobků od Alterny chci objednat. :)

      Vymazat
  2. tak tehle balicku bych potrebovala asi 10 na jedno pouziti :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No taky jsem si myslela, že mi 1 vzorek nemůže stačit, dávám si pomalu dvě dlaně balzámů a ještě víc masky :) Ale když jsem víc neměla, tak jsem ho tam rozetřela a výsledek mě fakt šokoval. :)

      Vymazat
  3. Prima článek, kde se prosím dá výrobek sehnat??
    zvu tě na můj blog
    http://monalisabeautyeri.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mrkni se třeba sem: http://www.alternahair.cz/seznam-salonu.html
      Na tvůj blog se podívám :)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář ke článku, Radka.