pondělí 20. července 2015

Sally Hansen Miracle Cure - posilující péče o nehty

V květnu jsem si koupila časopis Elle, protože v něm byl přílohou tento krasavec v modré lahvičce od Sally Hansen, slibující zpevnění nehtů o 40% za 3 dny. Patřím k těm, které tuto značku fakt nemusí, laky SH mi prostě nevoní, připadá mi, že schnou věčnost a že levné laky např. essence jsou lepší. Ale když tolik lidí tuto značku miluje, řekla jsem si, že tomu dám ještě šanci, kor když za Miracle Cure nemusím dávat 199,- Kč, ale mám to zadarmo - za cenu časopisu.

Sally Hansen Miracle Cure - i na nehtech


Tento lak je určen pro problematické nehty, tedy pro mě jako stvořený. Má nehty posílit a zabránit jejich třepení. Obsahuje proteiny a antioxidanty, takže má spojovat porušené a roztřepené nehty. 



Aplikace: Před použitím lahvičku protřepat. Nanést na suché nehty jednu vrstvu. Opakovat obden. Pokud dáváte barevný lak, použít Miracle Cure jako podklad. 
Chybí mi informace, jestli ho mám před další aplikací odlakovat nebo nechat a nanést zas další vrstvu. 
Zkusila jsem tedy obojí, proto mi tento článek tak trval. 

Sally Hansen Miracle Cure - i na nehtech

Jela jsem tedy do lázní vybavená touto lahvičkou a dávala si ji obden na nehty. Uznávám, že tam možná bylo pro nehty drsnější prostředí, protože v lázních se prostě hodně máčíte, to byl furt bazén, koupele, ale taky ruční práce, kde jsme malovali. No ale právě proto jsem si ho s sebou vzala.

Bohužel přišlo zklamání. Po 14 dnech jsem stále neviděla žádný efekt, lak se mi z nehtů občas sloupl i s horní vrstvičkou nehtu, nehty se mi dál lámaly a připadaly mi spíš vysušené a ještě horší. Odlakovač jsem s sebou neměla, tak jsem jej neodlakovávala, ale nanesla vždy novou vrstvu (i na zbytky té původní). Výsledek nulový, veliké zklamání a přesvědčení, že se Sally Hansen opravdu končím a nechci další jejich produkt ani zadarmo. Tím to ale nekončí, klidně čtěte dál.

SH Miracle Cure nanesený v jedné vrstvě

V červnu jsem si pořídila gel laky essence, včetně podlaku Base Coat a nadlaku Top Coat. Posléze jsem zjistila, že tyto dva pomocníky mohu použít s jakýmkoliv lakem, nemusí to být jen gel laky od essence. A tak jsem měla na rukách jeden lak 7 dní, další lak 7 dní a najednou koukám a mám dlouhé nehty :) . Tedy dlouhé na moje poměry, protože ani takto dlouhé, jak vidíte na fotkách, jsem je dlouho neměla. Docela jim dávám zabrat, úklid domu, zahrádka, tlučení do klávesnice a věčné ulamování nehtů v autě.

Sally Hansen Miracle Cure štěteček

A tak jsem si řekla, že když už mám tak dlouhé nehty, že je nějak posílím, aby se mi neulomily. Vylovila jsem z kufříku opět Sally Hansen Miracle Cure a nanesla. A obden opět. Někdy jsem jej nechala jen tak, protože vypadá jako bezbarvý lak na nehty, nehty se po něm krásně lesknou. Ale protože mám nehty obarvené od jednoho rudého laku, kde ani podlak nepomohl, dávala jsem někdy na SH i barevný lak. Po 2 dnech jsem odlakovala a proceduru provedla znova.

Přesto nehty nebyly nijak extra pevné, normálně se mi ohýbaly, když jsem do něčeho nechtěně ťukla, udělala se mi na konci nehtu trhlinka a musela jsem zapilovat.



Můj konečný verdikt? 
Více mi nehty zpevnily přípravky ke gel lakům essence. Miracle Cure mi bohužel připadá jako úplně obyčejný průhledný lak na nehty. Ani ve dvou vrstvách nebyl nehet pevnější, naopak více vrstev bylo na škodu, protože se pak z nehtu sloupávají, stačí o něco zavadit.Takže opravdu poputuje někam dál, mám dost jiných podkladových laků, kde nějaký zpevňující efekt vidím, přestože to ani nemají v popisu práce.


zadní strana SH Miracle Cure

Co bych pochválila, je řídká hodně tekutá konzistence, takže se lehce nanáší a opravdu rychle zasychá. To opravdu oceňuji. Také pěkně vyhladí povrch nehtu, takže máte-li nehty poškozené zvrchu po jejich délce, tak vám určitou službu udělá. Takže vhodný spíš pro někoho, kdo zrovna sundal gelovky. Ne pro někoho, komu se lámou a třepí konečky nehtů.

Líbí se mi jeho lesklý povrch.

Co bych vytkla, že nedělá nehty pevnější - chápejte tvrdší. Možná je dělá elastičtější, protože se mi tolik nelámaly, spíš se mi kousek vyštípl, když jsem do něčeho ťukla. Nebo se ohnuly, ale neulomily. Ale podobnou službu mi dělají zas laky Rimmel s lycrou, na to nepotřebuji takto drahý SH.

Koupila bych si ho znovu? - NE
Hodnocení: 2/10

A co vy? Patříte k těm, co SH milují nebo k těm, které zklamal či ho vůbec nepotřebují a nevyhledávají? 

7 komentářů:

  1. Jé tenhle jsem dala mamce, a je s ním spokojená :-)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/07/vybarvi-se-3-trpytky.html

    OdpovědětVymazat
  2. Já od nich kdysi měla takový zlatý diamantový zpevňovač,a byl dobrý.Pak jsem ale zjistila,že zpevňovače od jiných,levnějších značek,mi udělají tu samou službu.Např.mám dobrou zkušenost s GS,Essence,Rimmel.Mám produktů tohoto druhu doma víc,taky bojuju se slabými nehty.Momentálně mám nejradši Flormar-bázi i top coat.
    Jo,a nedávno jsem si koupila růžový Miracle Gel od SH,i s tím gel top coatem.Lakuje sice krásně,ale avízovaná výdrž 14 dní-to ani náhodou.Max 4 dny,a pak se začne olupovat.A to jsem za ty dvě lahvičky vyhodila skoro 600!!! :-|

    www.simply-pleasures.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. na SVK sa toto vydanie ELLE dostalo až tento mesiac... :D a hneď som si ho brala... nechty nemám nejako poškodené, tak som zvedavá... a keď nie, tak ho budem používať ako top coat... :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám k SH taky spíš negativní postoj, měla jsem pár věcí a k ničemu úplně nebyly. Teď mám tedy ten nadlak v červené lahvičce (insta dry myslím) a ten je fajn. Ale ohromená taky nejsem... :)
    Co mi na nehty stejně vždycky pomůže nejvíc, je mazat ruce a nehty krémem a moc často nemáčet v mycích prostředcích. :))

    OdpovědětVymazat
  5. Tuhle zpevňující kůru jsem neměla, ale celkově laky od Sally Hansen mám ráda. :-) Já mám na zpevňování nehtů lak od Rimmelu a jsem spokojená. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  6. Já nevím jestli patřím mezi milovnice nebo ne, protože jsem zatím zkusila jen jeden lak na nehty a ten je super. A moc tedy nechápu, jak může někdo tvrdit že je essence lepší – vždyť když si člověk přečte složení, musí mu být jasné, že to už je účinnější si namazat nehty olivovým olejem... Já se chystám tuto výživu od SH vyzkoušet, tak uvidím jak se mi bude zdát...:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já to beru podle výsledku, který s nimi dosáhnu. S gel laky essence mám nehty pevné, tvrdé a vyrostly mi do rekordní délky více než 1cm přes okraj (nevím, jak to nazvat). Což se mi nepovedlo už tak 8 let, vlastně od doby, kdy jsem sundala gelové nehty. Tak proto. :)

      Vymazat

Děkuji za váš komentář ke článku, Radka.