čtvrtek 16. července 2015

Vybarvi se 3 - já a barva BÍLÁ - perleťová (čtvrtek)



Další díl 3. kola Vybarvi se je tu. Dnes je na řadě barva bílá. Zní tak jednoduše, ale dala mi z celého týdne nejvíc zabrat. Líčení se mi nepovedlo, ale fotky vám ukážu. Takže to dnes bude více filozofické než inspirující. Snad mi odpustíte. :)



Já jsem si celý den zpívala tohle, tak si to ke čtení můžete pustit a zpívat si celý zbytek dne taky :)))



Bílý/perleťový

Máš ráda bílou/perleťovou barvu?
ano

První co tě napadne, když se řekne bílá/perleťová?
sníh

Tvůj oblíbený bílý/perleťový produkt?
bílá tužka Sephora, kterou stejně skoro vůbec nepoužívám, ale dobře kreslí i na vodní linku :)

Tvé vysněné svatební šaty?
myslím, že potřetí se vdávat nebudu, takže o žádných nesním

Jaké barvy s bílou/perleťovou kombinuješ?
černou, tyrkysovou, modrou, ale v podstatě s bílou snad všechny :)

Tvůj bílý/perleťový wishlist?
toaletní stolek - s křídlovými zrcadly a spoustou šuplíků, třeba takhle nějak


bílé zuby - ale ty moje, ne žádné umělé :)))

foto zdroj
bílá košile dámská

Jinak mě nic nenapadá, bílou kosmetiku další nepotřebuji, ledničku mám, bílé oblečení na moji postavu není, kromě kbelíku šlehačky každý den mě prostě nenapadá nic. :) No jedině nějaké šperky, i když bílé... třeba bílé zlato, ale to zas nikdo nepozná, že je to zlato, takže radši nic.

A jdeme na to:

Bílá barva je pro mě čistá, barva světla, optimismu a zdraví. Často vidím svět jen černo-bílý, lítám od extrému k extrému a neumím jít zlatou střední cestou. Miluji nebo nenávidím, chci všechno nebo nic, směju se nebo pláču. Z bílé barvy mě někdy bolí oči a uspává mě, jsem totiž noční pták a ožívám hlavně za soumraku, nejraději vše dělám po nocích. Bílá mi připomíná nemocnice, kde jsem vždycky měla bílé povlečení. Mám ráda sníh, nejraději když je zářivě bílý od sluníčka. Chtěla bych mít bílé zuby jako dřív, chtěla bych, aby se mi bílé prádlo nikdy nezapíralo, aby mi doma bílé zdi nešedly.

OK, připomíná mi i svatební šaty. Ty první moje se mi moc líbily, ty druhé taky nebyly špatné, ale v obou případech jsem byla zklamaná z výtvoru kadeřnic. O svatební den jsem se cítila jako princezna, vše se točilo hlavně kolem mě, byla jsem ten den opravdu šťastná. Další dny mi však přinesly i hodně smutku a zklamání, ač si to v ten krásný okamžik nikdo nechce připustit.


V mém šatníku jsou samozřejmě bílé kousky, jenže je nosím docela nerada. Za prvé na to nemám postavu a co si budeme nalhávat, bílá rozšiřuje ještě víc než růžová. Za druhé jsem čuně a bílé kalhoty si dokážu umazat snad už při zapínání. Když si pořídím bílou kabelku, zákonitě si ji umažu od propisky. Prostě pro mě bílá barva není. Ale mám bílé letní boty, kabelky, klobouk, trička, kalhoty, džíny, sportovní bundu (puma), letní šaty, háčkované šaty (next), župany, spodní prádlo, ponožky. :)




Moje bílé kosmetické produkty:



Není jich moc, co se tužek týká, připadá mi zbytečné mít i dvě, když jsou "stejné", i když ta ze Sephory je mnohem lepší, líp se nanáší a líp drží. Nejvíc bílé jsou tekuté linky z ebay. Tužka od e.l.f.u je perleťová.




Stíny s-he mám v provedení stick, jsou perleťové a už mi docházejí, mám je totiž už tak 10 let. Používala jsem je pod obočí, když frčely oči blýskavé.

Jeden bílý stín, který má dobrou pigmentaci a mám ho z těch následujících nejdéle, je z paletky Sleek - Ultra Matts V1. Už v něm vidím dno. :(


Nejnovější bílý je v paletce UMA Smokey Eyes:


Ve výprodejích se stále objevují tyto stíny dermacol, které jsou opravdu hodně dobré, takže jestli na ně narazíte, vůbec se nebojte si je koupit, litovat nebudete.


Od května mám i tento sytě bílý matný z paletky Retrofuture od Zoevy:


A ve výprodeji v Tetě jsem na jaře koupila tento krásný matný bílý od rimmelu, za pouhých 9,90 Kč. Měla jsem jich koupit víc, chleba to nežere. :)


A všechny pohromadě:




Laky mám také jen dva, jeden úplně matný, který vypadá na ruce hnusně, slouží mi spíš jen jako pod lak, když chci nějaký barevný lak udělat zářivější. Druhý je už takový nositelnější, má takový lehce perleťový finiš. 




parfémy v bílém obalu se u mě také nacházejí: 

Kenzo - Amour, Madonna - Truth or Dare, Cacharel - Anais Anais 

V líčení jí také nepoužívám na víčka, ale spíš pod obočí. Takže dnešní téma pro mě bylo snad ještě horší, než nedávné žluté.



První líčící pokus totálně selhal, měla jsem jasnou vizi, jak má líčení vypadat. V mých představách to vypadalo pěkně, ale realita byla příšerná! Vypadala jsem v tom jak klaun nebo nějaká nepovedená karikatura. No schválně, chcete se pobavit a vidět, že jsem taky jen člověk, že se mi občas něco nepovede? Chtěla jsem ty fotky vymazat, ale třeba se s chutí zasmějete, jakej hnus fialovej bílej z mého líčení vznikl.


PS: Aspoň jsem si díky tomuto pokusu uvědomila, že bílá linka na spodní vodní linku mi fakt nesluší. Ani snaha vylepšit to umělými řasami k ničemu nebyla. :D


No nic, řekla jsem si, že se na to prostě vykašlu a pojmu bílé líčení trochu extravagantně, to mě ostatně i baví, protože jsem kreativec a ráda tvořím, vyřádím se při tom. Takže druhé moje líčení v bílé jsem pojala ornamentálně. Není to tedy na běžné nošení, syn mi na to řekl, že to mám jak ty tanečnice z karnevalu v Riu. :) No, při troše fantazie (a že já jí mám notnou dávku) už se vidím v nějakých stříbrných mini bikinách s obřími bílými péry zapíchnutými někde za hlavou, jak v průvodu v Riu kroutím sambu. Ještě mít tak o 40 kg méně se zachováním této velikosti ňader a jedu! (To zas zní dvojsmyslně, nemyslím tím, že jsem plná jedu, ale že tam jedu)  :D

Tady máte výsledek:






Nejraději ze všech bílých věcí mám svoji kuchyň, kterou jsem si sama navrhla. :)



Píšu dnes článek o bílé a moje nálada je černá. Mám prostě dny, kdy mám opravdu zlou náladu. Přesto to nechci nikdy dávat najevo před lidmi. Proto je mi nejlépe doma, u notebooku, když mě nikdo nevidí a můžu mlčet, číst a psát. Přemýšlet, přemýšlet a ještě víc přemýšlet.

Těším se moc na články ostatních holek, které se do této akce zapojily, věřím, že to zvládly a že tam najdu inspiraci i lepší náladu, takže tady máte seznam zúčastněných blogů:

HeviSkodulkaLucie LSG, Life with SandraLucie KatrňákováMichaela HervíkováPrimadonna GirlBdreamsLife BabylovePropadlo do životaLucisBlogOh, Thanks Iam a womanNikolHope LessPinkShaaarkKateřina VýmolováLife Of MarthaZuzz Make-up



10 komentářů:

  1. Ať je zlá nálada brzy pryč... :)
    Já s bílou nejsem velká kamarádka a přiznám se, bílé líčení mi taky nevyšlo úplně tak, jak jsem plánovala. V mnohém je to s ní složitější než s tmavými odstíny. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tato barvička se mi docela líbí. Hlavně na oblečení a nebo laku na nehty. V líčení jí moc nemusím. Jedině pod obočí, jak píšeš. Líčení máš originální a hezké. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  3. Z očních stínů pigmentací jasně vede Zoeva, také bych tuhle paletku chtěla vyzkoušet :( .. Jinak si myslím, že s se líčení povedlo :)

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
  4. tak k tomu líčení mám jediné slovo... WOOOOW!!

    OdpovědětVymazat
  5. To líčenie je veľmi zaujímavé a páči sa mi... Kuchyňu máš nádhernú, tiež po takej túžim.

    OdpovědětVymazat
  6. Extravagantní líčení je překrásné a sluší Ti!

    OdpovědětVymazat
  7. Wau! Když mě takhle namaluješ tak pojedu do Ria s tebou :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář ke článku, Radka.