úterý 14. července 2015

Vybarvi se 3 - já a barva BURGUNDY (úterý)



Ahoj kočky,

v dnešním dílu projektu Vybarvi se se spolu podíváme na barvu burgundy, též označovanou jako bordó (čili bordeaux), česky vínová. Tato barva mi připomíná 90.léta, kdy u našich maminek frčely bordó barvy na vlasy. Název bordó ve mně evokoval vůni Francie či Paříže, kterou jsem sice nikdy neokusila, ale měla jsem k této zemi jistý vztah, z francouzštíny jsem maturovala, to bylo v roce 1990. Také je tato barva považována za barvu červeného vína, proto název burgundy. Prostě je to opět asi tak, že když mám začít dělat článek na barvu burgundy, tápu, jak přesně vypadá. Pro mě je to v podstatě vínová, něco mezi rudou, fialovou a hnědou, tak nějak. Tak snad moje fotky budou v barvě burgundy, opět se těším na inspiraci ostatních blogerek, jejichž seznam najdete na konci článku.



Moje burgundy produkty:


V šatníku pár kousků mám, trička, tuniky, šátky. Vlastním i jedny boty v této barvě, které jsem vám vyfotila. Mám jedno triko s 3/4 rukávem, límečkem a výstřihem do V, jedno síťované triko z bonprixu, které nosím často a ráda - je krásné přes růžové nebo khaki tílko. Na druhou stranu musím ale říct, že tato barva není v mém šatníku moc oblíbená, že po ní nesáhnu často, i když je docela hezká. Jo, ještě jedny legíny, které jsem nosila hlavně v zimě do kozaček.






No a tohle je to zmiňované síťované, je to stará fotka, aspoň vidíte, jak mi povyrostly vlasy :)



Ani kosmetických produktů v této barvě moc nemám, protože je to barva dost tmavá a na denní nošení se mi tím pádem nezdá ideální. Navíc mi oči v této barvě připadají unavené.

Mám jeden lak na nehty, který má vínovou barvu, na fotkách je barva opět trochu zkreslená. Lak byl kdysi v Ladyboxu a je značky L´Ambre.



















Vlastním jednu tužku na oči, o které by se dalo říct, že je v takovém tom červenohnědém tónu. Je to Longlasting Eye Pencil od Essence v odstínu 18 Berry Merry. Dnes jsem ji viděla ve výprodejovém stojanu v Rossmannu za 19,90 Kč.

Stíny mám v podstatě jen dva, které si troufám zařadit pod název burgundy, a to Color Tattoo 70 - Metallic Pomegranate a druhý je Essence z limitky Love & Sound 01 glastonberry.




Rtěnky ve vínové barvě taky moc nenosím, jsou na moji světlou pleť až moc tmavé, nejvíce mi vínové připadají tyto dvě: Essence 03 Dare to Wear a Astor 503 Cheeky Red.




Vlastním tři lesky na rty.



A než zveřejním fotky líčení v burgundy tónu, odpovím na otázky v tagu pro dnešní den:

Burgundy tag:

Máš tuhle barvu ráda?
- Tak nějak jako by pro mě tato barva ani neexistovala. Nemám ráda ani červené víno, proto mi tato barva připadá taková nakyslá.

Co tě první napadne, když se řekne burgundy?
- Vzpomenu si na Lucku ze Svět podle LU. (Byla první, kdo mě touhle barvou líčil).

Piješ červené víno?
- Alkohol všeobecně nepiju, ročně tak max. 2 skleničky. Nechutná mi to.

V jakém ročním období nejraději nosíš tuhle barvu?
- Tak to určitě na podzim, kdy jsem po létě trochu opálená a kdy barvy jako vínová, zelená, oranžová patří k přírodě a tím pádem po nich častěji sáhnu.

Nosíš burgundy rtěnky?
- Ne že by se mi nelíbily, ale nemám na ně moc odvahu, jsou ještě výraznější než rtěnky rudé. Pokud chci tuto barvu dostat na rty, volím méně výrazné vínové lesky.

Jaké barvy kombinuješ s vínovou?
- Dlouhé roky jsem řešila, s čím tuhle barvu vhodně kombinovat, protože se mi v oblečení kombinovala špatně, když opomenu klasické džíny, ke kterým se hodí vše. Černá mi připadá moc tmavá a z těch světlejších taky žádná není top. Na šátku mi nevadí kombinace v barvách podzimního listí, tedy zelené, hnědé, oranžové. V outfitu většinou s nějakým odstínem hnědé nebo s tou černou, když fakt nevím.

Tvůj oblíbený vínový produkt?
- Asi ty stíny od essence 01 glastonberry, vypadají na zeleném oku docela dobře :)

Burgundy wishlist?
- Líběj se mi tenisky v této barvě. Nějaký vínový křivák a možná i kabelka.



Líbí se ti tato barva na vlasech?
- ano, někomu sluší, ale já jsem ji nikdy nezkusila (mě vždy lákaly spíš ty mahagonové, zrzavé odstíny).



Moje líčení pro dnešní den bylo pro mě docela náročné, protože na tuto barvu opravdu nejsem zvyklá. Ale snad se bude líbit.
Použité produkty: Make-up Lumi Magic l´Oreal, pudr Dermacol, bronzer S-he, obočí How make to Brow od Essence, oči: stíny color tattoo, stíny essence, stín na spodní linku a do vnitřního koutku Zoeva Golden Rose, linky gelové Rimmel, řasenka 3D Volumyhic Miss Sporty, lesk na rty maybelline.






to samé, jen jiná rtěnka



A zde je seznam blogerek, které se této výzvy zapojily, můžete tedy hned mrknout, jak jsou na tom ony a burgundy barvička:

Hevi, SkodulkaLucie LSGNiky's BookLife with SandraLucie KatrňákováMichaela HervíkováPrimadonna GirlBdreamsLife BabylovePropadlo do životaLucisBlogOh, Thanks Iam a womanNikolHope LessPinkShaaarkIzabell MatyóKateřina VýmolováLife Of MarthaZuzz Make-up

15 komentářů:

  1. Wau, tak ty krátké vlasy ti hodně slušely.. :-) Burgundy na očích určitě nos moc ti to v ní sluší :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Hezky jsi pojala líčení. Na bordó vlasy jsem úplně zapomněla, kdysi jsem je taky měla, ale to se tomu říkala mahagonová :D

    OdpovědětVymazat
  3. Kočka s krátkými i dlouhými vlasy. :)
    A myslím, že i burgundy líčení se povedlo, klidně takové nos! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ta rtěnka od astoru vypadá super a krátké vlasy ti slušely! :) Líčení krásné jako vždy :)

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mojí dceři se ta rtěnka taky líbí a nutí mě, abych ji nosila. No uvidíme na podzim, jestli najdu odvahu. :)

      Vymazat
  5. Krásně nalíčené :)

    OdpovědětVymazat
  6. Na té starší fotce vlasy vypadají úplně skvěle. Tuhle barvičku zrovna moc nemusím, ale líčení máš opět dokonalé a nádherné. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na 23.7. jsem objednaná ke kadeřnici, tak uvidím, co vymyslím. :) Mně se dlouhé líbí, ale hůř se upravují, jak jsou těžké. A blond mi chybí, jen si nechci ničit vlasy, jsem ráda, že v mým věku ještě nemám šediny. :/

      Vymazat
  7. Vlasy na starší fotce úžasné, dnešní líčení nádherné a když vidím ten lak od Lambre tak mi dochází že ho mám určitě také :-D Už se moc těším na zítřejší líčení :-* A jinak jestli si nikdy nebyla v Paříži tak určitě vezmi kufr a vyraž. Já Paříž miluju <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Veru, no já jiný lak v této barvě nemám, tak jsem si na něj vzpomněla, ale bylo tam už na dně. Takže ho mám asi naposledy na rukou. Na zítra se mooooc těším, protože bude moje oblíbená barva. :)

      Vymazat
  8. Vždycky obdivuji tvé vlasy.. nádhera.
    Líčení očí i rtěnka - paráda! :)

    Monča /KOSMETICKÉ RECENZE/

    OdpovědětVymazat
  9. Pěkné líčení , taky červené víno nemusím , jak píšeš je nakyslé :D :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář ke článku, Radka.