pondělí 13. července 2015

Vybarvi se 3 - já a barva MINT (pondělí)


Já a barva mint? Docela jsem přemýšlela, jak vlastně mint vypadá. Myslela jsem si, že vím, co je barva mint, ale když máte psát článek o této barvě, najednou přijde pochybnost. Je mint světlé modrá nebo světlá tyrkysová, je víc do zelena nebo do modra? 
No, představuji si ji, jako je barva mého laku na nehty s názvem peppermint, takže v tomhle duchu bude můj článek. 


Když se řekne mint, vybaví se mi orbitky (žvýkačky). Jinou asociaci nějak nemám. Na můj vkus je barva mint taková moc vybledlá, trička mint mi vždycky připadala jako opraná, a jelikož jsem byla blond, připadala jsem si v této barvě nevýrazná a vyblitá i já (zlatá černá, že?). Takže jsem nějak tuto barvu ze svého života skoro vyřadila. 

Sluníčku se spíše vyhýbám, což znamená, že nejsem často opálená, tím pádem se mi na mě tato barva nelíbí. Mám ji ráda na opálených lidech, připadá mi to taková letní, ale mrazivá barva. :)

Ovšem nová série projektu Vybarvi se můj pohled mění. 


Produkty:
V barvě mint opravdu moc produktů nemám, ale já mám podobné množství i v ostatních barvách a ono to úplně stačí. Mám světlý mint, tmavý mint, dozelena mint i do modra mint, i ten světle tyrkysový mint, hihi. 

V pátek jsem si ve výprodeji essence koupila tuto paletku (34,90 Kč), kde je také mint. Ten jsem ale nějak zapomněla zahrnout do swatchů. Tak aspoň foto paletky:


Mám i pár nedekorativních produktů v mint obalech, vypadají dobře, čistě, na obalech se mi tato barva líbí:


Laky na nehty mám jen dva, oba od Rimmelu:


A tohle je už moje dekorativka mint, kterou vám ukážu:




Nekosmetické produkty:

V mém šatníku se barva mint moc nevyskytuje, jedno tričko, které je mi už skoro malé, ale které mi stejně sluší, jen když se hodně opálím, takže to vám ukazovat nemůžu.

Ale našly by se nějaké doplňky, např. tento obří ombré šátek z CCC, který mám už tak 15 let:


Dále třeba tato kabelka, kterou jsem hrozně musela mít, i když byla tenkrát dost drahá, nakonec jsem ji snad měla venku jen jednou, mám ji také už tak 10 let:



V barvě mint jsou i moje domácí pantofle z ebay (asi 60 Kč) - ale ne z Číny, nýbrž z Německa:




Líčení

A jde se na líčení, na to jste určitě nejvíce zvědaví. Bála jsem se, jestli mi v mint líčení půjde, ale nakonec se mi fakt líbilo, to už je co říct. Jenže jsem objevila další barvu, kterou neumím nafotit. Jinak řečeno, věřte mi, že na živo to bylo mnohem hezčí než na fotkách :/

Líčení 1.
použité produkty: stín essence, stín s-he, stín sleek, spodní linka a banánek - Zoeva (retrofuture), řasenka rimmel by kate - amethyst.











Líčení 2.

Zde jsem použila třpytivé linky od essence, oko vystínované do černa. Myslím si, že ve výsledném efektu je to také mint:
  






Mint Tag
  1. Máš tuhle barvu ráda? Teď už jo. Nějak šla mimo mě, i když ji v létě mám ráda na nehtech. Na oči ji často nepoužívám, ale to se změní, protože v kombinaci s fialovou se mi výsledné líčení líbilo, a to natolik, že jsem si vážně řekla: Proč jsem tuhle barvu vlastně nepoužívala? 
  2. Co tě první napadne, když se řekne mentolová? žvýkačky
  3. Máš ráda mentolky? nevyhledávám je, ale nevadí mi, raději mám mentolové cigarety :/
  4. Nosíš mentolovou barvu na nehtách? ano, i na nohách
  5. Obsahuje tvůj šatník mentolové oblečení? Jen jedno triko a pár doplňků. 
  6. Jaké barvy kombinuješ s mentolovou? černou, bílou, fialovou, růžovou
  7. Tvůj oblíbený produkt v barvě? krystalické tekuté linky essence 
  8. Mentolový wishlist? hydratační krém biotherm, nějaké letní sáčko apod.
zdroj

zdroj

zdroj


A teď to nejdůležitější, tyto blogerky se do třetí série Vybarvi se zapojily, již nyní u nich najdete každý den v 15 hod. nový článek. Mrkněte, jak se s dnešní barvou popraly ostatní:



19 komentářů:

  1. Krásné líčení. Ten pigment Alva je božský.. :-) ten se mi hodně líbí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten byl jednou v ladyboxu, skoro neubývá. Mně se zas líběj tvoje stíny, máš fakt nádherné. Já je mám spíš tak nějak všechny náhodou.

      Vymazat
  2. Překrásná líčení a velmi Ti tato barva sedí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky Luci. Jsem dost sebekritická, prošla jsem články všech zapojených blogerek a pak jsem tu seděla skleslá, že mám nejhorší líčení :D Ale už mě to přešlo, tak dobrý. :))) Zítra to bude asi horší, pokud mi ovšem začne fungovat blogger a ty fotky do článku dostanu :(

      Vymazat
  3. Líčení se ti povedlo. :))

    http://style-and-smile15.blogspot.co.uk/

    OdpovědětVymazat
  4. Moje MINT proběhlo před měsícem-měla jsem svatební šaty v mint barvičce :-)
    GIVEAWAY- www.siraelxy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Ještěže ten projekt máme, jinak bys dál míjela barvu, která Ti velmi sluší. ;)
    Obě líčení jsou krásná.

    OdpovědětVymazat
  6. Parádní líčení! Ta kombinace mint a fialové je překrásná!

    OdpovědětVymazat
  7. Tohle je velmi povedená barvička a zamilovala jsem se do ní hned na první pohled. :-) Líčení ti moc sluší a je naprosto dokonalé. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  8. Překrásné líčení! Moc hezky to k sobě všechno ladí, i oblečení :) A ta kombinace s fialovou je božská <3

    OdpovědětVymazat
  9. Nu, tak jsem ti tu omylem zaspamovala předchozí článek :D Mentolová je taková zvláštní barva, pojala jsi to celé moc hezky, moc ti sluší to líčení. Ten šátek je úžasný, ten bych brala všemi deseti. I to sáško z wishlistu vypadá super, asi začnu mít mentolovou ráda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nevadí :) No napadá mě i teď, že když se výrobci nepovede dobře namíchat barva, ať už modrá, zelená nebo tyrkysová, tak tu nepovedenou vybledlinu nazvou mint a udělají z toho hit. :) Ten šátek je super, z takového lehoučkého materiálu. Jinak jsem ale díky této akci zjistila, že mint barva není zas tak špatná a dokonce je i slušivá. I když já říkám, když už, tak už, takže stejně mám ráda barvy syté, nejvíc se asi vyřádím u neonových :)))

      Vymazat
  10. Mint barva je má oblíbená :) A první líčení se mi opravdu hodně líbí :) .. mimochodem hned jak jsem přečetla tvůj článek s novinkami essence ze slev hned druhý den jsem se vydala na Slovensku do dm a tam nic :( doufám, že je stihnu až přijedu do ČR :)

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dnes jsem byla omrknout drogérky, v Rossmannu i DM měli vše ze slev beznadějně vybrakované :/ V Tetě stále slevy neudělali, tam čekám, že to taky bude, protože v srpnu mají přijít do prodeje novinky essence, nové typy paletek apod. Takže tyhle určitě budou stahovat. Anebo je zas v Tetě budou pak mít za 9,90 :D

      Vymazat
  11. Tak ty laky jsou nádherný ! :) Líčení se moc povedlo obojí, ale mě zaujalo nejvíc to druhý :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za váš komentář ke článku, Radka.